..: ČD vyhlásily výběrové řízení na 9 nízkopodlažních motorových vozů :..

regio_shuttle_rs1, foto: Tomáš Poslušný Praha — (Aktualizováno) České dráhy dnes vypsaly další výběrové řízení na nová regionální vozidla. Jedná se o již dříve avizovaný tendr na dodávku 9 částečně nízkopodlažních motorových vozů pro regionální a meziregionální dopravu. Vozy mají disponovat pouze 2. třídou s obsaditelností zhruba 70 sedících cestujících ve velkoprostorovém uspořádání. Provozní rychlost má dosahovat 120 km/h, požadovány jsou otočné dvounápravové podvozky. Z minulých výběrových řízení mají České dráhy již nasmlouváno 33 motorových vozů Stadler RS1 RegioShuttle, které jsou stejného typu, jako nyní poptávaná vozidla. Vozy budou určeny především pro Pardubický kraj. „Nejvíce nových vozů zamíří na trať z Pardubic přes Chrudim do Hlinska v Čechách a dojedou až do Havlíčkova Brodu. Na této trati nahradí současné jednotky Regionova, které České dráhy využijí při náhradě starších vozidel na jiných regionálních tratích. Další vozy budou obsluhovat tratě Česká Třebová – Lanškroun a uvažujeme o jejich nasazení také na přímou linku Pardubice – Moravany – Holice,“ upřesnil nasazení ředitel KCOD Pardubice Michal Štěpán. Nabídky můžou zájemci podat do 27. června 2011, všechna vozidla s celkovou předpokládanou cenou 477 milionů korun (53 milionů za vůz) mají být dodána do 23 měsíců od podepsání smlouvy. Jeden z vozů bude spolufinancován z regionálních operačních programů Evropské unie.

Zdroj: Informační systém veřejných zakázek


JiříK. | 24.5.2011 (10:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel danz  mail  
02.06.2011 (15:54)  
Díky!
registrovaný uživatel danz  mail  
02.06.2011 (8:09)  
JiříK: prosím hoď sem nějaký link (asi bych to dohledal ale nějak není momentálně čas). Díky!
02.06.2011 (7:07)  
danz: Však po internetu již kolují fotky první RS1 pro ČD. ;-)
registrovaný uživatel danz  mail  
01.06.2011 (13:36)  
Na Raildaysech by mela byt oficialne predstavena prvni RS1 pro Libercko (stejne jako prvni 961 od Parsu).
30.05.2011 (20:20)  
Javor : ano je to šílený ... Šílený je předvším to, že v takovém pidistátečku existuje 15 dopravních politik > 14 krajských a jedna státní, které vzájemně nespolupracují.

V Německu jede vlak "příměstské dopravy" kategorie S-Bahn na trase Homburg - Osterburken přes území tří spolkových zemí (Sársko, Porýní-Falc, Bádensko-Würtembersko) přes 3,5 hodiny ... prostě dopravní experti tří spolkových zemí se dokáží na rozdíl od českých krajských ouřadů dohodnout jednak mezi sebou, jednak se tři regionálními "dcerami DB" a neháží si vzájemně klacky pod nohy ...
28.05.2011 (15:24)  
Luxian:
Všechny ostatní xichty se mi od těch PES líbí. Ale ten hnusný zahlý zobák mě fakt nesedl.
Na tomhle RS1 se mi orpavdu líbí to- že si zbytek exteriéru můžete dotvarovat vhodným nátěrem který tomu bude pasovat.
Přesto se mi ten motorák líbí i tak jak je teď.
registrovaný uživatel Luxian  mail  
28.05.2011 (13:41)  
->EC 102 Polonia : Tak mě design RS taky nijak neuráží, dle mě je to takový jednoduchý nadčasový design, který sice obvykle nijak zvlášť nenadchne, ale ani nijak neurazí.
Ale líbí se mi i ty "hnusné xichty" od PESY. Jsou sice někdy hodně divoké, ale právě to je na nich přitažlivé, že se prostě nebojí odvážných návrhů. A třeba zrovna design motoráků, s kterým uspěli u ČD, mi přijde dost povedený.
28.05.2011 (10:14)  
EC 102 Polonia: Třeba se dočkáš i na 261, viz věta v textu: "Na této trati nahradí současné jednotky Regionova, které České dráhy využijí při náhradě starších vozidel na jiných regionálních tratích."
27.05.2011 (15:36)  
A na trať 261 se nepodívá ani jedna z nich že?
To je eda konec toto... tak na spravenou trať dáme 810 ! ( Ikdyž je tu možnost že by tam mohla jedna z těch nových jezdit- rači tam dáme starů dobrů spolehlivů 810.) :-(((
A až z tama ty lidi vyženem uplně, tak na té trati zastavíme provoz...!

Ke kráse RS1:
Já nevim co se vám všem na tem motoráku ta hnusí? Mě se teda líbí hodně.. A myslim že s vhodným nátěrem( najbrt to neni- ) to bude nejhezčí motorák co bude na českých kolejích jezdit.
A mě se ta jednouduchost opravdu líbí- malý sypatický motoráček. Ty hnusné xichty od PESA co mají jezdit na 303 sou ted a ohodně škaredší.
( Mě se hodně líbil nátěr Který mu dala Želpage- k aktualitě o nákupu RS1 na Vysočinu a Pro liberec- to se poravdu povedlo. =-) )
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko