..: České dráhy hledají uživatele pro testování mobilní aplikace :..

Mobilní eshop ČD: titulní strana, foto: České dráhy/ŽelPage Praha — Cestující Českých drah s chytrými telefony se mohou už v následujících měsících dočkat mobilní aplikace pro komplexní odbavení a informování. Dráhy hledají aktivní cestující s mobily platforem Apple iOS či Android, kteří by se chtěli podílet na testování první verze aplikace. Zapojit se bude možné od poloviny prosince 2013 a do konce března 2014. Podmínkou je telefon s Androidem 2.3 a vyšším, nebo iPhone s iOS 5 či pozdějším, základní informatická gramotnost a znalost práce s chytrými telefony, datový tarif a hlavně pravidelné cestování vlaky Českých drah. Zájemci mohou kontaktovat Tomáše Kohoutka z generálního ředitelství, kdy v přihlášce uvedou svůj věk, vzdělání, profesi, zájmy, využívané aplikace a hlavně typ zařízení s verzí operačního systému. Vybraní testeři budou po podpisu dohody o mlčenlivosti zapojeni do testovacího programu. Na jeho konci 5 nejaktivnějších získá Kilometrickou banku na 2.000 km vlaky ČD.

Zdroj: České dráhy


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 9.12.2013 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby Pozvánky

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel thingie  mail  
10.12.2013 (11:17)  
thingie: Tam už bylo jasně řečeno, že WP7 budoucnost nemá...

To sice ne, ale pořád ho má spousta lidí. Já sice chápu, proč by někdo vyvíjel aplikaci jen pro WP8 a vykašlal se na WP7 (anžto jsem to zkoušel), na druhou stranu, lidi budou ječet stejně :) Nadto, když má Androidí verze podporovat i ještě starobylejší Android 2.3...
registrovaný uživatel Roman Menc  mail  
10.12.2013 (10:50)  
Ad WP, vývoj je směrovaný k verzi 8 a výše. Bohužel vývoj na 7 generaci je při ambicích této aplikace nereálný, muselo by se výrazně osekávat na funkcionalitě.

Ad poznámka o mobilním webu. Co do funkcionality jde mobilní aplikace mnohem, mnohem dále:) Kdo je zvědavý už teď a má v rámci testingu co nabídnout, to sám pozná.
10.12.2013 (10:48)  
Nechic: Vývoj pro Android a iOS nemá nic společného. Jedno se píše v Javě, druhé v Objective-C, což jsou i do syntaxe rozdílné jazyky a celkově odlišné platformy. Jen prostě jsou na trhu ty nejvíce etablované. Microsoft se o pozici svého WP musí holt ještě hodně prát. Ale jak už jsem psal, ty telefony mají určitý "wow efekt" a nejsou vůbec marné.
10.12.2013 (10:38)  
Martin Chovanec : souhlas - napsat občas mail, že něco nefunguje dělám pořád - a zadarmo.. :-)
10.12.2013 (10:35)  
Tleskám - paráda!!!

ČD by si zasloužili i aplikaci pro WAP nebo řekněme i jiné SMART zařízení bez Androidu a Apple - ale to je holt dnešní trend. Vyvynout software pokud možno levně - což jsou právě tyto dvě platformy.
My ostatní se smartPhone staršímy nebo bez androidu např WindowsMobile, nebo Symbian, či JAVA jsme odepsaní..

Škoda..

jinak ale bezvadné, a určitě to povede k tomu, že si koupím nový telefon se želvou v logu.. :-D
registrovaný uživatel Nechic  mail  
10.12.2013 (9:32)  
thingie: Tam už bylo jasně řečeno, že WP7 budoucnost nemá...
Bespi_: Díky za vysvětlenou. Zajímalo by mě jestli vývoj pro iOS a Android je podobný (protože aplikace pro iOS i Android většinou vychází takřka společně) nebo také tak rozdílný. I když třeba seznamácká QR čtečka není úplně dokonalá...
Martin Chovanec: Také si myslím, že až takovou kontrolou ne, zvláště, když se u WP musí brát ohled na různý HW telefonů.
rpet: Díky L520 roste značně podíl WP8 i u nás.

Nalijme si čistého vína, že pokud ta aplikace bude umět jen to co mobilní web, tak to zas takové terno nebude. Pokud v tom bude integrovaný třeba offline vyhledávač spojený, offline přehled tarifních nabídek apod. pak to bude jiná.
registrovaný uživatel rpet  mail  
10.12.2013 (7:59)  
@ RABDe 500:

Windows Phone někdo (rozumný) používá?

ale kde že. vem si třeba takovej Mail Exchange - proč by proboha měl někdo používat WP s precizně fungujícím Exchange, když může používat Android OS, u kterýho byla podpora Mail Exchange ukončena už před rokem?

a jen lehce mimo diskusi, můj zaměstnavatel s údivem zjistil, že na - pro něj klíčovém - trhu v UK je růst prodeje WP8 zařízení holým faktem ;)
registrovaný uživatel Bespi_ 
10.12.2013 (2:15)  
Martin Chovanec: je kontrola a kontrola. U WP/W8 je pripadu kdy neprosla aplikace kontrolou dost velke mnozstvi. Bohuzel i tak projde zmetek nebo nesmysl :-( .
10.12.2013 (0:20)  
Nechic: Myslim si ze urcity tlak na vyvojare je zcela na miste... Neni potreba tomu rikat hazeni klacku pod nohy.

Docela me potesilo, ze se nekdo kompetentni vyjadril k WP.

Kazdopadne by pro zacatek bylo dobry dat dokupy ten eshop co maj ted.
09.12.2013 (22:41)  
Bespi_: Podobnou kontrolou procházejí i aplikace pro iOS.
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko