..: Pod vrcholky Bílých Karpat 2005 :..

Uherske_HradisteBylnice - Dne 26.2. 2005 do Bylnice vyrazila souprava olomoucké Rosničky 464.202, brněnské Všudybylky 354.1217 a historických vozů. Tato akce přilákala jako vždy hodně příznivců železnice a parních lokomotiv. Snad i proto, že se jednalo o rozlučkovou jízdu brněnské Všudybylky.

Plánovaný odjezd z Přerova se o pár minut posunul díky problému na R Vsacan. Toto zpoždění se podařilo do Uherského Brodu stáhnout. Což dokázalo, že tyto nádherné lokomotivy jsou v perfektním stavu a dokáží i přes svůj věk jezdit jako nové. Na tomto se podílí láskyplná péče jejich stojvůdců, topičů a mechaniků.

Uherske_HradisteV Uherském Brodu byla asi 70 minutová přestávka kvůli zbrojení lokomotiv. Po doplnění vody vlak opět pokračoval v jízdě až do konečné stanice Bylnice. Zde se od soupravy odpojily obě lokomotivy, aby mohlo proběhnout otáčení lokomotiv na ruční točně a doplnění vody za pomoci místního sboru hasičů. Doba odjezdu se posunula asi o 30 min díky zbrojení. Historická souprava se ve 14.35 vydala na zpáteční cestu do Přerova. V Uheské Brodu bylo provedeno poslední doplnění vody a mohlo se pokračovat v cestě.

Celá akce se velmi podařila a doprovázelo ji nádherné zimní počasí, které ještě více umocnilo krásu parních lokomotiv. Myslím, že pořadatelům akce patří velký dík.


Pavel Rafaja | 3.3.2005 (22:33)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Reportáže

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko