..: Fotogalerie - detaily fotografie 471 :..
 

471


471Informace o fotografii:
 - Úsek: Praha Masarykovo nádraží - Praha-Holešovice zastávka
 - Datum: 7.12.2006
 - Autor: topič  Poslat email autorovi
 - Zobrazeno: 9385x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 7
 - Rating od uživatelů:
 8

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Honza  mail  
Počet komentářů uživatele2712 »fotek 0
15.05.2007 (9:37)  
Johník 28.2. 07: Podle lišty internatového vyhledávače je City slon naprosto vodorovný.
registrovaný uživatel XYZH  mail  
Počet komentářů uživatele132 »fotek 0
03.03.2007 (13:42)  
Krásná fotka zasluhující maximální možný počet hvězdiček.
28.02.2007 (18:58)  
topič: cituji Spory Canon x Nikon považuji za slabomyslné...
Aby taky ne, když je přeci jasné, že Nikon je lepší.
28.02.2007 (20:27)  


Tak a teď jsi to teda rozříz. Slyšeli jsme slovo Boží, amen. Jseš si vědom odpovědnosti za to, že teď všichni šotouši bez zrcadlovky, až na ojedinělé výjimky Tvých "skalních" fanoušků přibyli do tábora Nikona? Možná bys měl požádat o provizi. :-D
28.02.2007 (15:25)  
Promiň, já jsem tak nechápavý, ten poslední smajlík patřil poslední větě, nebo celému textu? Ono je totiž někdy těžký to poznat. ;-(

Nechme toho, stejně si tu ze mě celou dobu děláš srandu, zatímco já se snažil vysvětlit, proč jsem tvou fotku ohodnotil "velmi dobré" (tzn. tři plus).
28.02.2007 (17:19)  


Poslední větě. Opravdu jsem vděčný za připomínky. A zbytek jsme si vysvětlili jinou cestu. Takže snad už dobrý.
28.02.2007 (15:01)  
Johníku: Ještě doplním pro Tebe a všechny ostatní a nyní zcela vážně a seriózně. Spory Canon x Nikon považuji za slabomyslné a proto jsem si znich dělal legraci. Kritiky svých fotek či jakékoliv bodové ohodnocení nechápu jako útok na svoji osobu. Pokud by tomu tak bylo, pak bych měl jedno rychlé a prosté řešení. Fotky sem nedávat. V případě, kdy mám pocit, že komentář není správný se snažím přesvědčit jeho autora, že se mýlí.
A ještě jednou zcela vážně prohlašuji, že stejně budu i další komentáře psát v podobném stylu jako dosud. Všem, kteří hodnotí mé fotky, či píší komentáře tímto děkuji. Je to pro mě docela vítaný zdroj nejen zábavy, ale i poučení. Pozor smajlík. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))
28.02.2007 (14:02)  
Very very GOOD topič !
28.02.2007 (13:27)  
Až teď čtu topičův příspěvek z 12:49 a vidím, že je to zase tady. Opět se začíná řešit Canon vs Nikon. Já jen napsal, že nevěřím dyn. rozsahu čipu a vůbec jsem neměl na mysli žádný konkrétní. Scéna má poměrně velkou dynamiku a to je obecně pro čip problém, ne?
Editaci fotky bych udělal velmi podobně. Sám píšeš, že jsi využil funkci projasnění stínů s velmi malým účinkem. Na můj vkus je to asi zkrátka moc. Opět opakuju, že toto je můj názor na představenou fotku. Není to útok ani na tvou osobu ani na tvoje úchvatný fotovybavení. Máš jedny z nejlepších fotek tady na ŽP, ale nechtěj, abych u všech tvých fotek dával automaticky 5*.
28.02.2007 (14:08)  


Johníku, odpusť, ale musím konstatpvat, zda nejsi trochu, hmm, jak to říci slušně,nechápavý. Napsal jsem to u Tvé fotky a tady jsem k tomu dal smajlíky. To Ti proboha nedošlo, že si z Tebe dělám legraci!!!! Auááááá. To je fakt těžký.
28.02.2007 (13:03)  
Ale, ale, pána jsem se asi dotknul...

Mimo nejsem, vyjádřil pouze jsem svůj názor, to je celý. A vůbec tam nebyl špatný úmysl.

Pořád mám ten pocit, že to padá. U svislic problém není, ale u vodorovných linek. Když se na to znova dívám a porovnávám dle windows oken, tak jednotka je z kopce. A to je možná důvod, proč to na mne tak působí. Samozřejmě, že trať z kopce být může.
Za křivost se samozřejmě doby nestrhávají.

A stále i trvám na tom, že se mi to zdá ploché, bez stínů. Prostě mi to nějak nelahodí oku. Barevně některé části snímku dost splývají.

Fotka se mi prostě nelíbí, nepůsobí na mne dobře a proto jsem hodnotil tak, jak jsem hodnotil. Pravděpodobně bych to nevyfotil lépe, ale je nutno si uvědomit, že ne každé místo je skvělé na focení.

A nechápu proč bych se měl omlouvat za svůj názor, jehož vyslovením jsem byl málem označen za pidlookého. Je opravdu pohodlnější hodit ti na to pětku a být s tebou zadobře.
28.02.2007 (14:49)  


Zcela určitě ses mě nedotknul. Ani jako špatný úmysl to neberu. Ale asi by bylo vhodnější napsat co je nakřivo. Takže svislice jsou v pořádku? Fajn. Pak i vodorovnost je OK, protože vlak jede opravdu do kopce, protože most je v mírném stoupání směrem doleva. Stačí?
Po tisící budu opakovat, že si každý může fotky komentovat jak chce a bodovat stejně tak. Je to jeho svaté právo a já do toho kecat nebudu.
Kecat budu do komentáře v okamžiku, kdy mám pocit, že je nepatřičný.
Křivost jsme si snad vysvětlili a podobně je to i s ediatcí fotky. Její postup jsem uvedl proto, abys mohl posoudit, zda úpravy jsou tak radikální, jak jsi usuzoval.
Ještě bych podotkl, že funkci projasnění stínů používám velmi obezřetně a s citem. Ona by ani stíny zrušit nemohla, protože ani v surové fotce prakticky nejsou, jelikož asi tak 2/3 fotky jsou ve stínu.
Po dřívějších zkušenostech dávám smajlíky do textu vícekrát, ale vidím, že pro někoho zcela zbytečně. To Ti nedošlo, že to myslím v nadsázce?
Ještě raději jednou zopakuji, že jsem Ti psal ne proto, že jsi nějak hodnotil moji fotku, ale proto, že jsem nesouhlasil s Tvým komentářem. Kdybych měl psát každýmu, kdo nedá mojí fotce 5*, tak bych se asi zbláznil. Takže to opravdu není tak, jak píšeš v poslední větě.
Takže mám poučení propříště, že s Tebou musím diskutovat zcela suše a věcně. Děkuji za porozumění. :-)))
28.02.2007 (12:49)  
Johník, NIcKON, Chary: Nedalo mi to a "vytáhnul" jsem si údaje dříve. Úpravy v RAWu a převod do JPEGu dělám v Digital Photo Professional (soft Canona). Tam provedeno +1/3 EV, vyvážení bílé Shade (protože foceno ve stínu), kontrast -4% (z možných 100%), barevné nasycení +20% (z možných 100%), ostrost 145 (z možných 500). Pak převod do JPG, v Zoner Photoshopu použita funkce Projasnění stínů s velmi malým účinkem, aby se trochu projasnily temné kouty fotky. Pak zmenšení obrázku ns požadované rozměry s doostřováním po dvou krocích, pak ještě komprese na cca 400kb a na závěr ještě jedno doostření a posláno do galerie.
Na surovém snímku bez jakýchkoliv úprav je modrý i zelený kanál s rezervou vlevo i vpravo. Červený má vlevo i vpravo slabounkou "fajfku". Aby ne, když je tam zapadající slunce a proto červený kanál klipuje v dolní polovině oblohy. Doufám, že provedené úpravy neprohlásíš za přílišné. :-)
Možná bys mohl začít přemýšlet, zda jsi přeci jen neměl koupit Canon, když má takový neuvěřitelný dynamický rozsah čipu. :-)))
28.02.2007 (11:07)  
Podle mne to padá doprava, už na první pohled jsem to viděl. Je to však kompozičně zajímavý (most, kanál, budova). Popředí s vodáky na mne působí rušivě a most barevně dost splývá s pozadím. A hlavně nevidím téměř žádné stíny, je to dost ploché. Nevěřím tak velkému dynamickému rozsahu čipu, tady se hodně pomáhalo a myslím si, že už je to moc.
Je to velmi dobré (něco jako 3 plus).
28.02.2007 (11:50)  


No tentokrát seš hodně mimo. Moje babička, nevšední to žena, by řekla, že máš voko z Kašparovy krávy (tedy pidlovoký). Přilož si mřížku na obrázek a podívej se na věrohodné svislice. Tedy budovy, nároží zdí plavebí komory, osy pilířů mostů a pak se nezapomeň omluvit. :-))
Prdlajs hodně pomáhalo. Až si vytáhnu fotku z PC, kde je uložena, tak Ti ty "velké" úpravy popíšu.
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko