..: Elfíkova krabička v Kauflandu se slevou :..

Elfíkova krabička ze supermarketu Kaufland, foto: Josef Petrák Ostrava/PrahaAktualizováno 15. 7. v 18.30 h. Prakticky přesně před měsícem jsme představili různé nabídky jízdních dokladů na vlaky Českých drah v prodejnách Pont, supermarketech Globus a Kaufland. Zatímco o poukazy na zpáteční jízdenky byl v supermarketech Globus zájem takový, že se pár dní po začátku prodeje objevovaly v diskusi zprávy o vyprodaných kupónech v jednotlivých prodejnách, o nabídkách v prodejnách Pont a Kaufland se prakticky nemluvilo. Prodejny Kaufland v tichosti snížily ceny svých „Elfíkových krabiček“ o 43 %, což jsme shodou okolností zjistili v jedné z ostravských prodejen tohoto řetězce. Zatímco původní nabídka dvou jízdenek SoNe+ společně s dárky pro děti za cenu 890 korun přinášela bonus hlavně v podobě doplňků pro nejmenší cestující, současná cena nezměněného balení je rovných 500 korun a dá se tedy předpokládat, že této nabídky využíjí nyní i ti, které původní varianta neoslovila. Zbývá jen dodat, že uvedená cena platí celoplošně — ve všech prodejnách Kaufland — do vyprodání zásob. Balení obsahuje poukázky na odběr zmíněných jízdních dokladů. Ty je třeba nechat orazit na informační přepážce prodejny a u dopravce vyměnit za jízdenky nejpozději do 31. října tohoto roku. Samozřejmě lze uplatnit dvouměsíční předprodej a získat jízdní doklady i na prosincové víkendy.

Odpovědi Kauflandu a ČD na často kladené dotazy

Po přečtení zdejší diskuze, kde se objevily rozporuplné zkušenosti, jsme požádali o vyjádření tiskového mluvčího Kauflandu pana Michaela Šperla.

Potvrdil, že oproti původním záměrům jsou v krabičce pouze poukázky místo plnohodnotných jízdenek SONE+. Zaměstnanci na pokladnách jsou informováni o tom, že při placení musí ke každé krabičce zákazníkovi vydat list s informacemi o dalším postupu, mimo jiné i o tom, že zákazník musí nechat poukázky, které jsou uvnitř krabičky, orazítkovat přímo na prodejně.

Pokud opomenete orazítkování poukázky hned při koupení a nebo pokud už ji máte doma, ale neorazítkovanou, není to žádný velký problém. Můžete si nechat orazítkovat poukázku na libovolné prodejně Kaufland v České republice a to bez předložení pokladního dokladu.

Pokud se někdo rozhodne Elfíkovu krabičku vrátit, může tak učinit v kterékoliv prodejně Kaufland v České republice, bez ohledu na to, kde ji koupil a bez pokladního lístku.

A aby byla informace úplná, doplňme ji o vyjádření z Odboru produktů a obchodu GŘ ČD od Ing. Madly Maconové, výkonné ředitelky pro obchod: "Datum platnosti uvedené na poukázce 31. 10. 2010 znamená, že nejpozději 31. 10. 2010 je nutné provést výměnu poukázek na kterékoliv pokladní přepážce ČD za jízdenky s prvním dnem platnosti do 60 dnů ode dne výměny, tj. minimálně do data uvedeném na krabičce výrobku 11. 12. 2010." Toto vyjádření ČD bude neprodleně vyvěšeno ve všech prodejnách Kaufland.

Když to tedy shrneme - pokud si koupíte Elfíkovu krabičku, máte v ruce poukázky na dvě plnohodnotné jízdenky SONE , které můžete vyřídit v předprodeji až 60 dnů předem, nikoliv jen v den odjezdu. V neobsazené stanici vyřešíte s průvodčím v prvním vlaku, kterým pojedete. Nezbývá, než Vám všem popřát příjemnou cestu.

Zdroj: Kaufland, České dráhy, ŽelPage


Sim | 12.7.2010 (0:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 9 10 11 12 13 14      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel TTtrain  mail  
13.07.2010 (7:00)  
Včera jsem vyrazil do "kaufu" a jednu krabici zakoupil.Na dotaz, zda není třeba dát někam razítko prodejny mi bylo u pokladny sděleno: "já vo tom nic nevím, razítko nepotřebujete". Na informacích na podobný dotaz stejná reakce, razítko udajně netřeba. Na můj poněkud naléhavější dotaz, zda by přeci jen nebyl někdo, kdo by o celé věci věděl, opět odpověď: "vy o tom nic nevíme". Doma krabici rozbalím a ejhle! Razítko je potřeba, takže zpět do Kauflandu. No dobrá, vydržím to! Na krabici natištěno, platí do 11.12.2010, na poukázce platnost do 31.10.2010, čemu věřit? Na krabici natištěno "jízdenka", v krabici místo jízdenky pouze "poukázka" na jízdenku, opět chybka. Na krabici natištěno "pro 5 osob", na poukázce "Platí pouze pro jednu osobu" to už je vážně trochu dost! Jinak cena 500,- je opravdu dobrá. Možná, kdyby v Kauflandu věděli, co prodávají a informace na obalu byla stejná, jako ta uvnitř, nebo na obalu byla zmínka o nutnosti opatřit poukázku razítkem, byla ba celá věc prodejnější. Ostatně smysl toho razítka mi naprosto uniká, ale jsme v Čechách a bumážka s razítkem, to je základ úspěchu...
12.07.2010 (23:49)  
MC

To je případ od případu (resp. pokladní od pokladní) - jedna by markovala snad každý banán z 10ks trsu zvlášť, jiná dohromady...
registrovaný uživatel MC 
12.07.2010 (23:31)  
Já mám několik na jedné účtence a také jsem platil kartou. Ani pokladní ani informační s tím potíže nedělala.
registrovaný uživatel M 
12.07.2010 (23:16)  
Jo tak, ja zes psal, ze jednoho slona sis nechal a druhyho dl bratrancum...

No ale nic teda:-) Ty krabicky maji u pokladny mezi zbozim (snickers a tak) a da se normalne "do kosiku" nebo jak se to nakupuje? Magnetky to taknak definitivne rozhodly, pac ty z vesele kravy nebo ceho jsou pekne na houby:-)
registrovaný uživatel M 
12.07.2010 (23:10)  
JP - a co delas s tema listkama?:-))
12.07.2010 (22:58)  
Josef Petrák: Tak promiňte, že jsem udělal takový malý šprým... Ale ono se to ři pohledu na krabice samo nabízelo...

babilon: Obávám se, že při stavu nějakých kolejí na nákladištích to nejspíš je (bude) realita... - bezdomovci tam (nejen) pod břízami slavit Vánoce.
12.07.2010 (21:07)  
JiP: Magnety jsou s 2 mašinkami a 18 vagónky s písmenky na hraní pro děti (dá se vytvořit věta ELFIK JEDE AUVA STROM), ne na věšení slonů. Viz http://www.k-report.net/discus/nahledy/453409.jpg . Nosnost jednoho magnetu jsou 4 listy A5.
12.07.2010 (20:49)  
Jiří Pekárek) Ty vtipy bych si vyprošoval. Jedna krabice pro mě, dvě jako dárek bratrancům–dvojčatům.
registrovaný uživatel Sim 
12.07.2010 (20:41)  
Jiří Pekárek > ja jsem se predzasobil globulemi, ty jsou pro moje vikendove pendlovani Plzen - Ostrava v patek a zpet v nedeli vhodnejsi. Nicmene mi bylo jasne, ze o moznosti koupit "dve SoNe+ temer za cenu jedne" se clovek na pokladne ani v eshopu nedozvi, takze jsem chtel "osvetu" sirit aspon zde. Ja sam (zatim) nemam "slona v krabici" koupeneho ani jednou, i kdyz bych rad - jenze marne hledam neco, na co bych to vyuzil.

Napadl me sice vylet na Osoblazku z Ostravy, na kterem by takto sla ve dvou lidech zhruba stovka usetrit, ale tim to asi konci - bud nemam dostatek fantazie, nebo casu.

Kazdopadne podle fotky se mi plysaci libi - cekal jsem to ponekud horsi (i kdyz je jasny, ze zdani muze klamat). A pokud by nekdo mel tendence slona vyhazovat, at ho prosim venuje nejblizsimu detskemu domovu, nemocnici s detskym oddelenim nebo podobne instituci - udela zde urcite lepsi sluzbu, nez kdyz se s nim budou mazlit bezdomovci pote, co ho najdou v popelnici.

A jestli magnetky drzi by me taky zajimalo :-)
12.07.2010 (20:28)  
Sim

Koukám, že se tu někdo na výlety předzásobil...
Jsou v nich ty slibované magnety? Udrží na ledničce alespoň toho slona? (třeba za ucho) :-D
Malovaný vypadá lépe než plyšový, dvím se, že na břiše nemá ČD. V barevném provedení co kus to originál...
  1 ... 9 10 11 12 13 14      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko