..: Nové půjčovny kol na Moravě :..

pujcovnakol_chrudim_kolodetail, foto: Pardubický kraj Olomouc — České dráhy otvírají i letos nové cyklo půjčovny ČD Bike. Počínaje 1. dubnem si mohou zájemci o cyklistiku zapůjčit jízdní kola v celkem pěti nových půjčovnách Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského kraje v železničních stanicích Frýdek–Místek, Studénka, Suchdol nad Odrou, Olomouc hlavní nádraží a Kroměříž. Poslední dvě jmenované stanice nabídnou výpůjční služby po dobu sezóny do konce října, ostatní budou v provozu celoročně. Po zapůjčení kol je možno využít jejich bezplatné přepravy ve vybraných úsecích přilehlých železničních tratí. Úschova ve stanicích a během přepravy je také bezplatná. Půjčovny nabízejí kvalitní trekingová a horská kola (v celkovém počtu 37 kusů ve zmíněných stanicích) za přijatelnou cenu, kterou lze ještě snížit v případě vlastnictví zákaznické In–karty. Myslete ale na to, že u sebe musíte mít dva doklady totožnosti a 1.000 korun na zálohu. Dráhy v případě zájmu doporučují předchozí objednávku s odkazem na vysoký sezonní zájem.

Zdroj: České dráhy


Matouš Danielka Poslat mail autorovi | 3.4.2011 (9:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


registrovaný uživatel Sim 
04.04.2011 (14:52)  
bulgur > na jednu stranu by se dalo rict, ze dva doklady jsou jakasi pojistka proti padelatelum. Ale pokud si nekdo zaridi falesnou obcanku, jaky je pro nej problem udelat si i nepravy ridicak?

Souhlasim i s Martinem S. ... pokud se jedna o inkartistu, nemel by s tim byt problem.

Pripadne me napadaji dalsi "drobnosti":
- je mozne mit tu tisicovku na zalohu nahratou v elektronicke penezence na inkarte?
- je inkartu mozne povazovat za dostatecny doklad totoznosti?

Jinak jsem samosebou rad, ze tento styl vlakovyletu CD podporuji - prestoze se povazuji spise za cyklistu-teoretika, sluzeb kolopujcoven na nadrazi planuju vyuzit. Oproti klasicke pujcovne me na tom hlavne laka moznost vratit kolo jinde.
registrovaný uživatel bulgur 
04.04.2011 (10:03)  
Proč dva doklady totožnosti? To nestačí jeden? Kde mám sebrat ten druhý? Vždycky když někde chcou dva doklady totožnosti tak se tam zmiňujou možnosti: občanka, pas, řidičák a zbrojní průkaz. Občanky se nezbavím, ale pas nemám, řidičák taky ne (za což by ČD měli být rádi) a zbrojní průkaz taky ne... Takže asi nic.
registrovaný uživatel Martin Š.  mail  
03.04.2011 (11:47)  
Spíše než turistická kola bych jako České Dráhy půjčoval kola městská.
Docela mě zaráží ta záloha i pro držitele In-Karty, vždyť by bylo možná na tu kartu nahrát po dobu výpůjčky, že má kolo vypůjčené a až by ho vrátil, tak zase tu vypůjčku smaza. Pokud by se tak nestalo, tak by na to měl být držitel karty upozorněn ve vlaku od příslušného zaměstnance, který by tu kartu kontroloval přes POP popř. v pokladně když by si kupoval jízdenku přes Elektronickou peneženku.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko