..: ČD YETTI vozí lyžaře a bruslaře na Šumavu :..

210, foto: Michal Demčila Lipno nad Vltavou — Již čtvrtým rokem vypravují České dráhy sezónní zimní spoj pro lyžaře do skiareálu v Lipně nad Vltavou. Vlak jezdí každý nepracovní den až do konce března. Zvláštní vlak je doplňkem programu ČD Ski, kdy mají zákazníci s voucherem ČD v tomto případě nárok na 30% slevu na skipas. Cestujicí mohou kromě již zmíněného spěšného vlaku využít libovolný spoj Českých drah jedoucí do Lipna nad Vltavou. Od vlaku Sp 1760/1 navíc dopravce zavedl také návazný skibus (odjezd 9.50), cestujicí s jízdenkou ČD ho mohou využít zdarma, ostatní pak za symbolický poplatek 12 korun. Již zmíněný voucher cestujicí dostane na libovolné jihočeské pokladní přepážce nebo u průvodčího ve vlaku k jízdence do Lipna n. Vlt., nebo k jízdence SoNe+, ČD Net apod., s tím že má cestujicí nárok na tolik voucherů, pro kolik osob je daná jízdenka. Skibus (odjezd od lanovky v 16.40) vás pak z lyžařského areálu doveze zpět ke zpátečnímu vlaku Sp 1762/3.

Na lyže nejen s Yettim, využijte program ČD Ski

Jste–li lyžaři, nebydlíte-li zrovna v jižních Čechách a jezdíte-li do lyžařských areálů vlakem, nemusíte smutnit. Provozovatelé lyžařských areálů nabídli po dohodě s ČD opět slevu 10 % na denní permanentky ve vybraných lyžařských střediscích po předložení jízdenky ČD (jednoduchá, zpáteční, skupinová) nebo Kilometrické banky ČD platné v aktuální den a s cílovou stanicí v blízkosti partnerského skiareálu, nebo síťové jízdenky SoNe+ nebo ČD Net (celostátní nebo regionální varianta bez uvedení cílové stanice). Můžete si vybrat z několika možností:

Po trase Praha - Olomouc - Ostrava můžete také vyrazit spoji EuroCity nebo EuroNight až na Slovensko do Popradu a zalyžovat si ve ski areálu ParkSnow Štrbské Pleso.

Slevy jsou poskytovány v období od 8. ledna do 27. března 2011. Pro další informace se podívejte do zdrojů k této aktualitě.

Zdroj: České dráhy [1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]


Michal Jaroš Poslat mail autorovi , Woiciech Xaver | 2.2.2011 (17:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu ČR Jihočeský


03.02.2011 (16:48)  
Flexaretista & Jiří Hovorka : v tuzemsku holt stále funguje socialistická diktatura proletariátu z doby Vítězného února 1948, zatímco ve Švýcarsku existuje kapitalistická diktatura proletariátu ... ta je ovšem v rozporu s tuzemskou ideologií "neviditelná ruka trhu řeší vše" ... proto u nás nemůže fungovat to, co ve Švýcarsku ke spokojenosti jak občanů, tak podnikatelů, jak konfederace, tak kantonů i obcí dlouhodobě fuguje, protože to, co švýcarské chápání pojmu "demokracie" považuje za normální a přínosné pro společnost, považuje tuzemské chápání pojmu demokracie za omezování osobní svobody a vytváření překážek pro podnikání, potírání konkurence a další podobné ideologické floskule ... Švýcarský ekonomicky graduovaný občan nechápe, proč v Česku jezdí mezi Prahou a Brnem na vzdálenost 200 km tolik autobusů. Je-li tam taková frekvence, proč tam nejede každých 30 minut vlak ... Argument, že vlak tam jede o 15 minut déle se nebere ... pojem "konkurence" v dopravě mu nic neříká - ve vyspělé švýcarské tržní ekonomice pojem neznámý ... pro něho je to plýtvání ... To, co odveze 10 řidičů, odveze jeden strojvedoucí ...
03.02.2011 (15:52)  
Já myslím že je to úplně super nabídka.I když cena by mohla bejt nižší
03.02.2011 (11:51)  
Martin: Kdyby jen nepřípoje na Lipno, ale díky Yettimu není přípoj ani do Lince, navíc se prodlužuje zbytečně jízdní doba.
Ani nechápu, proč je ten vlak pomalejší, než ve všední den bez Yettiho, protožežehle na Yettim má nejvyšší rychlost 80km/h a JD na 196 jsou dělány na tratovku 70km/h (ty cancourky s 90tkou to už nevytrhnou). :-/
02.02.2011 (22:53)  
Přípoje na něj nejsou už ani v Budějcích. Zejména kvůli stupiditě JIKORDu, pro kterého je to vlak mimo standard a radši má dva spojené vlaky a kvůli tomu oba bez přípojů.
dopisovatel nebo člen ŽP Rabín 
02.02.2011 (22:21)  
ČD Yetti má bohužel jednu vadu: do Tábora k němu nejsou žádné přípoje, max. v sobotu z Milevska; z ostatních směrů ani náhodou...
02.02.2011 (19:01)  
to je dost dobrej marketingovej tah snaha čd mě začíná těšit
:) Velká škoda že mám zlomenou nohu jsem vášnivý lyžař a tohoto bych určitě využil
registrovaný uživatel José 
02.02.2011 (19:00)  
ten vrak lokomotivy v ilustračním obrázku je ten pravý čd yetti :(
02.02.2011 (17:34)  
Jiří Hovorka: opět jsme u toho samého. 10 roztříštěných pohledů různých státních, regionálních i soukromých institucí, každý na svém písečku a nikde není snaha si sednout dohromady a projednávat věci s přesahem do jiného oboru "meziresortním" stylem práce.
02.02.2011 (17:10)  
A In-Gold je opět out.

Ve Švýcarsku mi nabídnou v základní nabídce zpáteční jízdenku s prodlouženou platností na 3 dny a slevu 20 - 50 % na ostatní služby. Mám-li nějakou slevovku, obdržím další slevu. V ČR je to pořád, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. :(

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko