..: Stanice Bohuslavice nad Metují :..

Ilustrační obrázekBohuslavice nad Metují - Dne 16.6. jsem navštívil železniční stanici Bohuslavice nad Metují na trati Týniště nad Orlicí - Meziměstí. Stanice má dvě dopravní koleje s délkou necelých 600 metrů a je zde ještě jedna manipulační kolej se skladištěm, u nějž jsou deponovány nákladní vozy a z Opočenského zhlaví odbočuje vlečka.

Jsou zde mechanická návěstidla a předvěsti a u st. 1 jsou ruční mechanické závory ovládané z dopravní kanceláře. Stanice je obsazena výpravčím a omezeně i dozorcem výhybek, který při křižování jezdí na kole. V pracovní dny se zde křižuje 5 krát za den, o víkendu pak podle toho, zda jede náklad a jak má nebo nemá náskok. Jízdenky se zde vypisují ručně, ale za celý den strávený na stanici si nikdo pro jízdenku nepřišel - do vesnice je to asi 1,5 - 2 km, lepší je použít zastávku Bohuslavice nad Metují zastávka.

U každého vlaku se otáčí 45 krát klikou od závor a zase když projede, tak to samé zpět. Dá to zabrat, ale výpravčí se u toho střídá s dozorcem výhybek. Vlaky mohou stanicí projíždět rychlostí 90 km/h a nemusí tak ani zpomalit.

Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek

Tomáš Ságner Poslat mail autorovi | 23.6.2007 (9:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Reportáže

Další z regionu ČR Královéhradecký


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel point 
23.06.2007 (11:31)  
90 km/h přes mechanický závorníky? Jinak pěkná archaická stanička.
editor nebo admin ŽP Nick  mail  
23.06.2007 (11:16)  
A co výpravčí/dozorce, který udělal pár snímků před/po vystřídání kolegy? ;-)
dopisovatel nebo člen ŽP Miloš  mail  
23.06.2007 (10:53)  
To nikdo nevi, kdo to vyfotil:-) Muze rict, ze zaukoloval dozorce, ale tam by zase rejpalove rekli, ze se dozorce venuje v pracovni dobe jinym zalezitostem... Neresil bych to.
23.06.2007 (10:34)  
Vstup zakázán osobám jež zde nekonají službu nebo dozor. Tak nějak na někde mají na dveřích napsáno. Nebude z toho nějaký štoura dělat problém tomu výpravčímu, že do dopravy pustil "civilní" osobu (jež nekoná službu nebo dozor)?
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko