..: Město Břeclav postaví nový dopravní terminál :..

Vizualizace dopravního terminálu v Břeclavi, foto: město Břeclav Břeclav – Cestující, kteří používají veřejnou dopravu v okolí Břeclavi, mohou mít důvod k radosti. Kromě již probíhající 2. etapy rekonstrukce železniční stanice Břeclav, která přinese zvýšení traťové rychlosti a modernizaci zabezpečovacího zařízení, se město Břeclav chystá postavit hned vedle vlakového nádraží terminál pro autobusovou dopravu. Již několik let plánovaná investice získává nyní konkrétnější obrysy a ušetří cestujícím několik set metrů pěší docházky při přestupech mezi vlaky a autobusy.

Celá stavba dopravního terminálu začne během několika týdnů a ukončena bude pravděpodobně v září příštího roku. Původní odhadovaná cena stavby byla asi 110 milionů, ve výběrovém řízení se ale cena snížila na pouhých 57 milionů, za kterou stavbu provede společnost Strabag. Místostarosta Břeclavi Jaroslav Parolek to vysvětluje: „Původní projekt počítal s vysokou částkou. Takové však byly ceny v roce 2009, firmy dnes bojují o přežití, jedou na krev a spokojí se i s nulovými zisky.“ Za tuto cenu dojde k výstavbě třinácti autobusových stanovišť pro dálkové, příměstské i městské linky, která budou zastřešená. Dojde také k úpravě související infrastruktury v okolí. Zázemí pro cestující bude pak v současné hale železniční stanice.

Plocha pro budoucí dopravní terminál, foto: město BřeclavPlocha pro budoucí dopravní terminál, foto: město BřeclavPlocha pro budoucí dopravní terminál, foto: město Břeclav
Vizualizace dopravního terminálu v Břeclavi, foto: město BřeclavVizualizace dopravního terminálu v Břeclavi, foto: město Břeclav

Zdroje: iDnes.cz, město Břeclav


Michal Jaroš Poslat mail autorovi | 6.5.2013 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Jihomoravský


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Qaws 
06.05.2013 (9:06)  
Prý EU odklepla peníze na terminál v Třebíči.. Nevíte někdo něco víc? Předem díky
06.05.2013 (8:51)  
Zpráva sice dobrá, na druhou stranu, pokud jsou náklady poloviční oproti původnímu odhadu, pak byl blbě bud ten odhad nebo nabídková cena nebo obojí.
Tohle jásání nad úsporami, které se nakonec musí někde projevit, je už fakt úchylné. Pořizujeme věci levné, ale šmejdské, dodavatelé pracují bez marží nebo dokonce se ztrátou a těšíme se, jak se brzy prospoříme ke spokojenosti. Co je dobrého na tom, že stavební firma bude mít nulovou marži? Ze propustí víc lidí? Najme více ještě levnějších dělníků kdoví odkud? Nasype do betonu mín cementu? Terminál se za dva roky začne rozpadat?
registrovaný uživatel Komín  mail  
06.05.2013 (8:29)  
Nj, nějaký plány byly (a možná i sou), ale drahám se do toho moc nechce, tuším kvůli penězům, a především ani chtít nebude, páč nádraží pravděpodobně přejdou pod SŽDC. To snad něco zrealizuje. Je ale otázka, jak dlouho bude ten převod trvat.
06.05.2013 (8:12)  
Určitě je to hezký, ale už mě fakt štve, jak se totálně kašle na vlakové nádraží v Českých Budějovicích (staniční budova). To nádraží se zaseklo někde v 80. letech. Jsem zvědav, jestli se alespoň během příštích pěti let zde dočtu o rekonstrukci.
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko