..: Motorové jednotky od DB u polské Arrivy :..

Arriva_628, foto: Arriva RP Toruň — Nejen česká Arriva vlastní ojeté motorové jednotky řady 628 od německých drah. Jejich provoz v modro-krémových barvách byl zahájen také u stejnojmenného dopravce v Polsku, který zajišťuje provoz na několika tratích v Kujavsko-pomořském vojvodství. První souprava je od začátku listopadu v provozu na trase Toruń Główny – Brodnica, dopravce v následujících týdnech zařadí do provozu další dvě soupravy. Všechny jednotky prošly před nasazením mírnou modernizací a úpravou pro provoz v Polsku. Polská Arriva provozuje na kolejích již jednu řadu ojetých vlaků – původně dánské motorové jednotky řady MR.

Zdroj: Rynek kolejowy


Adam Vanting Poslat mail autorovi Ohodnotit na Flattru | 16.11.2017 (12:47)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Polsko


21.11.2017 (12:25)  
Pokud bych si měl vybrat, při neměnné úhradě od objednatele, buď více spojů staršími, ale pohodlnými a řádně udržovanými ojetinami, s jízdným na úrovni ostatní veřejné dopravy, nebo zbrusu nové vozy za cenu nižšího počtu spojů či vyššího jízdného, vyberu jednoznačně první možnost. Každý nový vůz se časem stane ojetinou. Pokud by byl již tak starý, že by vycházel celkově dráž, pak by dopravce logicky nabídl výhodněji vozy nové. Podobně racionálně se zřejmě rozhodují i běžní uživatelé automobilů, nepřijde mi na tom nic divného.
registrovaný uživatel Luxian  mail  
19.11.2017 (0:08)  
Tak u nás 628 nemá jen Arriva, ale taky GW Train.
Mimochodem ty dánské motoráky řady MR mají místo sedaček krásná pohodlná křesla. Něco jako ÖBB 4010. To už se dneska v moderních vlacích skoro nevidí.
18.11.2017 (11:51)  
je zajímavé, že někteří polští dopravci pořizují nová vozidla a jiní (třeba Arriva patřící pod DB) pořizují ojetiny ze západu. Asi by bylo dobré, aby objednatelé dopravy podmínili výběr dopravce nasazením nových vozidel, pokud tedy objednatel nemá vlastní vozidla, která by dopravci dal k dispozici...

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko