..: Letné sieťové lístky v Rakúsku a na Slovensku aj tento rok :..

ÖBB SommerTicket 2010, foto: Richard Weber Bratislava — Podobne ako minulé leto, aj v tomto roku majú záujemcovia o cestovanie vlakom možnosť využiť zvýhodnené sezónne sieťové lístky na Slovensku a v Rakúsku. Zatiaľ čo sieťové doklady ZSSK sa budú ponúkať v troch variantoch pre všetky vekové skupiny zákazníkov, rakúske železnice už tradične ponúknu svoj Sommerticket pre mládež do 26 rokov. Obe akcie bude možné využiť od 3. 7. do 12. 9. 2010 – slovenskú počas jedného mesiaca, rakúsku na celú dobu platnosti ponuky. Odlišné sú aj podmienky pre získanie dokladu: u ZSSK je to niektorá zo zákazníckych kariet dopravcu, u ÖBB ľubovoľný preukaz s medzinárodnou zľavou RailPlus.

Slovensko

Železničná spoločnosť Slovensko ponúka už po tretíkrát letný mesačný sieťový doklad, platný na celej sieti ŽSR. Jeho držiteľ získa za pevnú cenu nárok na bezplatné cestovanie po celom Slovensku (vrátane TEŽ, TREŽ a ) v druhej triede a bez príplatkov pre vlaky InterCity a EuroCity. Pri povinne miestenkových vlakoch bude aj naďalej nutné si zakúpiť rezerváciu. V prípade záujmu si cestujúci môže zaplatiť doplatok do prvej triedy podľa platného cenníka. Doklad platí 31 dní, maximálne však do 31. 8. 2010, zatiaľ čo prvý deň platnosti nesmie byť skôr ako 1. 7. 2010. Podmienkou pre jeho zakúpenie je platný preukaz RailPlus v príslušnom variante, vydaný ZSSK.

Ceny ponuky sú nasledovné:

  • SlovakKlasik - 53 € (vydáva sa ku karte Klasik RailPlus)
  • SlovakJunior - 42 € (vydáva sa ku karte Junior RailPlus EURO<26)
  • SlovakSenior - 18 € (vydáva sa ku karte Senior RailPlus)

ZSSK v letnej sezóne rozširuje aj svoju ponuku špecializovaných kombinovaných dokladov, podobných obľúbeným Kombiticketom ÖBB. Tie v sebe zahŕňajú cestu vlakom a vybrané ďalšie aktivity, napr. vstupy do aquaparkov alebo lístky na tatranské lanovky. K doterajším variantom sa tento rok pridali aj lístky určené pre rodiny s deťmi, nesúce podobné kvalifikačné kritéria ako zľava Skupina mini.

Rakúsko

Pre cestujúcich do 26 rokov ponúka ešte výhodnejšiu ponuku rakúsky dopravca ÖBB. Ide o tradičný Sommerticket, ktorý je tento rok platný od 3. 7. do 12. 9. 2010 a je viazaný na kartu RailPlus ľubovoľného dopravcu. Lístok s platnosťou počas celej sezóny stojí 39 eur (do 19 rokov), resp. 69 eur (do 26 rokov); nie je však možné ho použiť v pracovné dni do 8.00, ani k nemu dokúpiť príplatok do prvej triedy. Okrem pravidelných vlakov ÖBB platí Sommerticket aj v autobusových spojoch InterCityBus, prevádzkovaných medzi Grazom a Klagenfurtom, rovnako ako u dopravcu Raaberbahn/GySEV na území Rakúska. Sommerticket pre letnú sezónu 2010 bude v predaji od nedele na predajných miestach ZSSK aj ČD – pre jeho využitie sa dá uplatniť preukaz Junior RailPlus EURO<26 ZSSK alebo ľubovoľná In-karta/RailPlus ČD.

Zdroj: ZSSK


Bea Želtvayová Poslat mail autorovi | 16.6.2010 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Rakousko Slovensko (celé)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
25.07.2010 (18:29)  
Zajímavé je to s tím nastoupením před půlnocí. Nikde se to nepíše, ale funguje to tak.
19.06.2010 (10:02)  
Ono na RailPlus celkovo ZSSK dost s*re... Raz som sa pokusal zakupit si listok z BA do Brna s RailPlus zlavou na Vorteils Card a nevydali mi ho (neviem ci preto ze pokladnicky nevedeli - bolo ich tam 5, alebo to proste iKVC nevie... skor ale verim druhej moznosti).
registrovaný uživatel Mozek 
18.06.2010 (18:55)  
Já bych zas řekl, že třeba na začátku tohoto tisíciletí měly ČD nabídky pro mladé lepší. V té době nabízely zajímavý letní produkt Junior Tour, který se těšil velké oblibě, zatímco třeba OeBB nenabízely pro mladé nic srovnatelného. Sommerticketem se to zvrátilo, ale to už se stalo v době, kdy se to mojí generace přestalo týkat.
registrovaný uživatel Jony 
18.06.2010 (14:57)  
Josef Petrák: a právě to, že ČD nikdy žáden podobný produkt nenabízely mi přijde smutné.
18.06.2010 (13:53)  
Jony) Ale "léto 26" není žádná síťová jízdenka typu SommerTicket a ani si nepamatuju, že by se něco podobného kdy nabízelo. Dřív si pamatuju na "letní JuniorPas", který byl snad jen za 100 Kč a platil přes léto, pak samozřejmě celoroční JuniorPas a In-junior se slevou 50 %, ale to si stále musíte kupovat jízdenky... Tak fakt nevím.
registrovaný uživatel Jony 
18.06.2010 (13:33)  
Josef Petrák: myslel jsem to tak, že několit let nenabízejí jízdenky Léto26 a nevím ani o jiném produktu, který by se dal použít podobně jako SommerTicket, pokud existuje, prosím o link s informacema.
18.06.2010 (13:11)  
Jony) Přístup ČD je ještě smutnější v čem?
registrovaný uživatel Jony 
18.06.2010 (13:00)  
myslím si, že se jedná ze strany ZSSK téměř o nepochopení myšlenky Rail+, vím, že původní záměr se vztahuje na mezinárodní spoje, ale aplikace pro zahraniční turisty na síťové jízdenky jako v případě Rakouska mi přijde velmi přínosná a podporující evropskou integrační myšlenku. Slováci jak již bylo řečeno předemnou si hrabou jen na svém písečku a nikoho ze zahraničí k sobě asi nechcou :-)
P.S. Ještě smutnější je ovšem přístup ČD...
registrovaný uživatel Mozek 
18.06.2010 (11:12)  
honny: Regio-Biking za 2,90 na den - bejvávalo. Pro letošek se ceny za přepravu kol malinko zvedly:
http://www.oebb.at/pv/de/Rund_ums_Reisen/Bahn_und_mehr/Bahn_und_Rad/Regio-Biking/index.jsp
registrovaný uživatel Tom111  mail  
18.06.2010 (8:41)  
Honny: ano, na IC, EC lze i doplatek k lístku na regionální vlaky.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko