..: Fotogalerie - detaily fotografie 451.025-1 :..
 

451.025-1


451.025-1Informace o fotografii:
 - Úsek: Milovice - Lysá nad Labem
 - Datum: 26.4.2014
 - Autor: Jiří Navrátil  Poslat email autorovi
 - Zobrazeno: 7344x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 10
 - Rating od uživatelů:
 8

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

  1 2 3      Zpráv na stránku:   
02.05.2014 (14:05)  
Ono mít elektrotechnické znalosti, jako KarelF, viz. "vedení NN" ? a "proudem o stovkách kV", asi bych se toho taky bál jak čert kříže. Zkusil bych si něco zjistit třeba něco o bezpečné vzdálenosti od částí pod napětím.
Pak může být druhá věc, absolutní fyzická nezdatnost, např. na střední škole není schopnej jedinec vyšplhat po laně, udělat stojku apod. Takovejch lidí znám taky dost a proto má asi někdo potřebu cpát ostatním, jak něco odsuzuje a jak je to nebezpečné.
02.05.2014 (11:32)  
Pánové a dámy s KarlemF musím jen souhlasit a to nejen z bezpečnostního hlediska, ale také kvůli té zaužívané prohnilé soudržnosti pár lidí tu na Želpage co to tu vede a těch pár co se k nim přidávájí a které berou.Ty ostatní, ikdyž něco napíší nebo sem vloží foto tak mi připadne, že to stejně nemá cenu, nebo ho stejně nikdo nebere a připadne mi to právě z toho důvodu, že není bud Petr Holub nebo Topič a pod...

Ano i já se přidávám a vkládám své foto, ale já nelozím po VN nebo návěstidlech...

Několikrát mi tu bylo vytknuto, proč to némám z nadhledu, proč jsem někam nevylezl, že by to mělo úplně jiný šmrnc.Ano pánové mělo, ale za jakou cenu...? To se raděj držím při zemi a jak říká Tom Bury-kdyby se to tu řešilo u každý..., proto zde mám zatím jen 14 fotek...

U mě to má sice i jiný důvody, proč tu mám tak nízký počet fotek a myslím si, že po tomto článku, už nepřibudne žádná :), ale nesčetně i právě kvůli tomu, že to bylo foceno z placky to neprošlo!

Nevím co bych k tomu dodal víc, než to že jsem místní a poměry celkem znám. Navíc jsem elektromechanik se státní zkouškou, tak vím co elektrický proud dovede a hlavně vím co se má a co ne, ikdyž bych byl úplný neználek z elektro! Proto to odsuzuji taky. Pokud si autor vyleze na strom nebo na skálu a podobné přírodniny, nemám proti tomu absolutně nic, ale aby někdo lozil po Vnkách atd... to fakt ne!

A pokud to někdo ještě dělá i s tím vědomím, že je osoba přinejmenším znalá nebo nedejbože odborník v oboru tak k tomu nemám co už dodat... Snad jen, že dělá ostudu ostatním lidem z fochu a ukazuje jak on na to má, že si vyleze na Vnku...

A jak píšete KarleF: ty věty co tu píše Chary mi taky nějak nejdou přes nos.Přirovnávat něco s něčím co absolutně spolu nesouvisí mi připadne přinejmenším nešťastné, možná dětinské, když zde bylo zmiňováno to Chariho dětství... :)
02.05.2014 (6:24)  
KarelF

Nechte si ty vaše rozumy na server novinky.cz a podobně.
Tady na to není nikdo zvědavý.
Tady se hodnotí kvality snímku a ne jak autor při tom riskoval. Kdyby se to tu řešilo u každé fotky tak tu 2/3 fotek nejsou. Boť se nesmí lézt na mostní oblouky, mosty a podobně a právě z těch míst jsou nejlepší fotky.

A pokud tak učinní šotouš tak si to dvakrát promyslí zda tam lézt nebo ne.
02.05.2014 (5:12)  
Chary víte když čtu Váš poslední příspěvek tak vidím jen jedno. Potřebujete to nějak a jakkoliv omluvit a tak krom vymýšlení stromů v mládí se snažíte hodit špínu i na mne formou přecházení na červenou. Víte to se tu můžeme začít bavit o tom, že je nezdravé pít pivo a kouřit a taky jezdit autem nebo lézt na osmitisícovky. jenže to pak dojdeme k tomu, že by jsme tu jako lidi nemuseli vlastně ani být. Takže upřímně je mne to totálně u zadku, ale až jednou někdo spadne tak nechodte na mne, že se pořádá hon na šotouše co lezou po jakýchkoliv stožárech.
Na stromech jistě nerostou elektrická vedení pravdou je, že do některých stromy rostou. Takže na stromě mne může zabít blesk od bouřky který sem si nevšim, ale to i na stožáru to je ten rozdíl proč strom je opomíjený a stožár nikoliv a nemusí být to i ten stožár. Takže když vlezu do kolejiště Metra tak je to Vás taky ok? Já myslím, že jo proud je tam taky dokonce menší a v zakrytované koleji, vlak tam jede taky takže je to v pořádku. to, že obratem Vás vyvedou Měštáci je ovšem holý fakt. Takže proč je zdánlivě v pořádku vlézt do kolejiště metra což se následně projeví jako v nepořádku a lézt na stožár je v pořádku. Víte prostě to dál neřešte je mne 42 let a několik let jsem se koukal na hodně lidského neštěstí kde vy nejste ten který mne přesvědčí o tom, že hazardování je správná věc. tímto bych to uzavřel.
02.05.2014 (2:08)  
KarleF, očividně nechápete nebo nechcete pochopit jednu věc.
Spadnout se dá z hodně míst. Chodit nebo lézt se nemá na hodně míst. Leč, z nějakého důvodu je hluboce zakořeněn jen odpor proti lezení na sloupy, přitom pádem ze stromu se můžu taky krásně zabít. Dokonce bych řekl, že i když neznám přesný čísla, statistika úrazů a smrťáků spojená s lezením po stromech (praskající větve) a skalách (uvolněné kameny) bude daleko výživnější než statistika téhož spojená s lezením po sloupech elektrického vedení (nepraskající a neuvolněné příčky). Sice se vám to asi nehodí do krámu, ale z hlediska bezpečnosti je lezení po sloupech bezpečnější než lezení po stromech. Příčka sloupu totiž unese hodně ;-)

Jenomže to není tak jednoznačně odsouditelný rádobymoralistama. Docela by mě zajímalo, jestli jste konkrétně vy například nikdy v životě nešel přes přechod na červenou. Protože to se taky nemá, víme? A přitom je daleko větší šance, že mne auto zabije při nějakém legálním manévru, například při přechodu mimo přechod ve vzdálenosti delší než 50 m od přechodu, než při tomhle.

No a vo tom to je ;-)
02.05.2014 (1:49)  
Jaký je tedy rozdíl mezi pádem z tří metrů a z 15 metrů. Ze tří to můžu přežít z patnácti ne. Chary heledte pokud lezete doborovolně po stožárech a máte na to pojistku je to Vaše zdraví ne moje. pokud pak ještě chcete léčit za peníze poplatníků Vaší pojišťovny je to minimálně drzost. prostě lézt po NNkách, VNkách ani VVNkách se nemá konec. To nechám těm co si najímá čez, čeps, eon nebo pre. Nebo se zde chcete dohadovat o tom, že když na koridoru je 160 km tak fíra Pendolína může klidně víc 200 km, protože vlak je na to stavěnej a možná se nic nestane? prostě pokud Vám lízt po VN přijde normální mne NE. stejně tak mne nepřijde ani moc super lézt po TV nebo semaforech a říkat, že jako malí jsme lezli po stromech strom je strom a stožár VNky nebo pro trolej nebo semafor je pořád stožár z kterýho spadnete na tlamu na přímo a rovnou. Z toho stromu taky, ale jsou tam aspoň ty větve na stožáru si maximálně roztrháte části těla o případné výstupky nebo otáčením se si dobře rozlámete vše co přijde do styku s čímkoliv pevným na stožáru.
02.05.2014 (1:37)  
Můžu si zlomit vaz při pádu ze dvou metrů ze stromu, a můžu si jenom zlomit nohu při pádu ze šesti metrů ze sloupu, a dokonce se můžu sesunout z patnáctimetrový skály a vyváznout jen se zhmožděninami, takže takový argument, že u stromu to brzí horní větve a dole jsou to jen tři metry, je naprosto lichý.
02.05.2014 (1:25)  
Jenže padat ze stromu a ze sloupu jsou dvě odlišné disciplíny. Padámli ze stromu přímo na držku padám obvykle ze spodních větví které jsou max 2-3 metry. Padámli z vyšších tak nepadám rovnou na držku, ale zkrz větve které to přibrzdí. Padámli ze stožáru není nic co by mne přibrzdilo, ale padámli blbě tak si ještě pěkně nabiju tlamu o ty příčky níže. To můžu srovnávat pak videa z bouraček aut s tím, že jako malí jsme jezdili na tříkolkách.
K ostatnímu záleží třeba jaké máte boty, jestli pršelo nebo je sucho, jak jste daleko od vodiče. Ono se Vám dokonce nic nestane pokud budete třeba v košíku zavěšený na vedení pod prousem o stovkách kV je to jen o tom, že se nesmíte dotknout země viz třeba toto video https://www.youtube.com/watch?v=BGywP1-ZPAk Mimochodem na to, aby se něco stalo stačí vhodný okamžik a může dojít třeba k přeskočení proudu. Nebudu zde polemizovat o tom jestli je to nebezepčné nebo méně bezpečné. Autor fotky podle mne hazardoval se svým zdravím. Koneckonců dole určitě byla cedule, že se tam lézt nemá a tím to pro mne končí.
02.05.2014 (1:17)  
domyslete pokud by jemu neublížil proud, ale třeba se jen lekl a "jen" spadl

Nojo, něco na tom bude.

Jak si tak vybavím, už od mala jsme lezli po stromech, jen tak, u hřiště po dubech, smrkách, nebo třeba česat třešně. Tu a tam se stalo, že se to smeklo, nebo praskla větev, ale naštěstí nikdy se nic nestalo. A jestli mám spadnout z pěti metrů ze sloupu nebo z pěti metrů z třešně... Čim to, že u lezení po stromech není nikdy taková filipika, zatímco u sloupů se toho tolik napíše, a přitom u sloupu se nemůže stát, že praskne slabá nebo suchá větev, a pád k zemi je uplně stejnej.

Na youtube jsou videa, jak lidi přijdou k úrazu elektrickým proudem, ale prakticky ve všech případech je nutný přímý kontakt s vodičem, což při normálním lezení po sloupu nehrozí. Viz ono slavné video, jak týpek chodil po střeše vagonu, a dokud se skutečně rukou nedotkl troleje, tak nic.

Černé kroniky jsou rovněž plné smrtelných úrazů při zahradničení a lezení po stromech, páč prostě padnout ze stromu klidně i ze tří metrů šikovně na hlavu, to je hned.

Smrtelné úrazy při pádu ze skály nejsou také žádnou výjimkou.

Leč, filipika se vede výhradně proti sloupolezcům.

Názor si udělejte sami.
registrovaný uživatel Honza  mail  
Počet komentářů uživatele2712 »fotek 0
02.05.2014 (1:15)  
No jo, tohle je ale vedení VN, nikoli NN, to je trochu rozdíl.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko