..: Výběr šotoklubu - týdny 7 a 8 :..

Výběr šotoklubu Štafeta výběru tří fotografií členem šotoklubu tentokrát padla na mne. Při otevření zprávy s nabídkou jsem měl velkou radost a samozřejmě bez váhání možnost vybrat pro mne tři nejlepší fotografie za poslední dva týdny přijal. Už jen proto, že když se o tom začalo psát ve vlákně šotoklubu, přišlo mi to jako velmi dobrý nápad a zároveň způsob, jak galerii dál rozvinout, oživit a také motivovat fotografy k větší aktivitě. Druhé hledisko je, že jakmile člověk začne vybírat, sleduje fotky úplně jinak, například na nich začne hledat všechny detaily, celkově nad fotkou víc přemýšlí… Věřím, že se do tohoto projektu postupně přidá i výběr správců galerie, protože bych si rád přečetl jejich reakce a prohlédl jejich výběr fotek. Za uplynulých 14 dní se urodilo takové množství skvělých snímků, že jsem měl, troufám si říct, jeden z nejtěžších výběrů. Takže bez dalšího protahování – zde jsou záběry, které mě oslovily nejvíce.

742.452-6

742.452-6, Třebíč - Třebíč-Borovina, foto: Lenka Pro mě jedna z nejhezčích Lenčiných fotek, které zde zveřejnila. Ihned po tom, co se objevila na hlavní straně, mi bylo jasné, že v mém výběru nesmí chybět. Úžasný obraz zachycující obrovský ocelový kolos, který přemosťuje malebné údolí města Třebíč. Velmi se mi líbí průhled na vykukující časti města, včetně dominantní věže kostela svatého Martina. Vše doplňuje parádní světlo s dramatickou oblohou a hezky barevným vláčkem. Určitě to je jedna z fotek, po jejímž zhlédnutí chcete to místo navštívit osobně.

Detail fotografie

T 478.1001

T 478.1001, Budišov nad Budišovkou - Svatoňovice, foto: Tomáš Sluka Během 14 dnů se sešly poměrně krátce po sobě dvě „protisvětlovky“. Párovka v podání Jakuba Gregora mě velmi nadchla, ale nakonec jsem po dlouhém rozmýšlení zvolil zamračenou od Tomáše. Úchvatné zachycení posledních paprsků slunce dává fotce opravdové kouzlo. Přechod oblohy ze sytě modré až po západovou oranžovou, přicházející vysoká oblačnost a malé mráčky nad obzorem, to mě hodně baví. Dále valící se zamračená s čistou jednotnou soupravou osobních vozů, ve kterých se odráží poslední paprsky. Líbí se mi také všechny ty detaily rozeznatelné na boku lokomotivy, které protisvětlem vyniknou. Zkrátka umělecké dílo, které bych si rozhodně pověsil třeba v obýváku na zeď.

Detail fotografie

363.014-2

363.014-2, Bohumín - Ostrava-Hrušov, foto: Duhy Po dlouhé době vložil Duhy také něco ze své domoviny… Po sérii fotek ze západních a severních Čech, je tohle pro mě příjemné překvapení. Při pohledu na fotku by mě ani nenapadlo, že vlak za chvilku vjede do pochmurné části Ostravy. Nádherné místo, kterému dodává vrcholný podzim neskutečnou atmosféru. Ta paleta barev je úžasná a na fotce vše září, včetně vlaku, který v krajině krásně vynikne. Přesná ukázka Charyho článku o tom, jak jednotlivé soupravy na stejném místě mohou ovlivnit fotku. Takový červený taurus s hnědými uhláky by na fotce asi tolik nevyniknul. Když vezmeme v potaz ještě Duhyho dokonalé editační provedení, tak z toho rázem vzniká jasná podzimní „kalendářovka“ pro příští rok.

Detail fotografie


Andrew33 Poslat mail autorovi | 23.2.2016 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


dopisovatel nebo člen ŽP Zlámalík  mail  
26.02.2016 (11:25)  
S "výběrčím" musím souhlasit, tato trojice fotek jednoznačně vede a shodl bych se i na důvodech, proč tomu tak je. Díky.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko