..: ČD: Opatření proti nákupu jednotek Viaggio Comfort bylo zrušeno :..

Viaggio Comfort stojí ve sporu proti fiktivním soupravám Škoda od zahraničního dodavatele, foto: Juraj Kováč Praha — Šance, že za 18 měsíců uvidíme na českých kolejích soupravy Siemens Viaggio Comfort v barvách Českých drah, dostává reálné obrysy. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže dnes totiž zrušil předběžné opatření, které zabraňovalo ČD uzavřít kontrakt s firmou Siemens Mobility na přímý nákup 16 netrakčních souprav, původně objednaných Rakouskými spolkovými drahami. „Rozhodnutí nám bylo dnes doručeno. Do konce měsíce doladíme s dodavatelem smluvní detaily,“ informoval magazín ŽelPage tiskový mluvčí drah Radek Joklík. Předběžné opatření vydal ÚOHS začátkem srpna na základě stížnosti výrobce Škoda Transportation, který se od poloviny června dožaduje vypsání výběrového řízení na tento typ vozidel, aby mohl nabídnout některých ze svých produktů. Jeho námitka však byla již dříve zamítnuta a v současné době běží odvolací řízení, jež by mělo být ukončeno do poloviny října. Samotnému podpisu smlouvy již ale nic nebrání.

Zdroj: České dráhy


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 23.9.2011 (17:31)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 9 10 11 12 13      Zpráv na stránku:   
23.09.2011 (18:49)  
Zatím krotím radost a počkám si, až to pojede s lidma. Dokud to nebude podepsané... Doufám, že mají v Plzni dostatek zubařů, aby ty vyskřípané zuby opravili. :)

Dotaz pro znalejší: 380 umí komunikaci po UIC kabelu. SIVIC ne?
23.09.2011 (18:49)  
Jestli uvidime v blizke dobe RegioJet a RailJet na rekonstruovanych koridorech, bude se moci rici, ze se u nas zel. doprava posunula krokem ku predu. Tesim se, :-).
23.09.2011 (18:38)  
Karel Kovářík: No mě jen přijde vtipné, jak málo Vám k radosti stačí. :-D Útržkovitá zpráva na fanouškovském serveru. Já nahlížím na věci sřízlivě a racionálně. Další věcí je, jak krásně dokáží media zmasírovat lidi, je to ohromnej kšeft. Ale to, že není ani vyřešeno, čím to budou vozit, je také trochu úsměvné, i proto, že lidi ani netuší, že to jsou jen vagony a že to potřebuje ještě něco jako "motor". A aby to bylo dokonale využito, že to potřebuje extra motor, který už ovšem zahrnut není.

Já mám také radost z tohohle kšeftu, ale krotím přehananý optimismus... Aby to nebylo totiž jako kdysi s Bmeer od DB, nebo tolikrát odložené rekonstrukce BDbmsee, Bmee... atd.

Jestli to podepíšou bude to fajn, ale zkušenost ukazuje, že dokud nevyjede první, tak nemá cenu tomu věřit.
registrovaný uživatel Kakov 
23.09.2011 (18:28)  
infected.bass: nevím jestli jste pesimista nebo notorický stěžovatel....

my si to uvědomujeme, ale zpráva je to radostná, tak nás nechte se aspoň chvíli radovat, radost je k životu potřeba, depresivní nálady nejsou k ničemu ;-)
registrovaný uživatel tarten 
23.09.2011 (18:27)  
Salubius: Je snad každému jasné že 380 na 80% táhnout/sunout railjety nebude...

Možná přišel ten pravý čas na piruetu doktora Goebbelse a oznámení Škodovky, že už se dávno připravuje na optimálním propojení 380 s railjetem. ;-D
23.09.2011 (18:27)  
No, proč ne :-). Jen nechci vidět jejich stav po půl roce provozu v českých krajinách...
23.09.2011 (18:19)  
Uvědomte si pánové, že ten "super" kšeft ještě není podepsán, a není ani jasné čím to budou ČD vláčet, pokud budou k tomu pořizovat jakkoliv mašiny, tak to prodražuje už. Taky je ve hře ovšem varianta, že to budou pouze vozy, bez možnosti využití řídicího vozu.

Další možnost add Hamburg je, že i kdyby DB šly do holportu s RJ, že budou další EC jezdit nadále třeba s ÖBB a MÁV, jako doposud. To znamená klasická Vindobona (Hamburg-Wien), Hungaria (Berlin-Budapest) atd., + EC DB+RJ Praha-Hamburg.
registrovaný uživatel tarten 
23.09.2011 (18:13)  
!!!! SUPER !!!!
Nejlepší kšeft ČD za hodně dlouhou dobu a slušné vlaky na obzoru. Bude zajímavé pozorovat, jestli se podaží je umístit na trať do hamburku čili nic. Ale i kdyby ČD z Hamburku nakonec někdo vyšoupnul a měly šudlat Ostravu, Vídeň a Bratislavu jako pinďové, nebo i jen IC, tak je to skvělá zpráva.
23.09.2011 (18:12)  
Příští týden kromě podpisu jednotek SIVIC bude vyhlášeno i zcela otevřené VŘ na 7 elektrických jednotek pro IDS JMK. Zadání je jednoduché - Jednotky s danou výbavou a danou kapacitou, schopné ujet určitou trasu s určitou jízdní dobou. Spolehlivost požadována. Konstrukce vozů ani podvozků nespecifikována - záleží na dodavateli. Do VŘ se přihlásí výrobci z celého světa, od Chorvatska ať po Keňu. :-D
registrovaný uživatel Kakov 
23.09.2011 (18:11)  
JiříK.: ale kdepak zes Plzně se ozývá smích, radost a zvolání HIP HIP HURÁ!!

aspoň od mojí klávesnice

ale řekl bych, že na Kypru, spíš než pláč, se ozývá nadávání a telefonování právníkům aby už konečně s tím něco udělali...

pokud to není ještě něco horšího...
  1 ... 9 10 11 12 13      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko