..: Hřebečské léto :..

BN 60H č2, Mladějov na Moravě MPD - Veksl; Cirkus na cestách, aneb běžný pracovní vlak letní brigády., foto: Jakuza Mladějov na Moravě — Prodlužující se dny, slunečné počasí – to vše dává tušit blížící se léto. Na mladějovské úzkorozchodce se stalo již tradicí, že počátkem léta probíhá velká brigáda. Sjedou se sem vždy dobrovolníci z celé republiky. Na 14 dní ožije trať pracovními vlaky, na 14 dní bude celá trať plná hluku stavebních strojů a halekání pracovních čet.

Improvizací k přesnosti, foto: Jakuza Někdo se ptá, proč tohle děláme? Je to jednoduché. Spousta z nás sem jezdí jako na chalupu. Mimo opravených strojů a kilometrů tratě, kde se pak proháníte na vlacích, je tu i super kolektiv. I mimo letní brigádu se tu schází parta nadšenců, či dá se říci i bláznů, zamilovaných do dvou stříbrných prutů. Na letní brigádě se toto vše koncentruje do jednoho zábavného celku.

Dalším příjemným bonusem je dopravní služba. V těchto měsících se tu vyžijí všichni nadšenci, ochotní zapojit se do dopravní služby. Kdo chce a je zodpovědný, neměl by mít problém složit jednoduché zkoušky a zapojit se do dopravního děje na libovolné pozici počínaje průvodčím konče výpravčím.

A co nás letos čeká? Rekonstrukce trati na Hřebeč se blíží do svého finále. Od letošní sezóny jezdíme až na zastávku Hřebeč Gerhard. Pokud vše půjde podle plánu, mělo by o letošní brigádě dojít k rekonstrukci stanice Hřebeč doly.

Pojďte nám pomoci po šestnácti letech dojet až na Hřebeč. Pojďte přiložit ruku k dílu a zažít léto, jaké jinde nezažijete. Prostřednictvím tohoto kontaktu se také můžete přihlásit.

Poznejte radost z jízdy po Vámi spravené trati!

Poslední kosmetické úpravy v tomto úseku. Pracovní vlaky jsou ideální okamžik k vyzkoušení nově uvedených lokomotiv do provozu. BNE 50 stoupá na Veksl, foto: Jakuza Logistické zázemí, foto: Jakuza Když něco nejde kladivem, musíš si vzít větší kladivo., foto: Pavel Kolínský Někdy se práce trochu protáhne, foto: Petr Hrubý

Zdroj: Mladějov.cz - brigáda


Jakuza Poslat mail autorovi | 7.6.2017 (16:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu ČR Pardubický


registrovaný uživatel PROST  mail  
18.06.2017 (9:47)  
Dík za podporu.
registrovaný uživatel PROST  mail  
07.06.2017 (22:44)  
Když jsem četl plakát před pár lety v Ostravě na hlavním, už už jsem se chtěl přihlásit. Ale nenašel jsem odvahu. Momentálně nestíhám, ale nevylučuji, že se jednou přidám...
08.06.2017 (10:00)  


Taky jsme si to říkal, pak jsem jednou dojel na týden s tím že jsem si ještě 2* odskočil na velkou dráhu odjet vlak když nebyli lidi. A dneska na Mladějov jezdím jak na chalupu

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko