..: Trať 231 Lysá nad Labem - Kolín již i v Multi! :..

Ikona gordikon, foto: NIcKON Praha — Dalo by se říci, že zavedenou tradicí z produkce známého tvůrce simulátorů řízení železničního provozu, Jana Konrada, jsou vánoční aktualizace, či tvorba nových tratí k řízení, které jsou příjemným zpestřením pro fanoušky jeho projektů. Po předloňské premiéře uzlu Ústí nad Labem a loňském přepracování dálkově řízené části tratě 170 můžete již nyní stahovat a vyzkoušet zcela nově vytvořenou simulaci části pravobřežní polabské trati 231 mezi stanicemi Lysá nad Labem a Kolín nazvanou Multi-6C. A co Vás v ní bude čekat až se pustíte do organizace provozu? Jako nejzajímavější novinku lze označit funkci změny odstaveného vlaku na posun, kdy je potřeba uvolnit dopravní kolej, která byla zároveň implementována i do ostatních simulačních oblastí. Využití je zcela nasnadě zejména při nočních hodinách, či dlouhých obratech, kdy soupravy výchozích osobních vlaků blokují jinak potřebné koleje.

Dále se můžete těšit na intervalový provoz osobních vlaků, vlaky nákladní dopravy, se kterými bude možno pracovat jako v předchozích verzích, resp. oblastech řízení a další již zavedené úkony. A na co si je v novém dispečerském okruhu dobré dávat pozor? Část stanic na trati je vybavena pouze jednostranným úrovňových příchodem k vlakům, nezapomínejte tedy na ohrožení cestujících při průjezdů ostatních vlaků, což věřím, že nebude problém. Nezbývá tedy než popřát klidnou směnu bez mimořádností a hezké Vánoce!

Zdroj: Softikon


Vítek_V | 25.12.2012 (16:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Virtuální svět

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel SergeS 
03.01.2013 (10:24)  
Tom: u mě je to (z jiných důvodu původně) vyřešené tím, že to běži v MS Virtual PC (Windows XP Mode)
30.12.2012 (23:37)  
Díky :)
Ono to píše že je vlak bez lokomotivy, ale ona se asi odvěšuje automaticky okamžitě, tak mě nenapadlo tam provádět posun pryč.
registrovaný uživatel Honnzok  mail  
30.12.2012 (20:33)  
Jiří Vosaček: musíš napřed posunem odpojit lokomotivu od vlaku. (Tj. ten vlak co přijel má lokomotivu tu musíš odpojit a nechat jí posunovou tj. bílou, cestou odjet) následně pak připojit tu novou a pak to jede :)
30.12.2012 (15:34)  
Jak dostat lokomotivu nastupující z DKV (kolej 90S), která má být HV pro vlak čekající na NMP? Jde o ranní nákladní vlak s odjezdem z NMP asi v 7:08.

To samé u vlaku směřující do VEL z NMH, pro který je určená lokomotiva z DKV z koleje 910 ...

Pouhý posun do čela vlaku nic nedělá.
30.12.2012 (11:01)  
AD Jiří Bajer a Tom já to řeším tak že použiji "záložku" simulace a pak se vlevo pod "čísly" použiji tlačítko - (čtvereček s mínus) Multi se "shodí" na lištu a ostatní programy mají "normální" velikost oken.
30.12.2012 (2:00)  
Zdravím, jenom se chci zeptat na pár dotazů. jestli je důležité dodržovat jízdní řád u nákladních vlaků. třeba když má čekat v NBH 5min. cesta je volná, tak proč ho neposlat dřív:-) ale jesli mě to pak nestojí nějaké mínusové hodnocení v %. pak taky mi často přichází vlaky se zpožděním. to můžu nějak ovlinit? díky :-)
27.12.2012 (19:49)  
Zkoušel jsem to různými způsoby - nelze. Alespoň pod Win7. Na jednu stranu mi to přijde logické - program i v reálu běží evidentně na FullScreen a nelze jej jen tak přerušit (představte si situaci, kdy jde dispečer na oběd a s programem vypne řízení celé oblasti ;) ). Na druhou stranu je to nevýhoda pro hráče jako jsme my, když potřebujeme rychle přepnout mezi programy. Jedině si nastavit ukládání před zavřením programu a pak si načíst poslední zapsaný stav - takto to dělávám kvůli zálohování situace.
registrovaný uživatel Tom  mail  
27.12.2012 (13:21)  
Zdravím,nevíte jestli lze nějak spustit Multi v okně?? Potřeboval bych přepínat mezi programy častěji a tou minimalizací to není ono. Díky
27.12.2012 (8:26)  
MácaCZ: Stačí si před začátkem přečíst instrukci na stránkách :) Tam je to popsané naprosto přesně - Lv změnit pomocí F8 na posunující díl. S posunujícími díly se do depa zajíždí přes kolej 908, což je třetí kolej shora v obvodu vstupů do/z DKV. Ta úplně horní kolej v DKV slouží pouze pro jízdy hotových vlaků, zpravidla 15xxx do/z VEL nebo NBM. Více zde: http://softikon.wz.cz/multi-6c.htm
26.12.2012 (23:26)  
R 10512 je rušící vlak, potom jsou vyjmenované vlaky které nesmí jet, pokud je zaveden R 10512. Zda je to zde zohledněno nevím, každopádně bych odjezd 45306 nehrotil, tyhle vlaky mívají v jízdních dobách velikou rezervu.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko