..: České dráhy ruší bonusy za samostatný nákup jízdenek :..

jízdenka SONE+ R, foto: Staněk Praha — Kdo byl dlouhá léta zvyklý drobně snižovat cenu jízdného u Českých drah nákupem v eshopu nebo v automatu, má nyní smůlu. ČD totiž od září změnily znění svého Tarifu pro vnitrostátní přepravu cestujících a zavazadel (TR 10), kde byl původně tento bonus v hodnotě 3 % zanesen. Nově mohou zákazníci získat zpět tříprocentní část jízdného již pouze platbou prostřednictvím elektronické peněženky dopravce, a to stejně jako doposud bez ohledu na to, kde zákazník jízdenku koupí. Připomeňme však, že právě v eshopu ČD prostřednictvím elektronické peněženky platit nelze.

„Bonus za samoobslužný nákup byl nastaven jako motivační podpora pro zvýšení zájmu zákazníků o nákup přes eShop v době jeho rozjezdu. Nově chceme cestujícím nabízet výraznější akce v trvání několika týdnů, jejichž cílem bude přilákat na eshop nové skupiny zákazníků. Tyto akce ale budeme komunikovat až před jejich zahájením,“ uvedl mluvčí Českých drah Radek Joklík. Toto tvrzení dokládá i zmínka na samotném webu ČD: „V současnosti je připravován nový věrnostní program, u kterého předpokládáme zohlednění nákupů všech druhů jízdenek (vnitrostátních i mezinárodních). Jeho nasazení je plánováno ke dni počátku platnosti nového jízdního řádu, t.j. ke 14. prosinci 2014.“

Navzdory těmto změnám zůstává zachován bonus za nákup v elektronickém obchodě pro firemní klientelu, který se podle objemu plateb pohybuje od tří do deseti procent.

Zdroj: České dráhy


Michal Jaroš Poslat mail autorovi | 6.9.2014 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 13      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
09.09.2014 (9:54)  
Mozna nejen ja dychtive ocekavame ty vhodny koncepty, Nechici...
registrovaný uživatel Nechic  mail  
09.09.2014 (9:50)  
Místo snahy lokálku zatraktivnit a udělat ji konkurenceschopnější proti silnici se jí hází klacky pod nohy špatnýma koncepcema, totální neúdržbou a naprosto pitomým způsobem odbavení.
registrovaný uživatel M 
09.09.2014 (9:37)  
Jsou i automaty na bankovky = Existuji, vyrabeji se, je mozne je nakoupit a pouzivat
09.09.2014 (9:04)  
bartik09: Všichni fírové na vlacích bez průvodčího beztak POP mají. A stejně tak všichni musí mít komerční zkoušky, ať prodají jednu nebo sto jízdenek.
09.09.2014 (9:03)  
Honza: Pokud já vím, tak mají.
09.09.2014 (8:59)  
Pikehead: "Oko" je vymysleny pro lokalky, kde je vhodne zastavit provoz. Pro 100 lidi za den je to dostacujici.

Karel Kovářík: kolik takových automatů ČD má? já ho ještě v podání ČD neviděl
Mate naprostou pravdu. §1 pouziti automatu na bankovky nepovoluje.
09.09.2014 (7:41)  
To odbavení s okem je pakárna, která dál zabíjí jízdní dobu lokálek. Penetrace EPIKu na lokálkách je výrazně nižší než srovnatelné autobusové karty ČSAD (= mizerná práce marketingu ČD) a bez karet pak nemůžete mít ani nejjednodušší verzi automatu = termotiskárna + čtečka EPIKu, kterou odhaduju na velmi nízké desetitisíce podle robustnosti a funkcí.

Je ještě blbé i to, že na komerční odbavení strojvůdcem nejsou šukafony stavěné (aspoň se mohly předělat dveře na posuvné, nebo do nich udělat použitelné kasové okénko) a k tomu je pitomost prodávat z nekomfortní (a zastaralé) POPky, fíra by měl mít pohodlnou "autobusáckou" kasu, kde to prodá 3x rychleji.

"Oko" je podle mně i po 10 letech organizačně a technologicky zcela diletantsky dělané, chápu, kdyby to bylo v pilotním provozu, ale dlouhodobě to takhle fakt nejde.
registrovaný uživatel Kakov 
09.09.2014 (6:37)  
Jsou i automaty na bankovky

kolik takových automatů ČD má? já ho ještě v podání ČD neviděl
09.09.2014 (1:12)  
Michal Jaroš: pokud čas je, proč ne
Takze budeme firu skolit a zkouset ze slozityho tarifu a dame mu strojek na jizdenky pro pripad, ze bude cas a zaroven tam postavime automat pro pripad, ze nebude cas. Pak bude jeste nutne vybavit vlak audiovizualnim systemem, prostrednictvim ktereho bude Halina Pawlowska hlasit jestli je cas nebo ne, aby kastani vedeli, kde si maj koupit ten listek za 15 korun...
registrovaný uživatel M 
09.09.2014 (0:03)  
Jsou i automaty na bankovky. V tom problem asi nebude.
  1 2 3 4 5 ... 13      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko