..: Komponenty pro jednotky do Nového Jižního Walesu budou i z Česka :..

ilustrační foto - jednotka HEMU-430X společnosti Hyundai Rotem, foto: Hyundai Rotem Sydney — Vláda Nového Jižního Walesu (NSW) objednala již vloni flotilu 56 vysokokapacitních dvoupodlažních vysokorychlostních vlakových souprav, celkem 512 vozů. Zakázku získalo konsorcium RailConect NSW tvořené společnostmi Hyundai Rotem, UGL a Mitsubishi Electric Australia. Jednotky budou navrženy, vyrobeny, testovány a uvedeny do provozu společností Hyundai Rotem. Mistubishi Electric Australia bude dodavatelem technologických systémů. UGL bude spolupracovat na návrhu, testování a bude zajišťovat údržbu po dobu 15 let s možností prodloužení o dalších 5 let. Údržba bude zajištěna v novém závodě v Kangy Angy, které se nachází mezi městy Sydney a Newcastle. První jednotky budou do provozu nasazeny v roce 2019, poslední pak v roce 2022. Hodnota zakázky je 2,3 miliardy amerických dolarů.

Konsorcium počátkem listopadu 2017 uzavřelo subdodavatelský kontrakt se společností Faiveley Transport (FT), dceřinou společností Wabtec Corporation, na dodávku některých komponent a po uvedení do provozu pak následného servisu po dobu 15 let. Společnost FT zajistí kompletní brzdové systémy (generování vzduchu, ovládání brzd, brzdy podvozku), vzduchotechniku (vytápění, větrání a klimatizaci), jednotky bdělosti a monitorovací systémy pantografů a energetiky vozů. Plnění subdodavatelského kontraktu bude zahájeno v závěru roku 2017 a ukončeno v září 2020. Podílet se na něm budou pobočky FT v Austrálii, Francii, Itálii, Německu, České republice, Indii a Číně. Hodnota kontraktu je 150 milionů amerických dolarů.

železniční mapa Nového Jižního Walesu, foto: Quaidy Nové vlaky intercity budou nasazeny na linkách mezi Sydney a Central Coast, Newcastle, Blue Mountains a South Coast. Nabídnou cestujícím pohodlnější cestování na delší vzdálenosti, neboť zadavatel požadoval: sedadla 2+2, širší, než ve stávajících jednotkách a s větším prostorem pro nohy, elektrické zásuvky pro dobíjení elektroniky pro každé sedadlo, digitální obrazovky, klimatizaci, kamerové systémy a interkom pro cestující. Musí být vyhrazen prostor pro zavazadla, kočárky, jízdní kola a invalidní vozíky, včetně toalet přístupných i vozíčkářům. Nové jednotky musí být kompatibilní s jednotkami již provozovanými.

Zdroje: Global Rail News, GlobeNewswire, Mitsubishi Electric Australia, Wikimedia Commons


Vlad Poslat mail autorovi | 7.12.2017 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Svět


registrovaný uživatel stoupa  mail  
07.12.2017 (9:16)  
Sice je to daleko, ale velice rozumné pozadavky zadavatele. Dekuji.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko