..: Jízdní řád 2018: Tarif dopravce České dráhy :..

362.165-3, Polanka nad Odrou - Jistebník, foto: Duhy Praha — Nevelké množství změn představuje tarif Českých drah, platný od druhé prosincové neděle letošního roku. Akční či Včasné jízdenky budou i nadále dynamické, jejich cena se tedy i bude měnit dle poptávky. Cena obyčejného jízdného stoupne přibližně o dvě procenta, tedy o očekávanou letošní inflaci, naopak zlevní cestování pro skupiny – všichni členové skupiny nad šest osob budou mít slevu 50 % z obyčejného jízdného. Dětem ve věku od šesti do patnácti let pak bude určena modifikace populární Jízdenky na léto. Ta bude nově stát v sedmidenní variantě 390 Kč, resp. ve čtrnáctidenní variantě 590 Kč. Dojde také ke zrušení lomeného jízdného a místo něj se budou veškeré dvakrát projížděné úseky stejné tratě počítat dle ujetých kilometrů. Pro cestující s jízdními koly vznikne nová celodenní jízdenka pro jízdní kolo za 99 Kč, naopak úschova během přepravy zdraží z 10 Kč na 20 Kč. Na závěr zbývá dodat, že za neuposlechnutí pokynů dopravce nebo porušení přepravních smluvních podmínek bude nově přirážka 1000 Kč, resp. 400 Kč při zaplacení v hotovosti anebo do čtrnácti dnů. Jako obvykle pak platí, že nové ceny jsou platné až od 10. prosince letošního roku a do té doby bude možné zakoupit jízdenky za dosavadní ceny.

Zdroj: TZ ČD


Adam Vanting Poslat mail autorovi Ohodnotit na Flattru | 14.11.2017 (15:07)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2      Zpráv na stránku:   
14.12.2018 (17:54)  
Ste v kakšni finančni težavnosti? ČE JE ODGOVOR PRITRDILEN! Stik Kvithyll Finance in Mortgages Limited® Za majhne in velike zneske posojil. Ponujamo vse vrste posojilnih storitev, ki ustrezajo vašim finančnim potrebam, kot so osebno posojilo, posojilo za konsolidacijo dolga, tvegani kapital, poslovni kredit, izobraževalni kredit, domača posojila z nizko obrestno mero 2%. Pišite nam danes preko e-pošte: kvithyllfinance@gmail.com Vaše zadovoljstvo in finančni uspeh je naš cilj in vaše delo z nami bo dobro doživetje. Whatsapp: +17816567138 je kredit odprt vsem, ne glede na državljanstvo.

E-pošta: kvithyllfinance@gmail.com
registrovaný uživatel fedrickpower  mail  
11.01.2018 (14:51)  
Jeste li zainteresirani za zajam? Mi nudimo sve vrste financijske pomoći svim pojedincima "poslovnim osobnim zajmom, investicijskim zajmom, kreditom za zajam za kreditiranje zajmova za home zajam i zajmom diljem svijeta, a kamatna stopa je 2% godišnje, a financijski smo savjetovali i za naše klijente. ako imate bilo kakav dobar projekt ili želite pokrenuti posao i trebate zajam da biste ga financirali odmah, kako bismo mogli razgovarati, potpisati ugovor, a zatim financirati vaš projekt ili posao za vas. Molimo, kontaktirajte nas danas za sve vaše financijske potrebe Kontaktirajte nas putem e-pošte: (fedrickpowerloanfirm926@gmail.com)
registrovaný uživatel fedrickpower  mail  
11.01.2018 (14:50)  
Zajmovi za sve vrste namjena
Nudimo minimalni iznos od 10.000,00 eura do 20 milijuna eura
Uz nisku kamatnu stopu od 2%
Zajam
Razdoblje: do 25 godina ovisno o iznosu kredita koji vam je potreban.
Kupci moraju biti
preko 18 godina
Ova je transakcija 100% sigurna za sve korisnike
Za više informacija o bonusu molimo da nas kontaktirate putem e-maila:
(fedrickpowerloanfirm926@gmail.com)
registrovaný uživatel R.U.R.  mail  
22.11.2017 (17:30)  
V zásadě se KMB neliší od toho, když si na účet v eshopu nabijete peníze (ČD kredit), a za ty si v appce kupujete jízdenky, ne?
registrovaný uživatel BigDye 
20.11.2017 (7:18)  
KMB býval způsob, jak se vyhnout frontám u okýnek. V době eshopu a mobilní aplikace už zbytečnost.
registrovaný uživatel Pavel480  mail  
17.11.2017 (21:14)  
KMB má pro ČD nevýhodu v nevysledovatelnosti cesty. Tj. neobjeví se ve statistikách pro další vyhodnocení na marketingu, plánování vozů,... Proto ji ČD netlačí.
registrovaný uživatel (gp) 
16.11.2017 (14:34)  
Rezervovat nemusí, ale sedačku vézt musí. A pokud se splete ve výpočtech, veze jí prázdnou za svoje. Nebo cestujícího nechat stát, nebo vůbec nevzít, ale tam je ztráta ještě vyšší.
16.11.2017 (7:54)  
Dráha nemusí žádné místo rezervovat tak by nešlo obsadit - pokud mám místenku a do 15 minut po odjezdu z nástupní stanice ji neobsadím tak propadá a může sednout kdokoliv. Zpáteční lístek není o tom jestli pojedu či ne ale o tom že nemusím jízdenku kupovat 2x. Navíc není zpáteční jízdenka o tom jestli by cestující mohl nastoupit, ale je o tom kterým vlakem plánuje cestovat.
Jinak zpáteční jízdenka nikdy nebyla tou nejprodávanější, já ji používám běžně a při nákupu třeba přes aplikaci Můj vlak ji tento nabízí standardně.
registrovaný uživatel (gp) 
15.11.2017 (14:24)  
Nechic: KMB i zpátečnická jízdenka jednak vymírají, soudě podle sebe a "jé, banka, tu už jsem dlouho nevypisoval/a" a jednak mají pro čD tu zásadní nevýhodu, že k nim není automaticky místenka, takže čD musejí držet volné místo ve vlacích, do nichž by mohl cestující se zpáteční nastoupit. V tomto pojetí nic moc byznys. A tomu odpovídá cena. Lidi nebudou jezdit víc, když to bude o pár korun levnější, ale když budou mít na nádraží kde zaparkovat.
registrovaný uživatel Nechic  mail  
15.11.2017 (9:10)  
ČSD: Přečtěte si ten příspěvek pořádně. V tarifu jsou, ale jsou skoro nepoužitelný
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko