..: Vrchol sezóny na sklářské lokálce :..

Ilustrační obrázekKamenický Šenov - Přestože se rok ještě nedostal ani za polovinu, připravuje pro vás Klub přátel lokálky akci, kterou lze právem označit za vrchol letošní sezóny na tratích na pomezí Lužických hor a Českosaského Švýcarska. Bude se oslavovat, a to hned na třech regionálních drahách, během jediného víkendu 23. - 24.6.2007.

Prvním důvodem k oslavám je 10 let uplynulých od okamžiku, kdy byl na sklářské lokálce mezi Českou Kamenicí a Kamenickým Šenovem zahájen provoz muzejní železnice. Stalo se tak 21.6.1997, kdy vyjely z České Kamenice na Kamenický Šenov první nostalgické vlaky s cestujícími a to v čele s parní lokomotivou 313.901 „Marcelka“ Výtopny Zlíchov. Současně s tímto výročím se dodatečně oslaví i 120 let od příjezdu vůbec prvního vlaku do Kamenického Šenova, což se stalo 10.2.1886.

Ilustrační obrázekAby nebyla opomenuta ani další výročí v regionu, vydají se vlaky Klubu přátel lokálky také na letos jubilující tratě Rumburk - Panský - Mikulášovice dolní nádraží a Krásná Lípa - Panský, kudy první vlaky projely právě před 105 lety. Tyto oslavy doplní též jízdy i po „šluknovské větvi“.

Po oba dny na lokálky v kraji, v sobotu do Kamenického Šenova a v neděli do Dolní Poustevny, vyrazí parní lokomotiva 423.0145 "Velkej Bejček". Vlak s historickou soupravou odjede vždy v 10:10 z Děčína hl.n. a vrátí se v 17:20 tamtéž. Provoz bude obohacen vozidly Klubu přátel lokálky M131.1441 a T211.1532 a motorovým vozem M262.045 společnosti Posázavský Pacifik. Posledně jmenovaný vůz přicestuje na sever pod názvem „Šenovský expres“ jako přímý veřejný rychlík Praha-Holešovice - Kamenický Šenov s odjezdem v sobotu v 7:40 z Prahy-Holešovic. Ve všech vlacích budou zařazeny bufetové vozy.

Ilustrační obrázek

Stěžejním programem sobotních oslav na nádraží v Kamenickém Šenově bude "Akce vlak 2007", pod jejímž názvem se skrývají bojové ukázky z období druhé světové války. Bojová klání mezi americkými a německými vojáky se budou opakovat celkem třikrát a budou předvedeny vždy 20 minut po příjezdu vlaku do Kamenického Šenova. Spolupořadatelem této akce je Klub vojenské historie Česká Lípa a zúčastní se jí 100 vojáků ze spolků zabývajících se vojenskou historií po celé ČR. Po skončení boje bude ke shlédnutí výstava historických drážních vozidel a vojenských válečných veteránů. Podobný program v poněkud menším pojetí proběhne též v Dolní Poustevně, začne již probíhat během jízdy parního vlaku z Rumburka.

soutez

Součástí víkendových jízd budou též fotozastávkové vlaky, na něž navazuje SOUTĚŽ FOTO KPL 2007, která proběhne po skončení akce na webu ŽelPage. Motivem přijímaným do soutěže se stanou snímky všech vozidel z tohoto víkendového provozu. V sobotu poveze fotozastávkový vlak vůz M262.045, který oslavy dne 23.6. na šenovské lokálce zakončí. V neděli 24.6. doplní tento vůz nabídku vlaků k parnímu vlaku, zejména pro zájemce o fotografování „páry“ na vilémovském viaduktu, či mnoha jiných zajímavých míst lokálek výběžku. Nejlepší snímek vyhlášený porotci ŽelPage a KPL bude odměněn roční volnou jízdenkou na klubem pořádaných akcích pro dvě osoby. Zároveň každých 5 fotografií poskytnutých Klubu přátel lokálky k propagačním účelům a které klub vybere, bude odměněno dvěma volnými zpátečními jízdenkami na jednu libovolnou akci pořádanou klubem.

Ilustrační obrázek

Klub přátel lokálky si Vám na víkend oslav dovoluje nabídnout speciální balíček služeb "Lužický lokálkový víkend 2007", který mimo přenosné volné jízdenky na všechny víkendové jízdy KPL obsahuje jako bonus pro prvních 10 platících zájemců zdarma ubytování v penzionu Tavba Kamenický Šenov v noci z 23. na 24.6.2007. Volitelně je součástí balíčku i ubytování v tomto penzionu, jakožto i sleva pro dvě osoby.

Podrobné informace o balíčku jsou uvedeny níže.

Na nevšední víkend plný oslav Vás srdečně zve Klub přátel lokálky.

Lužický lokálkový víkend 2007

  • U příležitosti konání oslav výročí zahájení provozu (na trati i muzejního) na tratích 901 Česká Kamenice - Kamenický Šenov, 084 Rumburk - Panský - Mikulášovice d.n. a 085 Krásná Lípa - Panský si vám Klub přátel lokálky dovoluje nabídnout balíček služeb Lužický lokálkový víkend 2007.
  • Balíček služeb obsahuje volnou přenosnou jízdenku na všechny veřejné vlaky KPL vedené o víkendu 23.-24.6.2007 + volitelně ubytování na noc ze soboty 23.6. na neděli 24.6. v Penzionu Tavba. Stravu si lze domluvit přímo v penzionu.
  • Speciálním bonusem k balíčku Lužický lokálkový víkend 2007 je ubytování v Penzionu Tavba a bude jím obdarováno prvních 10 platících zájemců, kteří o něj projeví zájem a uhradí její cenu nejpozději do 15.6.2007. Cena balíčku s bonusem je 550 Kč.
  • Pro uznání bonusu rozhoduje datum přihlášení a pořadí připsání částky na účet klubu, stejně jako pro rezervaci míst, které je automaticky provedeno společně s objednávkou.
  • Objednávka musí obsahovat jména, příjmení, úplné adresy (včetně PSČ) a počet osob, pro zpětné zaslání jízdenek a poukazů na ubytování.
  • Cena balíčku služeb je dle níže uvedené tabulky.
  • Balíček si můžete objednat na e-mailové adrese kykkin@post.cz, ze které Vám bude do 24 hod sdělen způsob úhrady a možnost získání Bonusu.
  • Kapacita vlaku je 85 míst.
  • Kapacita ubytováni je 60 míst a je nabízena i mimo rámec balíčků, proto s ubytováním neváhejte!
  • Děti do 15 let věku platí poloviční cenu a nevztahuje se na ně bonus!
  • Uzávěrka Lužického lokálkového balíčku s ubytováním je 17.6.2007
Ceník balíčku

Díky vývoji rozpočtu akce došlo k přehodnocení ceny balíčku služeb Lužický lokálkový víkend 2007. Se zpětnou platností dochází ke snížení ceny o á 200 Kč. Zároveň nově přicházíme se sponzorskou variantou balíčku Lužický lokálkový víkend 2007.

  • 1 osoba s ubytováním: 790,- (860,-*)
  • 2 osoby s ubytováním: 1450,- (1520,-*)
  • 1 osoba bez ubytování: 500,- (550,-*)

* cena platná od 11.6.2007

Tato cenová nabídka je platná do vyprodání kapacity "šenovského expresu", resp. do 17.6.2007 v případě nabídky kombinované s ubytováním. Případná volná kapacita "Šenovského expresu" bude 18.6.2007 uvolněna také na samostatné jízdenky Praha - Kamenický Šenov v ceně 160 Kč (Praha - Děčín za 100 Kč, Ústí nad Labem – Kamenický Šenov za 80 Kč).

Bližší informace: Klub přátel lokálky, Foto: Miroslav Fogl (KPL)

Lužický lokálkový víkend 2007 pro nové sponzory veřejných jízd KPL zdarma

Vážíme si sponzorů, kteří nám svými příspěvky umožňují uskutečnění nostalgických jízd pro veřejnost. Sponzorů z řad soukromého sektoru je v místě působení klubu poskrovnu, a tak v souvislosti s vrcholnou akcí této sezóny přicházíme se speciální nabídkou pro nové dárce.

Každý dárce, který od 7.6. do 22.6.2007 našemu klubu poskytne finanční sponzorský dar na uspořádání nostalgických jízd v hodnotě převyšující částku 2.000 Kč, obdrží jako poděkování volnou jízdenku Lužický lokálkový víkend 2007 pro dvě osoby ve variantě bez ubytování. Dary 10.000 Kč a vyšší budou oceněny rovněž přenosnou volnou jízdenkou pro dvě osoby na všechny veřejné jízdy pořádané Klubem přátel lokálky letos i v roce 2008.

Samozřejmostí je sepsání darovací smlouvy a jména dárců budou vystavena na tabuli sponzorů v expozici Muzea místních drah v Kamenickém Šenově.


Klub přátel lokálky | 6.6.2007 (9:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu ČR Ústecký

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko