..: SŽDC uzavřela s ÖBB dohodu o zrychlení vlaků Praha - Linz :..

EC 100 Jóže Plečnik, Velešín, foto: topič Praha — Správce české železniční infrastruktury SŽDC uzavřel se svým rakouským protějškem ÖBB Infrastruktur dohodu o zrychlení vlaků na trase z Prahy do hornorakouského Lince. Obě strany se shodly v tom, že současná nabídka spojů a jejich rychlost nedosahují hodnot, jež jsou u spojení tohoto významu očekávány. Jízdní doba rychlíků Praha - Linz se nyní pohybuje těsně pod pěti hodinami, což je způsobeno především velkým počtem zastávek, kdy mezi Českými Budějovicemi a Lincem vlak staví v každé větší stanici a slouží tak spíše jako regionální spoj, než jako vlak spojující české hlavní město s třetím největším rakouským městem. SŽDC i ÖBB věří, že do roku 2020 bude díky modernizacím tratí cesta mezi těmito dvěma městy trvat maximálně 3 hodiny a 45 minut. K dosažení tohoto času napomůže na české straně především dostavba 4. tranzitního koridoru a na rakouské straně zrušení některých zastávek a zdvoukolejnění trati St. Georgen/Gusen – Linz. Tato dohoda byla uzavřena díky rozšíření spolupráce mezi ČD, SŽDC a ÖBB při příležitosti zahájení provozu vlaků railjet z Prahy do Grazu od letošního prosince.

Zdroj: Railway Gazette


Adam Vanting Poslat mail autorovi Ohodnotit na Flattru | 20.10.2014 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu Rakousko Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Nechic  mail  
20.10.2014 (12:25)  
Tak ona celá trať z ČB do Linze vypadá jak když se na mapě člověk s parkinsnem snažil nakreslit čáru mezi ČB a Linzem.
registrovaný uživatel Jackub 
20.10.2014 (10:10)  
A co slavný "koridor" z Budějovic na hranice? Ten to, podle mého, zdržuje nejvíc, ale "optimalizace" již proběhla, takže je jasné, že znovu se to dělat nebude. A že by tento úsek potřeboval přetrasovat jako sůl! Škoda, že se ta trasa, postavená Gerstnerem ještě pro koňku, nechala tak, jak byla před téměř 200 (!) postavena! :-(
dopisovatel nebo člen ŽP Zlámalík  mail  
20.10.2014 (9:51)  
Toto spojení je tragické ve všech směrech, nejen vlakem. Reálně dnes na servisní výjezdy do Salzburku jezdíme (autem) z Brna, i když je to dál, protože z Prahy to trvá o hodinu dýl.
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko