..: Fotogalerie - detaily fotografie 263.002-8 :..
 

263.002-8


263.002-8Informace o fotografii:
 - Místo focení: Popovice u Rajhradu-Rajhrad
 - Datum: 21.9.2010
 - Autor: Jiří Zedníček / J.U.R.A 
 - Pozn.: Princeznička Dášenka v
čele /Os/ 4625 do Břeclavi
 - Zobrazeno: 3411x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 6
 - Rating od uživatelů:
 4

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

  1 2      Zpráv na stránku:   
25.09.2010 (7:12)  
Tohle se mi moc líbí
24.09.2010 (14:55)  
Patrik: Ja si naopak myslím, že prejavom neúcty by bolo si mŕtvych nepripomínať. Cintorín sa nestavia pre mŕtvych, tým je to už úplne ukradnuté, kde sa do nich pustia červi. Naopak, cintorín sa stavia pre živých, aby nezabudli (a áno, ešte pre akési hygienické dôvody a podobne, ale tie asi ťažko do morálnych diskusií zapadnú).

Kadlos: Stožiar VVN? To už som skúšal, akurát svetlo bolo v tej časti dňa trochu proti. :-D Myslím, že to bolo "iba" 100 kV vedenie, ale kým človek zostane v konštrukcii, najhoršie, čo sa mu môže stať je, že sa pošmykne. Aj tak ale radšej leziem na napínacie stožiare, alebo na stožiare návestných lávok (a že tam to posilovacie vedenie je podstatne bližšie). Prosím nebrať ako návod.
23.09.2010 (21:52)  
Tak já jsem na svých vandrech odespal nejednu noc na hřbitovech. Nevidím nic špatného mezi mrtvýma přespat, ani vyfotit nějakou fotku. Právě naopak. Kdybych jako duch uviděl na webu fotku svého hrobu s pěknou mašinkou, zahřálo by mě to tak že by na mém hrobě vykvetly sněženky i v listopadu.
23.09.2010 (21:15)  
No ačkoliv jsem fanda vláčků, tak u železnice nedělám a mojim každodenním chlebem je práce právě mezi hroby na městkém hřbitově, takže mi to jako nějakej pohoršující obrázek nepřijde, ba naopak oceňuju autorův netradiční námět z mě známého prostředí ;-)

Zajímavá by byla diskuse moralistů, kde by byla souprava odfocená třebas ze stožáru VVN :-))
23.09.2010 (20:39)  
Ajéj...já tušil, že jak se sem mrknu, že se nasměju :D
Ano, retromoralisti, princezna tak skončí, dokonce i každý z nás. Focení na hřbitově je stejné, jako když fotíte někde na hradě. Dokonce se na hřbitovech točí filmy nebo klipy a myslím, že je to těm zpopelněným úplně fuk.Počítám, že za 20 let budou na vesnické hřbitovy cestovky pořádat zájezdy, stejně jako na krumlovské hradby. Ve Franciivozí cestovky davy lidí do Ramattuelle na hřbitov, protože pod jedním žulovým plátem "odpočívá" Gerrard Phillip. Protože je to kus historie,která bude o ty roky zase výraznější. Teď se nad tím pohoršujete, ale za ty roky si to olezlé mechem rádi vyfotíte.
23.09.2010 (19:51)  
topič: Přesně tak, taky ty rádoby moralisty (nebo na co si to hrají) nechápu... Na hřbitovu prostě není nic špatného a na jeho fotce taky ne. Fotky ze hřbitova můžou být velmi působivé a nejsou důvodem k nějakému pokryteckému rozhořčení...
23.09.2010 (19:19)  
No vida, kolik se u takového snímku se hřbitovním motivem vyrojí moralistů s tím, že místo, kde skončíme všichni je nevhodné k focení. Hřbitovy až na malé výjimky jsou veřejně přístupné a tak si každý může prohlédnout náhrobky i se jmény. Kdyby autor při focení po náhrobcích lezl nebo je nějak ničil, pak by bylo na místě se pohoršovat, ale takhle je to jen naprosto prázdné a plané gesto rádoby pohoršení. Hřbitov patří k životu stejně jako porodnice, hospoda, škola či domov (pořadí čistě náhodné).

post edit: Všem rozhořčeným kritikům hřbitovního námětu bych doporučil obrátit pozornost k Židovskému hřbitovu na Starém městě v Praze. Hned na několika webových stránkách jsou turisté lákáni k návštěvě hřbitova mnohými fotografiemi náhrobků. Adresa Pražské židovské obce, kam by bylo nejvhodnější adresovat stížnosti je snadno k nalezení na webu.
23.09.2010 (19:05)  
Myslím,že už tady bylo hodně řečeno.Ten hřbitov,nic pěkného,ale patří to bohužel do života.Budu raději hodnotit tu princeznu a ta se mě líbí.Pěkný podvečerní snímeček.
23.09.2010 (18:59)  
Taky si myslím, že hřbitov není srovna nej místo na focení.A k tomu když jsou vidět detailně náhrobky i se jmény .. Trošku respektu nejen vůči pozůstalým by to chtělo.
23.09.2010 (17:01)  
Krchov je dobrý, je to zajímavý a neobvyklý námět. Pro mě to určitě není nějak nepříjemné místo. Je tam přinejmenším aspoň klid. Mohlo by to i symbolizovat, že zanedlouho bude takováto podoba brněnské příměstské dopravy pohřbena... Což ale ve skutečnosti ještě dlouhou dobu nebude...
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko