..: Berlínský InnoTrans se otevřel veřejnosti :..

InnoTrans 2011, foto: Messe Berlin Berlín — Po dvou letech se berlínské veletržní prostory otevřely firmám a zájemcům o kolejovou techniku. Od úterý 18. do pátku 21. září probíhá na výstavišti Berlin Messe mezinárodní dopravní veletrh InnoTrans. Celkem se zde představuje více než 2.300 vystavovatelů dopravních a strojírenských firem z oblasti železničních vozidel a jejich komponentů, vozidel městské hromadné dopravy či konstrukce tunelů ze 43 zemí světa a probíhá tu světová premiéra více než 80 exponátů. Dominují budou přirozeně firmy německé, několik exkluzivních novinek z Polska a na veletrhu nechybí ani zástupci z České republiky.

Aktuální postřehy a fotografie z veletrhu můžete sledovat na našem profilu na Facebooku.

EuroCity na trati 090, foto: Railman Pokud už se na veletrh rozhodnete jet, využít můžete prakticky všechny dopravní prostředky. Podrobný popis, jak se na veletrh dostat, najdete na stránkách veletrhu. My vám nyní přiblížíme, jak se na místo dopravit vlakem. Spojení je vcelku jednoduché - stačí využít jeden z několika přímých vlaků kategorie EuroCity či EuroNight, které z Česka do Berlína jezdí. V Berlíně pak přestoupíte na linku příměstské železnice S41, S42 či S46 a dojedete do stanice S-Bahn Berlin Westkreuz, která se nachází téměř těsně u výstavního areálu a vchodu, který se od tohoto roku bude nově používat. Využít lze také berlínských autobusových linek. Cesta z Prahy až na veletrh zabere vlakem necelých pět hodin. Největším hlavolamem je však výběr vhodné a nejlevnější jízdenky. České dráhy nabízí svůj eTiket z Prahy do Berlína od 29 euro za jednu cestu, stojí ale za to prozkoumat i další varianty. Například eshop Deutsche bahn nabízí jízdenky z Bad Schandau až do Berlína již od 18 eur (s BahnCard od 14 eur) , což v kombinaci s doplňkovou jízdenkou ČD vyjde ještě levněji. Vzhledem ke složitosti mezinárodních tarifů však existuje i mnoho dalších možností; obecně lze ale říci, že koupit si klasickou jízdenku u pokladny, byť třeba s nějakou slevou, vyjde v naprosté většině případů nejdráž.

A co všechno na veletrhu potkáme? Zahraniční lokomotivní trh představí několik řešení problému „last mile“ - řešení, jak s elektrickou lokomotivou v případě nouze ujet poslední kilometry s užitím nezávislé trakce. Polská PESA představí jak motorové jednotky LINK II pro německý trh, tak zcela novou lokomotivu Gama. Bombardier představí nové modely lokomotivní rodiny Traxx. Siemens bude vagonářskému průmyslu ukazovat nové lůžkové vozy pro RŽD. Z českých výrobců se zde mimo jiné představí Škoda Transportation se svojí elektrickou jednotkou RegioPanter a tradičně lokomotivou řady 109E - nově s modelem 109E2 pro Železničnou společnost Slovensko (ZSSK). Z vozů pro městskou hromadnou dopravu pak přiveze potřetí tramvaje 15T a to v provedení pro lotyšskou Rigu. Tramvají z Česka bude víc - přicestuje například i vůz Vario LF z Krnovských opraven a strojíren. Motorovou lokomotivu řady 744.0 zde pak ukáže také společnost CZ Loko. Firma Stadler představí očekávanou jednotku Flirt pro dopravce LEO Express. Uvidíme však mnoho dalšího - od automatů na jízdenky přes nákladní vozy, LED panely, sedačky, brzdy či pracovní mechanismy až po výhybky a kolejivo. Nabídka zaujme snad každého, kdo se o železnici či dopravu obecně trochu zajímá. Dle očekávání organizátorů navštíví veletrh přes 110.000 návštěvníků, což je zdaleka největší množství návštěvníků v celé historii veletrhu.

Zdroje: oficiální stránky veletrhu, Deutsche bahn, České dráhy, ŽelPage, Railway Gazette


Adam Vanting Poslat mail autorovi Ohodnotit na Flattru , Michal Jaroš Poslat mail autorovi | 17.9.2012 (10:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla Pozvánky

Další z regionu Německo


  1 2      Zpráv na stránku:   
28.09.2012 (9:15)  
taky jsem byl ne co 2 roky
20.09.2012 (16:01)  
R.F.C.F. Navigace z Westkreuz lidi dovede ke stejnému vchodu, k jakému by došli z Messe Nord/ICC. Nějaký vtip pořadatelů asi.
20.09.2012 (10:38)  
ad doporučený vchod: je zajímavé, že já mám na vstupence doporučený severní vchod a mám tedy vystoupit na zastávace Messe Nord/ICC. Zřejmě se tímto pořadatelé snaží rozdělit proud návšetvníků rovnoměrně na všechny vchody.
registrovaný uživatel tarten 
18.09.2012 (16:24)  
Takže od "nás" se vystavuje 109E2? No, to je ještě dobré, podle druhé fotky jsem se lekl, že se vystavuje bastard. :-]
18.09.2012 (15:11)  
milloss: Viděl jsem to na novinářských i návštěvnických u lidí ze ŽelPage. Firemní z nich nebyla žádná.
18.09.2012 (10:13)  
Josef Petrák: to mas zvlastnu vstupenku resp. firemnu, na mojej nic take nie je, system automaticky odporuca pouzit vstup juzny... a preto neviem kto su ti "vsichni".
17.09.2012 (20:43)  
Ještě info pro všechny (možná se budu opakovat, ale nedá mi to): Vstupenka na InnoTrans platí v daném dni i jako jízdenka na hromadnou dopravu v tarifním pásmu Berlin ABC. Takže je možnost kromě výstavy poohlédnout se po Berlíně ;)

A k vysokorychlostním jednotkám: Kromě ETR 1000 má být představeno i ICx, a to v úterý. Buď na stánku DB, nebo Siemense (nebo to odhalí Siemens na stánku DB ;) )

ythomas_ct: Expedice z Bautzen se tam chystá také ve středu, takže se možná potkáme :)
registrovaný uživatel studio 
17.09.2012 (17:41)  
To Raquac: tak to sorry, mě asi zmátlo to foto s popisem 2011...
17.09.2012 (17:26)  
milloss: A proto máme všichni na vstupenkách upozornění, že letos se vchází jiným vchodem, který je blíž Westkreuzu. :)

ythomas: CZLOKO v textu je. :o)
registrovaný uživatel Raquac 
17.09.2012 (17:26)  
studio: Innotrans se kona kazde dva roky.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko