..: Vlaky 772/777 s pendolinem jsou velmi vytížené :..

pendolino 680.003 - Od 23.12.2004 jezdí na vlacích 772/777 Praha - Děčín - Praha jednotka 680.003.
První den byl vlak úplně plný - ve druhé třídě se dokonce stálo. Při cestě z Děčína byla 2.třída ještě plnější - 1.třída byla volnější.
Někteří si mysleli, že další dny bude lidí ubývat, ale opak je pravdou.
Vlak je doprovázen vlakovou četou DSVČ Břeclav v síle 1/2 (1 vlakvedoucí + 2 průvodčí) a také Policií ČR, která má vlak chránit před vandaly (Já jsem je ale viděl sedět v první třídě - možná jsem je přehlédl, když vykonávali své poslání)
Jednotka jezdí maximální rychlostí 160 km/h a naklápění je aktivní, ale na rychlost nemá vliv.
Jízdní doba ale není kratší, neboť se počítá s klasickou soupravou. Vlak sice jede i 160 km/h, ale poté je to kompenzováno tak, aby vlak nedojel do stanice příliš brzo.
pokud se chystáte svézt se touto jednotkou, je výhodné si zakoupit místenku, nebo si připlatit na 1.třídu, jinak se vystavujete riziku, že budete celou cestu stát.
Jednotka přijíždí na Masarykovo nádraží po půl desáté. Pokud by se náhodou jednotka porouchala, bude na vlak nasazena souprava dle běžných oběhů (kmenová souprava je přes den odstavena v Bubnech).
Jednotka se bude v této relaci pohybovat přibližně do července, takže času na projížďku je více, než dost - přejeme příjemnou zábavu a šťastnou cestu ;-)


Karel Chýla Poslat mail autorovi | 28.12.2004 (21:47)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá)


Petr Voltr
03.01.2005 (21:40)  
Všem, co se rádi mačkají v dopravních prostředcích, tuto jízdu doporučuju :-) Jel jsem Pendolínem minulý týden a vlak byl naprosto narvaný. Místenku jsem neměl, přesto jsem seděl, protože jsem si sedl včas (tj. asi když 90% sedadel už bylo zaplněno) a měl jsem nejhorší místo v celém voze, na které stejně nikdo nechtěl místenku.
Nevýhodou jsou nízká okna, takže stojící cestující, když to tak řeknu, ho*** vidí. Takže se tam vyskytovaly i jevy jako např. důstojně vyhlížející otec rodiny i s ženou a dětmi, jak klečí na podlaze a kouká z okýnka.
Vlak těch 160 dává, ale stejně to člověku nepřijde, protože na subjektivní posuzování rychlosti má vliv hlavně to, jak moc sebou vlak mlátí :-) V zatáčkách poctivě naklápí.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko