..: ČD a ROPID připravily novou jízdenku Train & Ride :..

Nová jízdenka T+R pro návštěvníky Prahy, kteří přijedou vlakem, foto: ROPID Praha (aktualizováno) — České dráhy a Regionální organizátor Pražské integrované dopravy (ROPID) společně připravili novou tarifní nabídku, která je určena zejména pro návštěvníky Prahy. Jízdenka T+R (Train & Ride) v ceně 70 Kč nabídne celodenní cestování pražskou MHD, a to v den platnosti vlakové jízdenky, konkrétně do jedné hodiny ranní následujícího dne. „Doposud si cestující, který chtěl z vlaku přesednout na hromadnou dopravu a pohybovat se s ní po celý zbytek dne po Praze, musel zakoupit 24hodinovou jízdenku za 110 korun,“ uvádí Filip Drápal, tiskový mluvčí ROPID. Jízdenku T+R lze pořídit v pokladně ČD nebo přímo u průvodčího ve vlaku. Prodává se ve formě doplatku k jízdence ČD, a to ke klasické papírové (vnitrostátní i mezinárodní), zápisu v kilometrické bance i elektronické jízdence nahrané na InKartě (železniční průkazka, traťová jízdenka). Jízdenku bohužel nelze pořídit k jízdence z eShopu ČD.

Zdroj: ROPID


RaPa Poslat mail autorovi | 3.9.2016 (14:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu ČR Praha


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Honza  mail  
10.09.2016 (18:58)  
No to jsou teda debilní zákony. To je jako kdybych chtěl koupit něco v Penny Marketu se slevou, která se vztahuje jen na Penny kartu a v okamžiku nákupu by se mě neptali, jestli mám Penny kartu a po zaplacení bych musel zboží vrátit nebo doplatit (kdybych kartu neměl), protože stejný problém je pak při kontrolek, když cestující kartu "nenajde".
registrovaný uživatel Já 1 
10.09.2016 (18:07)  
To že se nekontrolují slevové doklady při nákupu jízdenky souvisí s tím že podle právníků lze slevové doklady kontrolovat až při uzavření přepravní smlouvy která se prý uzavírá až v okamžiku nástupu do vlaku.
registrovaný uživatel Honza  mail  
10.09.2016 (11:27)  
Ono s tou kontrolou jízdenky při každém odbavení to je asi podobné, jako jízdenky vydané na IN kartu nebo žákovskou slevu. Proč to dělat jednoduše a kontrolovat ony slevové doklady při nákupu jízdenky, když to jde složitě a při nákupu jízdenky se tyto doklady nekontrolují a kontrolují se při každém odbavení, že? Ušetřilo by to vlakvedoucím tolik práce (a kaštanům nervů s hledáním a předkládáním dokladů), ale bohužel.
06.09.2016 (20:59)  
Kua kdyby ta celodenní jízdenka byla za dvacku, tak má smysl prohledávat koše na hlaváku a zavádět tyhle šílený pravidla, ale za 70 CZK denní lupen až takové terno není...

U jízdenek z eshopu by to klidně mohl vytisknout průvodčí, ale asi v popce není možnost tisku "duplikátu" dokladů z eshopu.

Jinak už před časem jsem doporučoval prodávat třeba 20 relačních jízd (např. Praha-Děčín, ale bez rozlišení směru) nahraných na inkartě, které průvodčí jen "odmázne". K tomu by se nádherně daly prodávat (tiskem z popky nebo taky nahráním na kartu) i zlevněné denní jízdenky na MHD. Ty by uměli číst i revizoři.
registrovaný uživatel R.U.R.  mail  
06.09.2016 (18:23)  
Honza: na druhou stranu, pokud si necháš jízdenku T+R vystavit o půlnoci, tak ti platí 25 hodin ;-))
registrovaný uživatel R.U.R.  mail  
06.09.2016 (18:21)  
Hm, je fakt, že mi není úplně jasné, proč musí cestující v PIDu překládat i jízdenku ČD, když ji stejně musel mít platnou ve chvíli kdy si tu PID jízdenku koupil. Není přece zase takový problém si v Praze na nádraží opatřit projetou ČD jízdenku, stačí si zahrát na bezďáka a prošacovat nějaký ten odpadkový koš.
Anebo bude ta PID jízdenka nějak jednoznačně svázaná s konkrétní ČD jízdenkou, třeba podle jejího čísla? O tom se tady nepíše.
05.09.2016 (20:10)  
To je zajímavé - jízdenkám PID se ve vlaku věří, jízdenkám ČD v MHD ne. Přitom by stačilo zkontrolovat jízdenku do Prahy před vydáním této. Případně ji ještě opatřit razítkem. Ale to ne. To radši umožníme ji vydat na jízdenku z Prahy do Prahy, což přitom nedává v zamýšleném použití smysl. Ještě také chybí možnost dojet večer a jezdit po Praze další den. No nic, těch 40 korun shodou okolností ušetřím právě nákupem na e-shopu, a to dokonce už na cestě tam. Takže u mě dál bude vítězit vozba po Praze vlakem, která - pokud je ta možnost - mě vychází jednoznačně nejlevněji. Vzhledem k tomu, že ostatní občané Prahy platí 10 korun za celý den, nemám potřebu to zbytečně sponzorovat až několikanásobkem za jedinou jízdu. Snad si i tak nabídka své zájemce najde.
registrovaný uživatel Já 1 
05.09.2016 (16:10)  
eTiket funguje tak že každých 15 minut eshop provede export provedených transakcí (koupených nebo stornovaných jízdenek), ten se převede do formátu pro POP (Přenosná Osobní Pokladna. První stažení po přihlášení pokladníka(pokladníkem je každý průvodčí nebo revizor) je celé pak se každých 15 minut stahuje jen rozdílová aktualizace, pokud při nákupu na eshopu je použitá InKarta je při kontrole na POP spárována podle čísla karty a zobrazí se platné jízdenky.
Do InKarty se nahrávají jen časové jízdenky (týdenní , měsíční atd.), u pokladny ve stanici rovnou, při nákupu přes eshop při první kontrole na POP. Bohužel stahování seznamu je dost problémové protože je závislé na datovém připojení které je v případě železničních tratí dos tragické, dost často si POP postaví hlavu a stahovat přestane úplně a z toho plynou problémy s uznáním jízdenky, ale s tím se počítalo a průvodčí mají možnost zavolat na zvláštní číslo kde jsou pracovníci kteří mají okamžitý přístup do databáze ověří eTiket buď podle čísla karty nebo pomocí šestimístného kódu.
S tím načítáním karet je přesně tak jak to popsal babilon, dopravci si prostě vymění klíče pro čtení obsahu karty, ale nemají přístup do databáze jízdenek, takže e-jízdenky nedokáží ověřit. Proto DPP neověří eTikety, a ČD neověří SMS jízdenku DPP.
registrovaný uživatel kave 
05.09.2016 (10:13)  
Honza:

Jedna stanice (do nebo z, to je jedno), musí mít v názvu Praha. Obě mohou mít název Praha také.
registrovaný uživatel Honza  mail  
05.09.2016 (9:10)  
Jo a jinak do 1:00 následnujícího dne. Ta předtištěná za 110 platí, pokud vím, 24 hidin od označení, takže když si jí označím třeba v 10:00, může na nído do 10:00 druhého dne jet někdo jiný.
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko