..: Výběr šotoklubu - týdny 9 a 10 :..

Výběr šotoklubu Úvodem bych chtěl poděkovat Andrew33 za nominaci. Vždy, když jednou za čtrnáct dní vyjde rubrika „šotovýběru“, tak si říkám, jestli bych do toho šel, až mě jednou někdo osloví. Netrvalo to zas tak dlouho a bylo to tu. V první chvíli jsem váhal, zda do toho jít či ne, ale nakonec jsem si řekl, že je to dobrá výzva a přijmu ji. Z počátku to vypadalo dobře a byl jsem rád, že je z čeho vybírat. Když však na konci prvního týdne dva dny po sobě vylezly tři nebo čtyři fotky denně, začal jsem se obávat a po pravdě i trochu litovat, že jsem do toho šel. Druhý týden mi to však vynahradil a já mohl s chutí koukat, prozkoumávat a vybírat fotky ze zdejší fotogalerie. Při výběru jsem hodně přemýšlel a váhal co vybrat. Tak se pojďte podívat na můj výběr fotografií, jež mě nejvíce zaujaly za posledních čtrnáct dní.

232.618-9

232.618-9, Röslau - Marktleuthen, foto: Robert Velechovský Tato fotografie mě zaujala hned v náhledu. Klasická ukázka toho, že ne za každou cenu se musí fotit s ideálním zásvitem, co plno fotografů požaduje. Poslední dobou se mi zamlouvají takovéto fotografie, kdy je bok nasvícen a čelo nikoliv. U této fotky je krásně vidět kontrast bílého sněhu s červeně ucelenou soupravu. Fotografii dodává „živost“, dynamiku a atmosféru vlak v oblouku a vířící se sníh.

Detail fotografie

Kyjovské stavědlo

Kyjovské stavědlo, Kyjov, foto: Petr Holub Po „rozkliknutí“ této fotografie na mě padla nostalgická nálada. Hned jsem si představil dobu, kdy byl běžný parní provoz, a takovéto situace se naskytovaly každý den, byť jsem tu dobu nezažil, ale nedávno jsem měl možnost se stejnými mechanikami manipulovat. I když na fotografii není hlavním motivem vlak, líbí se mi. Focení železnice není jen o vlacích, ale i o všem, co se železnicí souvisí. A tato fotografie je tomu důkazem. U fotografie je patrné, že byl kladen důraz i na detaily – podívejte se například na svítilnu.

Detail fotografie

193.821-6

193.821-6, Štrba - Štrba zastávka, foto: malard U poslední fotky jsem váhal nejvíce, porovnával a srovnával s dalšími fotkami. Nakonec jsem se rozhodl zvolit takhle. Dalo by se říct klasická krajinovka, kde dominují Vysoké Tatry a někde pod nimi projíždí vlak hoden 21. století, kde i díky perfektní viditelnosti vše na fotografii vypadá tak čistě. Možná kdyby vše bylo pod sněhem, tak by fotka vypadala ještě lépe a kontrastněji, ovšem to by musela být žlutá i lokomotiva… Ale to je samé coby kdyby.

Detail fotografie


Richard Weber Poslat mail autorovi | 8.3.2016 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2      Zpráv na stránku:   
09.03.2016 (20:15)  
No já vůbec postrádám smysl těchto výběrů. Každý návštěvník i uživatel stránek si sám dokáže určit, které fotky se mu nejvíc líbí a proč. Takže 14 denní TOP3 může vypadat u jednotlivých šotoušů jinak...
Přiznám se, že takové ty "best of" nemám rád. To jako když některé skupiny vydají několik alb a pak už ty poslední nejsou tak úspěšné a tak, aby nevyšly z povědomí a zajistili si příjmy, tak vydávají ty "best of".
Nebo i v televizi ty výběry toho nejlepšího, jednou s Dejdarem, jednou s Postráneckým....
To už na těchto stránkách také dochází k tomu, že není o čem psát, a co zveřejňovat a tak se vytváří "best of"?
registrovaný uživatel A.N. 
08.03.2016 (13:56)  
Raven:
Lehce změnit příp. vypustit úvodník by asi nebyl až takový problém, byť je to složitější než kopírování obsahově podobných vět z předchozích příspěvků. Pokud již v úvodu čtenář tuší, že autor jednoho pěkného dne našel ve schránce dopis... pak již zpravidla dál nečte a posouvá se v textu dál, ne-li až na konec.

S krp a jinými ds fory to nesrovnávej, to je stejné jako komenty v různých galeriích, prostě klasický chat.

A článek? Otázka je, pro jakou sortu lidí by byl? Podívej se pod komentáře u fotek a bude ti jasné, že cokoliv jiného je zcela zbytečné. Valná většina sem jde za účelem zkouknutí fotky, aniž by mnohdy řešila obsah. Mnohdy je snaha o doprovodný komentář, ale ten zpravidla nesklidí úspěch, ba naopak.

V Dráze je to již jiné, tam text sepíše autor a prochází ještě korekturou. Pokud nedojde k šotkovi při skládání článku nebo při dodatečné opravě, pak je téměř bezchybný. Problém může nastat v momentě, kdy se na článku podílí více autorů vč redakce. To pak korektur je více = více náchylné na šotky. A narozdíl od netu, zde se řeší každé místo a dle toho se "řádkuje, sloupcuje" dotváří doprovodný texty...atd.
registrovaný uživatel Raven  mail  
08.03.2016 (10:56)  
A.N.: Já se musím zasmát každému takovému nepodloženému a nevyžádanému nutkání zviditelnit sebe sama, notabene zrovna na tomto webu. Souhlasím s tím, že obecně v české populaci slábne schopnost napsat čtivý, zajímavý, gramaticky správný text, který splňuje parametry slohových útvarů, ale je tenhle příspěvek opravdu ten správný hrob, na kterém v tomto smyslu plakat?
Nikdo z autorů a kolegů, kteří již napsali svůj "výběr", za to není placený, ani to nemá jako svou profesi nebo zálibu. Prostě v rámci svého volného času a v rámci svých slohových možností po práci večer narychlo sesmolí pár vět k výběru. Nechci působit jako obhájce, také bych si uměl představit text "trochu jiný", ale každý zkrátka máme nějaké možnosti. Mimoto; tento projekt si ani nedělá ambice, aby jednotlivé příspěvky byly složitějšími slohovými celky, které vtáhnou diváka úžasným způsobem do děje, tak jako nám to dopřává třeba pan Zdeněk Šindlauer nebo jiní výborní literáti. Podstata je zkrátka jinde.

Že si nestěžuješ třeba na Káčku nebo na některých internetových diskusích, kde se ten odpad mnohdy ani nedá přečíst, natož textu porozumět? Tady to už zavání tak trochu účelovostí. Určitě nejen já bych místo mnohdy nemístné kritiky s cílem zviditelnit sebe a pohanit ŽP uvítal raději nějaký zajímavý, čtivý, slohově květnatý článek na zajímavé téma, vím, že to dokážeš, nuže? Jinak, nic ve zlém, ale ani ve slavné Dráze to mnohdy není žádný šlágr ;-)
registrovaný uživatel Šepli  mail  
08.03.2016 (10:14)  
A.N.: Také si myslím, že by text mohl být alespoň trochu jiný.
registrovaný uživatel A.N. 
08.03.2016 (6:30)  
Já se musím těm úvodníkům tak trošku zasmát, když pokaždé začínají téměř totožně, aneb jak jsem jednoho krásného dne našel ve schránce zprávu, kde jsem byl osloven... Kam se vytratil sloh ze školních lavic? Ať to nepůsobí jak pravidelně vyplňovaný blanket, kde se změní jen jméno.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko