..: Den otevřených dveří na ČVUT v Praze Fakulta dopravní :..

754.012-3, Brankovice - Nemotice, foto: Tomáš Krajcar Praha — Máte rádi dopravu a uvažujete, že byste jí v budoucnu i živili? A nebo vás jen láká studovat na Fakultě dopravní ČVUT? Co na tom, že ten, kdo vystudoval navrhování letadel pak navrhuje třeba chladničky, důležité je se naučit inženýrsky myslet. Pokud nejste ještě úplně rozhodnuti, nabízí se vám jedna možnost – přijít na dny otevřených dveří, které i v letošním roce pořádá Fakulta dopravní ČVUT v Praze, a to na obou svých pracovištích. V pátek 24. ledna budou zájemcům o studium podány informace o studiu a uplatnění absolventů fakulty, podrobnější informace pak budou poskytnuty k oborům profesionální pilot a technologie údržby letadel. Mezi desátou a dvanáctou hodinou budou pak zpřístupněny laboratoře fakulty na adrese Konviktská 20, Praha 1, a to zkušební laboratoř ústavu dopravní telematiky, laboratoř řízení a modelování dopravy, nově zřízená laboratoř odbavovacích a informačních systémů ve veřejné dopravě a učebny výpočetní techniky. V odpoledních hodinách pak navážou exkurze v Horské ulici v kampusu na Albertově, a to do laboratoře interaktivních vozidlových simulátorů, laboratoře bezpečnosti dopravních systémů a na dopravní sál fakulty dopravní. Bližší informace o přednáškách a exkurzích najdete na stránkách ČVUT FD, za kterou vás srdečně zveme.

V úterý 4. února 2014 je od 10.00 do 12.00 otevřeno pracoviště v Děčíně na adrese Pohraniční 1 (budova KOKOS). Než definitivně podepíšete přihlášku na vysokou školu, přijďte se podívat, co vás čeká.

Říká se: „Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.“ Vy, čtenáři ŽelPage, máte jednu výhodu – mezi těmi, kdo zdejší web sledují, je i nemálo těch, co už studenty této fakulty jsou, nebo ji už úspěšně absolvovali, ba dokonce se najdou i tací, kteří tam učí. Máte možnost se jich v diskuzi zeptat na jejich zkušenosti, na jejich pohled na věc. A věříme, že pokud vám neodpoví veřejně, tak si najdou aspoň chvilku času a odpoví vám vzkazem.

5 370.008, Bělotín - Hranice na Moravě, foto: JirkaŠ Připravte se na to, že studium dnes není jako za dob vašich rodičů – kdy zkoušení se koncentrovalo do krátkého zkouškového období a během semestru se vaši rodiče mohli věnovat projektům. Dnes vás i během semestru čekají průběžně písemky – tu z fyziky, tu ze statistiky… Sice nepříjemné, ale na druhou stranu pokud z písemek nasbíráte během semestru dostatečný počet bodů, tak v některých předmětech to může stačit na automaticky zapsanou zkoušku s hodnocením „E“. Ale pokud byste chtěli známku lepší, tak pak musíte ještě na ústní. Nečekejte, že ve studijním plánu najdete jen předměty, na které se budete těšit a které vás budou bavit. Jsou tam i předměty, které nebudete zrovna milovat. Možná se budete divit, proč z vás na dopravní fakultě dělají pomalu teoretické fyziky… A studenti by asi mohli vyprávět více. Že získat za semestr 19 podpisů do indexu za zápočty, klasifikované zápočty či zkoušky není nic jednoduchého, ale dá se to zvládnout. Nemusíte se bát ústních zkoušek, ty téměř neexistují. Většina zkoušení se odehrává formou testů. Nenaučí vás to sice mluvit v konfrontaci s odborníkem, rychle reagovat na jeho dotazy (a připravit se tak na státnice, kde vás to určitě potká), ale asi je to pro pedagogy rychlejší (a někteří studenti tvrdí, že hodnocení testů je více méně loterie).

Abyste mohli zdejší školu studovat, musíte být ale i fyzicky zdatní. Pokud se o to nezaslouží tělocvikáři, tak potom ti, kteří sestavují rozvrhy. Na přemístění z jedné budovy do druhé vám nechají pouhých 15 minut – a občas to musíte stíhat včetně oběda.

750.716-3, Ostružná - Branná, foto: JirkaŠ Integrály a derivace většina z vás v reálné praxi pak nepoužije, přesto vás je budou učit. Berte to jako prověrku vašeho mozku, vašeho myšlení. Když to zvládly tisíce lidí před vámi, tak proč byste to neměli zvládnout taky? Fakulta dopravy nepatří mezi školy nejjednodušší, nedá se vystudovat během několika měsíců jak to šlo v minulosti na některých fakultách v Plzni, ale někteří ji přesto zvládnou i s červeným diplomem. (Klobouk dolů!) Jste-li technicky zaměřeni, pálí vám to a máte rádi dopravu – na Fakultě dopravní ČVUT vás rádi přivítají. Přijďte na dny otevřených dveří a následně podejte přihlášku ke studiu. Někteří z vás, kteří se možná na dnech potkáte, se pak uvidíte znovu – na seznamovací akci pro prváky. Na shledanou!

Zdroj: ČVUT FD


Michal Drábek , Vlad Poslat mail autorovi | 22.1.2014 (16:39)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel thingie  mail  
23.01.2014 (0:54)  
No, super, a studuje to někdo dálkově/kombinovaně při fulltime zaměstnání?
22.01.2014 (22:42)  
Mám jednu otázku: na kterých distančních oborech se dá úspěšně vyhnout matematice a fyzice?
22.01.2014 (21:46)  
Jsem rád za zmínění negativních stránek školy. Ono třicetiminutový přesun zvládnout za 15 minut, to jde opravdu jen na tomto ústavu ;) Ten čas, to je na této škole opravdu nedostatkové zboží. To hlavně poznáte, až začnete navštěvovat "úžasná" laboratorní cvičení z fyziky, která se stanou vaší životní náplní.
22.01.2014 (20:35)  
Je třeba pochválit článek za pravdivá fakta, která neprezentují školu pouze v kladném pohledu na věc...
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko