..: Elfíkova krabička v Kauflandu se slevou :..

Elfíkova krabička ze supermarketu Kaufland, foto: Josef Petrák Ostrava/PrahaAktualizováno 15. 7. v 18.30 h. Prakticky přesně před měsícem jsme představili různé nabídky jízdních dokladů na vlaky Českých drah v prodejnách Pont, supermarketech Globus a Kaufland. Zatímco o poukazy na zpáteční jízdenky byl v supermarketech Globus zájem takový, že se pár dní po začátku prodeje objevovaly v diskusi zprávy o vyprodaných kupónech v jednotlivých prodejnách, o nabídkách v prodejnách Pont a Kaufland se prakticky nemluvilo. Prodejny Kaufland v tichosti snížily ceny svých „Elfíkových krabiček“ o 43 %, což jsme shodou okolností zjistili v jedné z ostravských prodejen tohoto řetězce. Zatímco původní nabídka dvou jízdenek SoNe+ společně s dárky pro děti za cenu 890 korun přinášela bonus hlavně v podobě doplňků pro nejmenší cestující, současná cena nezměněného balení je rovných 500 korun a dá se tedy předpokládat, že této nabídky využíjí nyní i ti, které původní varianta neoslovila. Zbývá jen dodat, že uvedená cena platí celoplošně — ve všech prodejnách Kaufland — do vyprodání zásob. Balení obsahuje poukázky na odběr zmíněných jízdních dokladů. Ty je třeba nechat orazit na informační přepážce prodejny a u dopravce vyměnit za jízdenky nejpozději do 31. října tohoto roku. Samozřejmě lze uplatnit dvouměsíční předprodej a získat jízdní doklady i na prosincové víkendy.

Odpovědi Kauflandu a ČD na často kladené dotazy

Po přečtení zdejší diskuze, kde se objevily rozporuplné zkušenosti, jsme požádali o vyjádření tiskového mluvčího Kauflandu pana Michaela Šperla.

Potvrdil, že oproti původním záměrům jsou v krabičce pouze poukázky místo plnohodnotných jízdenek SONE+. Zaměstnanci na pokladnách jsou informováni o tom, že při placení musí ke každé krabičce zákazníkovi vydat list s informacemi o dalším postupu, mimo jiné i o tom, že zákazník musí nechat poukázky, které jsou uvnitř krabičky, orazítkovat přímo na prodejně.

Pokud opomenete orazítkování poukázky hned při koupení a nebo pokud už ji máte doma, ale neorazítkovanou, není to žádný velký problém. Můžete si nechat orazítkovat poukázku na libovolné prodejně Kaufland v České republice a to bez předložení pokladního dokladu.

Pokud se někdo rozhodne Elfíkovu krabičku vrátit, může tak učinit v kterékoliv prodejně Kaufland v České republice, bez ohledu na to, kde ji koupil a bez pokladního lístku.

A aby byla informace úplná, doplňme ji o vyjádření z Odboru produktů a obchodu GŘ ČD od Ing. Madly Maconové, výkonné ředitelky pro obchod: "Datum platnosti uvedené na poukázce 31. 10. 2010 znamená, že nejpozději 31. 10. 2010 je nutné provést výměnu poukázek na kterékoliv pokladní přepážce ČD za jízdenky s prvním dnem platnosti do 60 dnů ode dne výměny, tj. minimálně do data uvedeném na krabičce výrobku 11. 12. 2010." Toto vyjádření ČD bude neprodleně vyvěšeno ve všech prodejnách Kaufland.

Když to tedy shrneme - pokud si koupíte Elfíkovu krabičku, máte v ruce poukázky na dvě plnohodnotné jízdenky SONE , které můžete vyřídit v předprodeji až 60 dnů předem, nikoliv jen v den odjezdu. V neobsazené stanici vyřešíte s průvodčím v prvním vlaku, kterým pojedete. Nezbývá, než Vám všem popřát příjemnou cestu.

Zdroj: Kaufland, České dráhy, ŽelPage


Sim | 12.7.2010 (0:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 5 6 7 8 9 ... 14      Zpráv na stránku:   
13.07.2010 (22:41)  
P.P.: Pracovníci na infolince by aspoň měli poskytovat všem stejné informace (viz cca 15. příspěvek od konce). Až vychladnete, zkuste 1) jinou stanici než Praha-Smíchov, 2) výměnu přímo ve vlaku, pravděpodobně s přirážkou (150 Kč za jízdenku), kterou pak zpětně reklamujte.

že za takovou cenu asi nebude SONE jako SONE
To změnili pravidla až po slevě???
13.07.2010 (22:31)  
Petr Pecha) Nejsem pokladník ČD, ale nechce se mi věřit, že by výměna poukázky z Kauflandu byla časově náročnější jak výměna poukázky z Globusu. Tu jsem zažil tuto neděli v jedné menší rychlíkové stanici na Severní Moravě a proběhla v řádu jednotek minut a bez problémů.
13.07.2010 (22:26)  
Tak musím bohužel upozornit na jednu důležitou věc. A sice, že informace o tom, že jízdenka SONE+ v krabičce je plnohodnotná SONE+ a jde vyměnit za poukázku v předprodeji, je nepravdivá. Podle dnešní návštěvy žst Praha-Smíchov i podle telefonátu na infolinku nakonec nejde poukázku vyměnit dříve než v sobotu nebo v neděli, kterou hodláte cestovat. Celá procedura výměny je navíc údajně relativně zdlouhavá, pokladník musí ťukat několik čísel, aby mu zařízení vůbec umožnilo jízdenku bezplatně vydat, vpisovat číslo jízdenky na poukázku apod. Nedejbože, abyste pak třeba narazili na někoho, kdo o nabídce vůbec neví, pak bude v lepším případě telefonovat nadřízeným, v horším vás označí za podvodníka a vyhodí. Pravidlo, že předprodej na další den po 23. hodině není považován za předprodej v tomto případě údajně neplatí a složitou proceduru výdeje lze zahájit nejdříve o půlnoci. Rozhodně tak nehrozí, že byste se během prvních minut nové soboty nebo neděle svezli vlakem jako na plnohodnotnou SONE+ Ba dokonce podle pokladních nebude ani reálné stihnout 6 poukázek pro dětský tábor v Praha hl.n. do odjezdu Excelsiora v 0:24 a i kdyby jo, tak mě bude chtít fronta za mnou přizabít :-( Na stejné problémy narazíte zřejmě i ve spoustě dalších nádraží, kde je v sobotu a neděli velký šrumec. Podle milé paní na infolince mi mělo být jasné, že za takovou cenu asi nebude SONE jako SONE a pakliže jsem koupil 4 krabičky na dětský tábor a zjistil jsem, že se mi nehodí, tak teď asi budu muset jezdit jako mourovatej, abych to vyjezdil. Prý přeci každý ví, že děti mají jezdit stovky kilometrů způsobně přes den ve vedru a nikoliv nočními vlaky, k tomu rozhodně není tato nabídka určena.

No tak teď na to zírám trochu jako opařený, mám pocit, že jsem byl podveden přesně v duchu paragrafu 250 českého trestního trestního zákona, cituji zkráceně "Kdo ke škodě cizího majetku sebe nebo jiného obohatí tím, že zamlčí podstatné skutečnosti a spáchá-li čin jako člen organizované skupiny, bude potrestán odnětím svobody na dvě léta až osm let". Tak těžko říct, co udělám, až vychladnu, ale moje trpělivost už fakt docela přetéká, dřu se při práci s dětmi často zadarmo a byrokraté mi házejí klacky pod nohy ze všech stran. Pokud si teď myslí, že budu jako trapák vozit ty velké krabice do Kauflandu reklamovat a hodiny se s nima dohadovat, trávit soboty a neděle na nádražích, abych udal ty poukázky, nebo jezdit každý víkend na výlety nesmyslně daleko, tak to se docela pletou. Mám svou hrdost. Jednodušší bude dát prostě na státní zastupitelství trestní oznámení s touto skutkovou podstatou a pokud by se ke mně ještě někdo přidal a prokázali jsme škodu nikoliv nepatrnou, pak tíže byrokracie dopadne tentokrát v plné váze na ty, co ji milují sami působit. Naštěstí jim pobyt ve věznici rychle uběhne, protože jim mohu pravidelně posílat pěkné plyšové slony :-)
13.07.2010 (22:25)  
Kupony z této nabídky lze projet
Nikoliv projet, ale vyměnit za jízdenku.
registrovaný uživatel Kóřa 
13.07.2010 (22:21)  
Kupony z této nabídky lze projet nejpozději do 31.10.2010. Kupony jsou dvou provedení a z této krabice platí opravdu do data vyznačeném na poukázkách nikoli na krabici.
13.07.2010 (22:10)  
Jo.P.: Projet lze do 30.12., předprodej je 60 dnů.
13.07.2010 (22:07)  
Já to zkusím z jiné strany - myslíte, že je ještě nějaká výrazná skupina lidí, která by se na pravidelné cestování vlakem dala zlákat? Pokud ano, kde se vyskytuje?

To lovení u pumpy se mi docela líbí - např. za plnou nádrž jedno SONE+ zdarma na nejbližší sobotu, třeba vázané na platební kartu, aby šotouši nesomrovali.
registrovaný uživatel Sim 
13.07.2010 (21:32)  
M, Joska Holibajda > tak nejak jsem zapomel napsat, co si predstavuju jako systemove lakani novych zakazniku a Joska me predbehl.

Jako naprosto "pruhledne" bych videl treba nasledujici:
variace na Globus - s uctenkou nad 300 (s datumem vystaveni od cervna do cervence) narok na xxx% slevu z jizdneho (tedy pro "nevlakare" z bezneho, pro inkartare ze zakaznickeho) na "klasicke" jizdenky (nevim jak to nazvat, kdyz by se jednalo o jednosmerne a zpatecni). Prijdu na kasu s uctenkou, reknu ze chci na sobotu Praha - Brno na inkartu s Globus slevou. Oni mi na uctenku daji razitko (znehodnoceni pro opakovane pouziti), opisou si jeji jedinecny kod (ochrana pred kopirovanim) a vydaji mi jizdenku... samosebou kdyz zaplatim :-)

Josef Petrák > ja tu systemovost myslel z hlediska logiky ceniku a urciteho zarazeni mezi ostatni slevy. Uvedeny "navod" by mel byt (ve zdvorilejsi podobe) na krabici a bylo by po problemech a dohadech.
13.07.2010 (21:25)  
No co se týká "systémového" provedení této nabídky, předpokládám:

1. koupím u pokladny
2. na informacích orazím poukazy v krabici
3. do 31. 10. vyměním poukazy za SoNe+
4. do 11. 12. projedu SoNe+

Možná mne Jakub Kedroň upřesní.
13.07.2010 (21:23)  
M: Jak ta nabidka vypada v systemovem provedeni?
Systémové provedení bude takové provedení, při kterém jízdenky nezíská člověk, který vlakem jezdí sám od sebe. Ale je těžké něco takového vymyslet. Možná vyčkávat u pumpy a vyptávat se tankujících motoristů, jestli jezdí vlakem. Když odpoví, že ne, tak jim zdarma podstrčit SONE, ať to vyzkouší. Je to poněkud úchylné, ale účinnější zbůsob mě nenapadá. Takže čekám na lepší nápady :-)
  1 ... 5 6 7 8 9 ... 14      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko