..: Santa rozdával cestujícím dárky :..

Santa Claus s malou holčičkou, foto: Jacob Windham Calgary — Přesto, že jsme elektronický magazín o drahách, dovolíme si v čase vánočním malou exkurzi k jiným dopravcům. Pojďte se podívat, co na svoje cestující vymyslela kanadská letecká společnost WestJet, druhý největší letecký dopravce v zemi javorového listu. Dělo se a natáčelo ve čtvrtek 21. listopadu 2013.

Na letištích v Hamiltonu a v Torontu si dámy za přepážkou počkaly, až si cestujíc neskenují své palubní vstupenky, aby věděly s kým mají tu čest. V odbavovacím prostoru cestující snímalo 19 skrytých kamer, takže bylo možné sledovat, jak se lidé blíží k „odbavovacímu“ panelu. Na nich je vítal Santa Claus – a zejména ti malí byli hodně překvapení, když je Santa oslovoval křestním jménem. A ptal se jich, co si oni a jejich rodiče přejí pod stromeček. Milý zábavný rozhovor.

V zázemí to ale vypadalo jinak – technici přání zaznamenávali a předávali do cílového letiště v Calgary. Tam další tým lidí vyrazil do nákupních středisek, aby cestujícím splnil jejich přání – od hraček, přes sportovní potřeby, výpočetní techniku až po televizi. Nechybělo ani spodní prádlo nebo ponožky. Ještě vánočně zabalit. A na všechny pak v Calgary čekalo překvapení. Po několikahodinovém letu si možná ani už nevzpomínali na debatu se Santou před nástupem do letadla, těšili se domů a spěchali si vyzvednout svá zavazadla. Ale místo nich se na karuselu objevily vánočně zabalené balíčky. Se jmenovkami. Chvilinku trvalo, než se někdo z nich odhodlal podívat na jmenovky – a pak se přidali i ostatní. 354 cestujících ze dvou letadel bylo hodně překvapeno.


Je milé že si někdo v čase, o kterém se všeobecně tvrdí, že je uspěchaný a hektický, umí udělat čas na nestandardní krok. Byl to jistě skvělý tah reklamních specialistů ze Studia M, ale vyplatil se, Informace o tom se prý po Kanadě šířila velmi rychle – video bylo na youtube umístěno 8. prosince a už 13. prosince mělo přes 19 milionů zhlédnutí. Už ale v loňském roce bavili cestující.


Nechme se překvapit, jestli si naši dopravci taky na nás něco příjemného vymyslí.

Zdroje: Clickz, CTV News, Wikimedia Commons


Vlad Poslat mail autorovi | 24.12.2013 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Svět


registrovaný uživatel -pn- 
25.12.2013 (19:37)  
Něco podobného proběhlo i v Praze, kdy Letiště Praha připravilo pro cestující ukázku tradičních Vánoc:
http://www.youtube.com/watch?v=wlY7tjE89uQ

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko