..: Vyhlašujeme nominace na Fotografii roku 2011 :..

Vyhlašujeme 6. ročník ankety o fotografii roku!, foto: Payus Beroun — Vážené dámy, vážení pánové. Uplynul rok a my si znovu dovolujeme vyhlásit další - už šestý - ročník ankety o fotografii a fotografa roku. Stejně jako v minulých ročnících budou vybírat nejlepší fotografie v jednotlivých kategoriích uživatelé ŽelPage. Paralelně bude probíhat soutěž o cenu odborné poroty. Mediálním partnerem letošního ročníku soutěže se stal časopis FotoVideo.

Nominovat své fotografie může každý galerista – snímek musí být schválen do galerie v roce 2011, ale pořízen může být kdykoliv. Nominovat můžete až do úterý 22. května 2012 do 23.59.

FotoVideo - logo, foto: FotoVideo Hlasování návštěvníků ŽelPage i odborné poroty bude probíhat stejně jako v loňském ročníku. Tedy uživatelé budou hlasovat v jednotlivých kategoriích. Odborná porota bude hodnotit všechny snímky dohromady. Novinkou je uzavření mediálního partnerství s časopisem FotoVideo. Díky této spolupráci budou snímky vítěze odborné poroty i celkového vítěze hlasování návštěvníků ŽelPage otištěny v tomto časopise.

V porotě letošní fotosoutěže zasednou: Alžběta Jungrová, Ondřej Neff, Pavel Scheufler, Jiří Siostrzonek, Rudolf Stáhlich, Jindřich Štreit, Miro Švolík a Kateřina Žlebková.

Pro letošní ročník soutěže je vypsáno 14 kategorií, do každé z nich může autor nominovat jen jeden svůj snímek.

Kategorie, které se kryjí se zařazením fotografie v galerii:

  • Pod pojmem „tuzemské“ se rozumí české a slovenské. Platí pro všechny takto označené kategorie.
  • Pod pojmem „jednotky a vozy“ se rozumí ucelené (nedělitelné) jednotky a samostatné hnací vozy. Do této kategorie patří i řídící vozy, které tvoří s hnacím vozidlem jeden (nedělitelný) celek. U motorových jednotek tedy zůstanou jen regionovy (814 a 914, resp. 813 a 913…), u elektrických jednotek pak zůstanou soupravy: žabotlam (450/451) CityElefant (471 a 971 resp. 671 a 971), Pendolino (680)…

Kategorie, které jsou definovány odlišně od zařazení v galerii:

  • U pracovních mechanismů není omezení lokality, je lhostejno, zda je foceno v Česku, na Slovensku nebo jinde v zahraničí.
  • U řídících vozů není omezení lokality, je lhostejno, zda je foceno v Česku, na Slovensku nebo jinde v zahraničí. Do této kategorie paří všechny řídicí vozy, které mohou jezdit (teoreticky) s jakýmkoliv hnacím vozidlem, tedy vozy např. 80-29.0 (resp. 943), 80-29.2 (resp. 954), 80-30 "sysel", ale i soupravy bez hnacího vozidla – railjet, "lasička", slovenská bezmotorová verze CityElefant apod.
  • U nočních fotografií je jedno, o jaký typ vozidla se jedná i kde bylo foceno.
  • Umělecké snímky jsou snímky z umělecké a tvůrčí galerie a života kolem železnice, do umělecké lze i navrhnout fotky, které svou povahou jsou umělecké, ač jsou zařazeny ve kmenových sekcích – tento návrh podléhá ale předem konzultaci s organizátory soutěže.
  • Do této kategorie patří jakékoliv zahraniční stroje (mimo slovenských!), ať už jsou vyfoceny kdekoliv, tedy třeba taurus Rakouských spolkových drah (ÖBB) u Kolína, polská lokomotiva v Ostravě a pod. Rozhodující je sídlo železniční správy vlastníka vozidla.
  • Pod pojmem „tuzemská současná nostalgie ostatní“ se mají na mysli fotky nepravidelných jízd - např. 851 spolku Hrbatá Máňa, M 131.1 či 830/831 KŽC, T 466.0 na SPP; ale pravidelné nebo mimořádné nasazení (zálohy) na pravidelný spoj – např. vozů 831 ČD či 851 ČD – bude zařazeno do kategorie tuzemské motorové jednotky a vozy.

V případě nejasností zařazení fotografií do kategorií kontaktujte organizátory. Při přetrvávajících nejasnostech jsou odvolací autoritou Martin Válek a topič; jejich slovo je konečné.

Autoři najdou odkaz pro nominování snímku na stránce s jeho detailním popisem.

Hodnotit se budou pouze ty kategorie, do kterých bude nominováno minimálně pět fotografií.

Lhůtník

  • Ukončení nominací: 22. května 2012, 23.59
  • Hlasování: 23. května 2012 až 12. června 2012, 23.59
  • Vyhlášení výsledků: 20. června 2012

Autoři fotografií jsou žádáni, aby své fotografie, které budou v soutěži úspěšné a umístí se na výherních pozicích, ponechali v galerii po dobu její existence. Děkujeme Vám a těšíme se na Vaše nominace.

Organizace se letos ujali: Martin Válek a topič.


Duhy Poslat mail autorovi , Martin Válek , Redakce ŽelPage Poslat mail autorovi | 10.5.2012 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


10.05.2012 (18:17)  
Jen drobná chybička - nominovat lze až do neděle 22. května - předpokládám, že platí datum a neděle je chybka:-)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko