..: UZEL - Seznamovák pro prváky ČVUT Fakulty dopravní :..

Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch Soběšín — Milé slečny, vážení pánové! Nastupujete letos do prvního ročníku Fakulty dopravní ČVUT? Pak si ve svém diáři pro rok 2013 výrazně vyznačte časový úsek od 12. do 15. září. Pro rozumné i nerozumné, pro snílky i realisty, pro masožravce i býložravce, zkrátka pro všechny prváky Fakulty dopravní splétáme UZEL. Během této první míle budoucího studia poznáte, jak škola funguje a co se od vás očekává. Dále se dovíte, co vysokoškolský život studenta obnáší – jak si různé věci vyřídit, zdolat nápor zkoušek a následně úspěchy řádně oslavit. Všichni se seznámíte s novými spolužáky, se kterými se budete dlouho potkávat – přímo ve škole, na kolejích, v rámci studentských klubů i jinde. Máme nachystaný program, který nabízí týmové a individuální aktivity, kde každý dostává prostor pro své vyniknutí. Na začátek jsme připravili seznamovací a teambuildingové hry, jež mají zahnat rozpaky a nejistotu. Nechybí ale ani volný čas, který můžete věnovat spontánní zábavě a aktivitám. Pro nejlepší jedince jsou za skvostné výkony nachystány drobné odměny, ale to nejcennější si z tohoto kurzu odvezete všichni – unikátní zážitky a spoustu nových kamarádů.

Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch
Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch
Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch Co se takhle všechno v Soběšíně semele, foto: Vít Štorch Jaké to v Soběšíně bylo?, foto: Vít Štorch

Nalákali jsme vás na zábavu, sport, poprázdninové procvičení mozkových závitů i prověrku šikovnosti vašich prstů? Pak už stačí jen kliknout na webovské stránky UZEL a přihlásit se. Těch 1800 Kč snad za to stojí. Hlavu budete mít kam složit, něco na zahnání hladu i žízně také dostanete. Pokud to stihnete do konce července, tak vám doma zbude jeden Karel IV. Organizační tým z dopravní fakulty už se na vás těší. A vy ostatní, kteří jet nemůžete, nebuďte smutní a nezáviďte. Vždyť stačí se příští rok stát studentem prvního ročníku Fakulty dopravní ČVUT…

Zdroj: UZEL, UZEL na Facebooku, MALTA


Michal Drábek | 24.7.2013 (17:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Honza  mail  
31.07.2013 (0:32)  
240.025: ty kruhy je právě něco, o čem my Děčíňáci nemáme moc představu, protože když je nás v ročníku 10 nebo o málo víc a všichni jsme na stejném oboru, tak se nijak nedělíme. To je také jeden z mnoha důvodů, proč si myslíme, že grafická podoba rozvrhu verze "Praha" pro nás moc nemá smysl a zastáváme si grafickou podobu "Děčín", totiž když v podobě "Děčín" vidíme v jednom dnu předměty všech ročníků, tak ten, co něco opakuje, nebo si zapsal něco navíc, hned vidí jestli se mu něco kryje, ve které učebně kde kdo je a kde je volno, kdo koho v kterou hodinu má a nemusí k tomu luštit X dalších papírů, které zaberou půl nástěnky. Bohužel tohle naši vysocí úředníci nechápou, a tak musíme používat vzor "Praha", nebo si každý namalovat plánek pro něj přehledný.
registrovaný uživatel Koudy 
29.07.2013 (15:16)  
Pokud chcete na této fakultě uspět, musíte zahodit veškerý společenský život, o možnostech přivýdělku při studiu rovněž řeč být nemůže

Blbost, spousta mých kamarádů z FD zvládala přítelkyni/přátele, nějakou tu brigádu a nestudovali x let navíc.
registrovaný uživatel 774 
29.07.2013 (13:34)  
Kdybych chtěl dálkově na mašinky, tak DFJP nebo DF ČVUT? Uznávaj předměty hotovejm strojařům nebo zas budu čudlit derivace? :)
28.07.2013 (2:00)  
Jedna z výhod studia na FD jsou kruhy - jako na gymplu/střední, své spolužáky většinou dobře znáte, většina kruhů nějak společensky funguje, v rámci studia je dvakrát škatulata hejbejte se - změny oborů na Bc. a Ing., díky tomu poznáte lidi z celého ročníku, dopravka patří mezi školy, kde to není anonymní :-), po pár letech znáte téměř celý ročník a +/- nějaké lidi pod vámi a nad vámi.

Lidi z vašeho oboru poznáte brzy napříč ročníky, zejména pokud máte zájem o veřejnou dopravu - od toho tu funguje nezávislý vzdělávací studentský spolek DRÁŽNÍ SPOLEČNOST (http://drahy.fd.cvut.cz/,
https://www.facebook.com/drazni.spolecnost)

Pokud chytnete dobrý projekt a prokoušete se obecnými předměty, tak si studium naplno budete užívat, vydělávat v oboru se dá, několik možností je, ale spíše přes prázdniny, nicméně musíte se snažit a vyhledávat si je...

Matematika, fyzika, materiály, mechaniky ač se to nezdá, jsou velmi užitečné předměty, které vás učí přemýšlet a uvažovat, i když zejména mechaniky a materiály jsou hodně light verze oproti jiným školám.
registrovaný uživatel OJakup 
27.07.2013 (21:14)  
Proboha kam to jdu (ironie) :D :D
registrovaný uživatel Grupi  mail  
27.07.2013 (16:58)  
Honza: samozřejmě, zkušenosti ti profesoři mají obrovské a cenné, ale chybí tam právě nějaká ta mladá inovace, to jsem měl na mysli.

Veřejně by bylo nefér je jmenovat, já jsem měl spíše smůlu, že jsem skutečně vychytal asi to nejhorší z fakulty. Budeš-li chtít, pošlu ti soukromě seznam dotyčných.

Ano u zkoušky je třeba mít index, ale málokdy znáš výsledek ihned po zkoušce, ale například týden na to. No a potom musíš toho profesora nějak zastihnout a donutit ti tam tu známku napsat. Jsem rád, pokud nějaká elektronizace v rámci FD probíhá, ale přesto musí ujít ještě kus cesty. Na mé nynější VŠ nemusím chodit za profesory kvůli známce nikdy a na studijní jdu jen pro razítko, vše ostatní probíhá online.
27.07.2013 (11:20)  
Přiznávám, že na FD jsou "železniční" studenti několikaprocentní menšinou. Proto je UZEL výbornou příležitostí, jak poznat podobně "postižené" spolužáky :-).

To množství ale na druhé straně umožňuje individuální přístup. Rád bych příští rok přivítal u nás na fakultě zejména ty, kteří by se rádi v civilizovaných zemích naučili, jak se dělá koncepční či ekonomické plánování veřejné dopravy.
Určitě máme dostatek odborníků, kteří nám vyčíslí propustnost či spočítají náklady na stavbu či provoz. Bohužel nám ale chybějí ti, kteří dovedou uvažovat v souvislostech a chápou, že lokálka s pěti páry objednávaných poloprázdných vlaků denně a šesti přejezdy s 10-20 km/h je na zavření, na opravu tratě s výhledovým dvouhodinovým taktem a zastávkami v lesích nám EU příspěvek zkrátka nedá a přípoje pouze v jednom směru nám spolehlivě vyženou cestující z vlaků...
dopisovatel nebo člen ŽP Rabín 
26.07.2013 (16:05)  
Před lety jsem v Soběšíně absolvoval něco podobného před začátkem studia na strojní fakultě. Jak tak čtu komenty, skoro nic se za ta léta nezměnilo. Dokonce ani vzhled tábora v Soběšíně - jediný rozdíl který jsem postřehl je, že tehdy tam nebyla ta lezecká stěna :)
registrovaný uživatel Honza  mail  
26.07.2013 (2:06)  
(gp): asi na tom něco bude no.
registrovaný uživatel (gp) 
26.07.2013 (1:35)  
Honza: no, na seznamováku fyziku fakt nedoženeš, ale pravděpodobně zjistíš, jak vypadá člověk, od kterýho si můžeš půjčit přednášky nebo komu se můžeš vyplakat na rameno, jak to stojí za hovno, případně komu můžeš to rameno k vyplakání nabídnout. K debatě o úrovni současného vysokého školství: no to dá rozum, že když dřív šlo na vejšku těch nejchytřejších deset procent populace a dneska jde nejchytřejších třicet procent, průměr chytrosti studentů i náročnost studia se musely snížit. Před dvaceti lety musela mít sestřička maturitu (z praktického pohledu jí teda ruština ani znalost obrozenců při píchání iněkcí nepomohla), dneska mají všechny bakalariát. Ze zákona musí mít dneska strojvedoucí maturitu. Nebude to za dvacet let jako s těma sestřičkama? Možná někdo přijde na to, že by bylo šikovný vybrat z adeptů strojvůdcovství ty, kteří rozdíl mezi odstředivou a dostředivou silou chápou líp než na úrovni "jsou a) stejné b) opačné c) jiné" a na tohle vybírání se ta vejška fakt hodí líp, rozhodně je to levnější než dodatečně sbírat z kolejí rozsypanej jídlonosič.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko