..: Do Prahy vlakem, po Praze na koloběžce :..

Martinova koloběžka, foto: Martin Grill Praha — Koloběžka? Většině z vás – mladíků a pánů – se asi vybaví vzpomínky na vaše útlé mládí, kdy jste drandili na koloběžce. Jenže v poslední době přestává být koloběžka jen záležitostí dětí. Před časem mne šokoval můj kolega, mladý pan architekt, když mi líčil, jak jezdí do práce. Bydlí v Tišnově, pracoviště má v Brně. Vlakem do Králova Pole – a pak do práce na koloběžce, kterou si s sebou přiveze vlakem. Je to rychlejší, než šalinou. Navíc když pak je vyhnán něco vyřídit po Brně, tak se koloběžka hodí. Další, kdo po Brně a okolí jezdí na koloběžce, je třeba Martin Grill. Jiní mí kolegové z IT firmy si na pohyb po firmě – dlouhé chodby – pořídili koloběžky. Jejich partnerům z Kalifornie se to při návštěvě v Česku po prvním šoku zalíbilo a tak se na koloběžkách jezdí prý i na kalifornské centrále. Ale i vy máte možnost si jízdu na koloběžce po Praze vyzkoušet. Stačí využít služeb Leo Express.

Vlastně jezdit po Praze na koloběžce není nic nového – v začátcích prezidentování Václava Havla se na koloběžce jezdilo i po pražském Hradu, jak na to vzpomíná tehdejší prezidentova osobní sekretářka Bára Štěpánová: „Jednou, ještě než jsem tam přišla, nám líčil prezidentův tajemník Mirek Kvašňák: ‚Je to příšerné, na Hradě nejsou telefony, nic tam nefunguje, po dlouhatánských chodbách běháme jako šílenci.‘ Říkali jsme mu, aby tedy zkusili jezdit na kolobrndách. Ale sehnali jsme jenom malou dětskou a dali jsme ji panu prezidentovi víceméně symbolicky. Po nějaké době mu Martina Navrátilová přivezla z Ameriky úžasnou koloběžku, červenou, s brzdami a nosičem. Myslím si, že on sám na ní nejezdil, ale používali ji jiní. Byl to takový holandský systém bílých kol, kdy někam dojedete, necháte ho tam stát a vezme si ho někdo další. Takhle se to praktikovalo na Hradě s koloběžkou. Ale nebyla to žádná masovka, ani jsme nepořádali závody.“

Na elektrokoloběžce Leo Express, foto: Leo Express Přijedete-li do Prahy s Leo Expressem bez větších zavazadel, budete mít jednání v centru Prahy a bude-li slušné počasí, můžete si na jejich pokladně na hlavním nádraží půjčit elektrokoloběžku. Pohyb po Praze bude pro Vás pohodlnější a rychlejší – s koloběžkou se dá jet rychlostí až 25 km/h. Máte-li jednání dále od nádraží, přijde vám vhod, že koloběžku můžete vzít do vozů pražské MHD. Zatím je v provozu stovka koloběžek a pro příští rok by se měla flotila rozšířit o dalších dvě stě. Ceny? Půjčovné za 6 hodin je stanoveno na 250,– Kč, za 24 hodin zaplatíte 500,– Kč a zapůjčení na 4 dny vás vyjde na 1200,– Kč. Platit se dá jen platební kartou a musíte být členy Smile Club. Protože bývá zvykem novou službu napřed trošku uvést, tak až do konce roku můžete po Praze drandit na elektrokoloběžce za pouhých 99,– Kč za 6 hodin. Rezervovat můžete ve vlaku u stevardů nebo na pokladně. Pokud službu využijete, podělte se naším prostřednictvím s ostatními o své zážitky!

Zdroje: E15, iDnes, Leo Express


Vlad Poslat mail autorovi | 19.11.2016 (10:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel CART 
23.11.2016 (13:29)  
STOUPA - batoh jsem zmínil spíš jako ústupek té koloběžce, protože jet na ní s kufříkem mi přijde ještě absurdnější... :) :)
registrovaný uživatel stoupa  mail  
23.11.2016 (13:06)  
pro CART:

To vse je veci názoru a dohody. Já bych si treba batuzek na cestu nevzal ani omylem. Ale - celý profesní zivot jsem ztrávil v saku/obleku a kravate. Dnes si libuju, jako duchodce zadný "dress code" ctít nemusím a opravdu rád chodim v teplákách. Jen po té kolobrnde se mi stýská - pro pomalé reakce nerídím jiz ani tu.
registrovaný uživatel CART 
23.11.2016 (11:14)  
Tomáš Kraus - já si třeba nedovedu moc představit, že bych jel na služební cestu, a kromě noťasu plus kufříku/batohu vezl ještě koloběžku, a pohyboval se od nádraží na jednání či do hotelu na ní...

Nemluvě o tom, že a) "company travel policies" obvykle zakazují při služební cestě použití jednostopého vozidla, a b) při služební cestě je obvykle propláceno taxi, takže mizí i finanční motivace, a zbývá jen ta případná časová, a ta se týká opravdu jen úzkého centra Prahy...
registrovaný uživatel Nechic  mail  
22.11.2016 (13:21)  
Tomáš Kraus: Přesně. DHL, CA atd. jsou na Chodově kam vede luxusní promenáda od metra. Pojišťovny a třeba Microsoft nebo HP jsou kousek od Budějovické. Smysl by měla klasická koloběžka, motorek netřeba na tu vzdálenost.
21.11.2016 (14:23)  
CART: Po pravdě tomu jsem se také divil, do kolika firem je normální přijet na koloběžce a zeptat se na recepci, kde si ji můžu zaparkovat, aniž bych byl za exota. Možná v takových hodně moderních firmách kde jsou samí "mladí obrýlení kluci s bradkou a tabletem v ruce", jako třeba firma Skype tady v naší budově, je to celkem akceptovatelné... Navíc si nejsem jistý kolik firem kam se jezdí na jednání z Ostravy sídlí na takovém místě, aby ta koloběžka měla smysl - velké firmy se obvykle stěhují na místa, kam je to pěkný kus cesty metrem, jehož stanice je pak ale velmi blízko té firmy. Na takovém Žižkově nevím, koho bych na té koloběžce navštívil, a jestli bych se tam nebál se od ní vzdálit :-)
registrovaný uživatel CART 
21.11.2016 (13:01)  
To vážně někdo očekává, že na jednání někdo pojede od vlaku na koloběžce?
registrovaný uživatel Nechic  mail  
20.11.2016 (21:35)  
Matouš Vinš: To záleží dost na parametrech koloběžky. Některé se do kopce zastaví a rychle vybijou. Jiné vyjedou, ale s baterkou v čoudu. Jsou samozřejmě i takové co si to dají v klidu na Petřín plnou rychlostí.
20.11.2016 (17:27)  
"Koloběžka aneb žádný běh a žádná socka."
registrovaný uživatel R.U.R.  mail  
20.11.2016 (16:56)  
Já jsem si nedávno pořídil skládací koloběžku (Mibo), jedu na ní na nádraží, složím ji do vlaku, na Smíchově zase rozložím a cestuju po Praze skoro stejně rychle jako tramvají :-) Navíc složenou koloběžku je možné ve vlaku přepravovat jako ruční zavazadlo zdarma (konkrétně ta moje se například v City Elefantu vejde pod sedadlo, takže ani nezabírá místo). Je to fajn věc, pro mě navíc je to supr způsob jak mít nějaký pravidelný pohyb.
20.11.2016 (14:03)  
stoupa: Jako videl jsem treba pujcovani kol v Londyne za 2 € na den, ale pujcovani takovyhle hracky skoro za cenu puceni malyho auta, to fakt ne... Ne ze bych byl vsude teda.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko