..: Prodej jízdenek ČD také v prodejnách Kaufland, Globus a Pont :..

Reklama Pont na jízdenky ČD, foto: Josef Petrák Praha — České dráhy pokračují v hledání nových distribučních kanálů pro své tarifní produkty. Prodej síťových jízdenek ČD Net prostřednictvím řetězce supermarketů Lidl zaznamenal veliký úspěch, který minimálně v prvním případě nikdo nečekal. Lidl však již není jediným a exkluzivním partnerem. Dráhy navázaly spolupráci také s řetězci Kaufland, Globus a Pont. Každý z distributorů navíc prodává jiný druh jízdného. Prodejny Pont nabízí poukazy na zlevněné jednosměrné jízdenky mezi vybranými krajskými městy. V Globusu můžete již v těchto dnech zakoupit poukázku na zpáteční jízdenku na jakoukoliv relaci v České republice. Kaufland pak nabídne dárkové balení obsahující jízdenky a drobné pozornosti vhodné jako dar pro děti, které zároveň chcete vzít na výlet.

Poukázka na jízdenku ze supermarketu Globus
Poukázka na jízdenku ze supermarketu Globus

Ukázka poukázky prodané v hypermarketu Globus.

Pont, malé prodejny s občerstvením, které se nalézají obvykle na nádražích, už objevíte i mimo ně. Příkladem může být i kancelářský komplex The Park na pražském Chodově nebo pražské autobusové nádraží Florenc. Zde si můžete zakoupit poukazy na zlevněné jednosměrné jízdenky Českých drah. Kromě Chodova a Florence máte šanci v prodejně umístěné naprosti nádraží Ostrava–Svinov a ve fakultní nemocnici v Hradci Králové. Prodej probíhá od 1. června a v nabídce jsou vyjmenované relace mezi krajskými městy. Kompletní seznam najdete na stránkách Pont (viz zdroje). Ceny přibližně odpovídají SporoTiketům, které budou v prodeji od 13. června 2010. Zakoupené poukazy je nutné na pokladnách ČD nebo u průvodčího vyměnit za jízdenku. Platné jsou do konce roku 2010.

Graficky shodný poukaz získáte také v hypermarketech Globus. Ty od 1. června do 31. července, nebo vyprodání zásob prodávají poukazy na zpáteční jízdné v libovolné trase po České republice. Jeden stojí 250 korun. Jeden až dva poukazy si můžete zakoupit pouze při útratě nad 300 korun. Vyměnit je můžete shodným způsobem, ale až od 13. června tohoto roku. Zajímavostí také je, že mezi cestou směrem tam a zpět může uběhnout až 7 kalendářních dní. Doklady platí až do konce jízdního řádu dne 11. prosince 2010.

Třetím distributorem jsou supermarkety Kaufland. V nich bude možné zakoupit od 17. června do vyprodání zásob speciální tarifní dárkový set pro mladé. Tzv. „Elfíkova krabička“ bude obsahovat dvě jízdenky SoNe+ pro celodenní skupinové cestování o víkendu, plyšovou hračku — slona Elfíka — železniční mapu s tipy na výlety a magnetky. Cena dárkového balení je 890 korun. Jízdenka SoNe+ poskytuje možnost cestovat až pětičlenné skupině, kdy 2 mohou být starší 15 let, po celý den všemi vlaky Českých drah.

Zdroj: ČD pro Vás 6/2010 (PDF), Globus, Pont


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 10.6.2010 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 12      Zpráv na stránku:   
10.07.2010 (21:18)  
Globus Liberec už má další várku. Pokladní mi sice nebyla schopná vyjet voucher, ale na informacích stačilo ukázat účtenku, na kterou propiskou připsali že již byla využita na pořízení globulí.
registrovaný uživatel nojva  mail  
21.06.2010 (21:57)  
Byl jsem minulou středu v Globusu v Brně, nákup od mamky i babičky vyšel na 950 -> rozpočítal jsem si to na 3 účtenky, poté přišel na informace a tam mi řekla že mi těch poukázek prodá klidně 10 :-) no bral jsem jich 6
registrovaný uživatel Sim 
21.06.2010 (18:00)  
R.U.R. > dik, to me nenapadlo. Co se trasy tyka, zadna divocina - v podstate hrebicek na hlavicku uderil babilon.
Plzen - Praha - Olomouc - Bruntal - Opava - Ostrava Svinov - Ostrava hlavni - Ostrava Kuncice - Ostrava Vitkovice. Vyhlidkova trasa motorakem byla pro pripad, ze by se partnerka musela zdrzet v praci a kolecko po Ostrave zase z duvodu, ze se az v prubehu cesty vyjasnovalo, kde vlastne mam vystupovat. A neco podobneho ceka partnerku zrejme tenhle vikend - zatim to vypada na Ostrava - Liberec pres Plzen a Usti :-)
registrovaný uživatel R.U.R.  mail  
21.06.2010 (14:37)  
Sim: je to zákaznické jízdné bez zpáteční slevy, tj. v tvém případě jednosměrné zákaznické je 480 a 2*480=960.
A můžu se zeptat, jak moc "zajímavá" trasa to byla? :-)
registrovaný uživatel Sim 
21.06.2010 (0:08)  
Tak potvrzeno, s jizdenkou problemy nebyly. Ani s vydavanim (na pokladne jsem si naporoucel co jsem chtel a pokud se to nekrizilo, bylo to v pohode), ani s uznanim pri jizde po kratsi trase. Jednou pruvodci potrebovala "napovedet" ze nema chtit inkartu, ale v pohode.

Co mi ale vrta hlavou, odkud si pokladna vycuca z prstu cenu, kterou na jizdenku vytiskne. Cekal bych poukazkovych 250 korun, ale na jizdence mam 960. Pritom to ale neodpovida ani standardni cene - zpatecni obyc by byla za 1152 a zpatecni inkartova by stala 864... tak nevim :-/
19.06.2010 (16:49)  
Globus Zličín vyprodáno. Ani mi pokladní nevytiskla kuponek. Další akce prý v polovině července.

@OTO: na 100 % ta "kanibalizace" tržeb asi platit nebude, já jel rychlíkem za poslední rok jen jednou (a to ještě nechtěně, fíra rámusící Bardotky 751 004-3 vlekoucí dva vagónky spěchovlaku z Prahy do Mostu to ve Zlonicích vzdal a museli jsme hodinu čekat na záchranu v podobě Bangle z Loun - itinerář cesty "s lidlenkou do Dubí" se musel měnit a místo cesty "miliardovým" tunelem u Března jsem nakonec zpátky svištěl na stojáka koridorem).

Teď mám dvě globule pro jednodenní výlety na Moravu a když to půjde přikoupím ještě třetí pro výlet na Fichtelbergbahn. Při pohledu do výroční zprávy SŽDC se obávám, že ty parádní "výhledy jak z letadla" cestou do Vejprt mohou brzy skončit (tržby za použití dopravní cesty 4,3 mld, osobní náklady /bez externě zajišťovaného řízení provozu/ 4,7 mld). Nebýt globulí, utratil bych ty peníze za autobusy StudentAgency (např. PHA-KV-Boží Dar celnice za 90plus39 Kč nebo PHA-KV za 50,- a párou do Jaroměře). Nemám platební kartu ani in-kartu, akorát nikdy nepoužitou Bémkartu ;-)
18.06.2010 (19:03)  
R.U.R.: Pokud se jede kratší trasou, pak, není-li to výslovně zakázáno, se jízdenka uzná a žádné doplatky se neřeší. Pro globusenku žádný takový zákaz není (aspoň ne ve veřejně dostupných informacích), takže jízda kratší trasou je možná.
Koupím-li si zpáteční Praha-Ostrava přes Olomouc a Krnov, pak mohu jet v libovolném směru přímo a nic se neděje.
registrovaný uživatel R.U.R.  mail  
18.06.2010 (13:36)  
No obecně je to tak, že když člověk jede jinou trasou než na kterou má lístek, tak doplatí rozdíl v cenách těch dvou lístků (toho co má a toho co by měl mít). Což tady je 0 Kč, takže by to mělo být OK. Možná by za nějakých okolností třeba moh někdo chtít tu přirážku 30 Kč, ale to je imho pořád v pohodě :-)
registrovaný uživatel Sim 
18.06.2010 (6:45)  
Tak to je luxus :-D .... vcera jsem volal na "help linku" a ptal se, jestli je mozne jet po kratsi trase (napriklad tam dlouhou a zpatky kratkou). Odpoved byla ve stylu "ano, ale je potreba si pred cestou na pokladne nechat listek vymenit".

Ovsem pred chvilkou jsem jeste potreboval nejake upresneni a tak jsem opet zavolal na helplajn. A pani mi vyvratila predchozi tvrzeni - pry k pokladne vubec nemusim, ze muzu jet klidne rovnou kratkou cestu.

Tak jako ona je to sice pozitivni zprava (ve srovnani se vcerejsi informaci) ... ale kdyz se neschodnou ani dve baby na infolince, kde mam brat jistotu, ze ve vlaku vsecko probehne tak, jak ma?
17.06.2010 (20:53)  
Tak jsem se dnes vypravil do Globusu. Popravdě řečeno, raději do Globusu než do Tesca. Než jsem vešel do prodejny, ověřil jsem si na informacích, zda "jízdenky" ještě mají. Nebyl problém. Nákup jsem udělal ne takový, že abych měl přesně útratu 300,-Kč, ale takový, aby z toho byl doma užitek. Když už jsem tam chtěl jet, logicky mi mamka napsala seznam k nákupu. Po nákupu jsem si šel zakoupit poukázky. Přede mnou si někdo také bral dvě. Paní pokladní byla velmi ochotná, nabídla mi i možnost koupit si víc. No, nakonec jsem si vzal jen dvě.
  1 2 3 4 5 ... 12      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko