..: Dolní Sasko: Zákaz konzumace alkoholu ve vlacích :..

Dolní Sasko — Německé dráhy (DB) oznámily, že od 1. ledna 2018 zavedou zákaz konzumace alkoholu na vybraných trasách místní dopravy v Dolním Sasku a v Brémách. Opatření se dotkne sítě S-bahn v Hanoveru, regionálních expresů (RE) mezi městy Hanover, Bremerhaven, Brémy, Osnabrück a oblastí Norddeich plus sítě Harz-Weser mezi Dolním Saskem a Durynskem. Na zmíněných trasách tedy bude zakázáno otvírat láhve s alkoholem za účelem pití, převážení zavřených lahví například z nákupu se zákaz samozřemě netýká.

Důvodem zatím nepříliš obvyklého kroku byly výsledky mnoha průzkumů, v nichž se většina zákazníků vyjádřila pro obecný zákaz pití lihovin ve vlacích. Stávající zákazy v jiných oblastech totiž mají pozitivní vliv na čistotu vlaků a především subjektivní pocity bezpečí cestujících. Proto lze očekávat jejich rychlé zavádění i v dalších oblastech. Zákaz bude zanesen do podmínek osobní přepravy, dolnosaského i spolkového tarifu. Dotyčné vlaky dostanou informační piktogramy. První dva měsíce bude aktivně zdůrazňován informační kampaní, od 1. 3. 2018 začne být jeho porušování sankcionováno pokutou 40 eur.

Zdroj: Tisková zpráva DB


NIcKON Poslat mail autorovi | 21.10.2017 (21:15)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Legislativa

Další z regionu Německo


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
22.10.2017 (13:43)  
Plně s tim zákazem souhlasím,už to měli řešit dopravci dávno. Příkladem jdou páteční EC 379,177,179.Omladina ze spolkových zemí víkend co víkend vyráží do našeho hlavního města na jejich poměry za levnou alkoholovou zábavou a cestu doslova propijí donešeným alkoholem.Trpí tím normální cestující a zejména vozy jsou znečistěny rozlitým alkoholem.
22.10.2017 (13:09)  
No já mám zase pocit, že alkohol ve vlaku tu cestu prostě "urychlí". Je to jedna z mála věcí, které jsou na cestě vlakem příjemnější než na cestě autem.
Neustále se opakuje, že člověk může cestu ve vlaku využít k práci, nebo odpočinku. Já se o to 15-20 hodin týdně snažím. Ale když cesta vlakem znamená stále častěji nezhasnutelno, tak se mi třeba v devět večer neodpočívá úplně nejlépe. Práce je fajn, ale když i v první třídě sedíte s více lidma u stolečku, tak toho moc neuděláte (teda alespoň já ne), no a když si po práci cestou domů nemůžete otevřít pivo, tak ztrácíte jednu z posledních výhod hromadné dopravy (samozřejmě kromě ceny).
Co si dělaj v Německu je jejich věc (ve všech oblastech), ale hlavně aby to nepřišlo v rámci "módy" i sem:(
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
22.10.2017 (9:24)  
Ačkoli se rád napiju, je třeba si uvědomit, že je alkohol legální, snadno dostupná droga. Následkem jejího neuváženého užívání ročně zemře mnohem více lidí, než je součet úmrtí uživatelů protizákonných návykových látek. Sociální dopady jsou rovněž daleko horší. Takže omezování konzumace alkoholu na veřejných místech má smysl - je třeba se zbavit pocitu, že jde o součást sociálního soužití.
dopisovatel nebo člen ŽP Rabín 
21.10.2017 (23:27)  
Směřujeme k nové totalitě...
21.10.2017 (23:17)  
stoupa: Když jsou lidi dobytek, tak obvykle zákazy nepomohou...
registrovaný uživatel stoupa  mail  
21.10.2017 (22:11)  
Není divu. V krámech je alkohol (i lahvové pivo), je levnejsí, nez v CR. A strepy od lahví jsou vsude.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko