..: Fotografie roku 2009 - nominace :..

Duhy - vítěz soutěže Fotka roku 2008, foto: Payus Vážené dámy, vážení pánové. Uplynul rok a my si znovu dovolujeme vyhlásit další - už čtvrtý ročník ankety o fotografii roku. Připomeňme, že první ročník v roce 2006 vyhrál Louis Armstrong, v roce 2007 byl nejúspěšnějším Johník a v roce 2008 jste za vítěze zvolili Duhyho. Jak bývá dobrým zvykem, bude soutěž rozdělena do dvou fází – nominační a hodnotící. A pro autory jsme připravili několik novinek, které by měly být dalším krůčkem kupředu. Nominovat své fotografie může každý galerista – snímek musí být schválen do galerie v roce 2009, ale pořízen může být kdykoliv. Organizace se letos ujali: topič, Martin Grill a Vlad. Nominovat můžete až do neděle 14. února 2010 do 23:59 h.

Pro letošní rok je vypsáno 13 kategorií, do každé z nich může autor nominovat jen jeden svůj snímek:

Kategorie, které se kryjí se zařazením fotografie v galerii:

  • Pod pojmem „tuzemské“ se rozumí české a slovenské.
  • Pod pojmem „jednotky a vozy“ se rozumí hnací i řídící vozy (814+914, 854+954, 843+943, (nebo jejich kombinace; s vaším laskavým dovolením zůstaneme u původního zažitého označení), 471+971 apod.)

Kategorie, které jsou definovány odlišně od zařazení v galerii:

  • U pracovních mechanismů není omezení lokality, je lhostejno, zda je foceno v Česku, na Slovensku nebo jinde v zahraničí.
  • U nočních fotografií je jedno, o jaký typ vozidla se jedná i kde bylo foceno.
  • Umělecké snímky jsou snímky z umělecké a tvůrčí galerie a života kolem železnice, do umělecké lze i navrhnout fotky, které svou povahou jsou umělecké, ač jsou zařazeny ve kmenových sekcích – tento návrh podléhá ale předem konzultaci s organizátory soutěže.
  • Do této kategorie patří jakékoliv zahraniční stroje (mimo slovenských!), ať už jsou vyfoceny kdekoliv, tedy třeba taurus Rakouských spolkových drah (ÖBB) u Kolína, polská lokomotiva v Ostravě a pod. Rozhodující je sídlo železniční správy vlastníka vozidla.
  • Pod pojmem „současná tuzemská nostalgie ostatní“ se mají na mysli fotky nepravidelných jízd - např. 851 spolku Hrbatá Máňa, M 131.1 či 831 KŽC, T 466.0 na SPP; ale pravidelné nasazení vozů 831 ČD např. na spojích u Šumperka či 851 ČD např. u Olomouce bude zařazeno do kategorie tuzemské motorové jednotky a vozy.

V případě nejasností zařazení fotografií do kategorií kontaktujte organizátory. Při přetrvávajících nejasnostech je odvolací autoritou vedoucí galerie — Chary; jeho slovo je konečné.

Autoři najdou odkaz pro nominování snímku na stránce s jeho detailním popisem.

Lhůtník

  • Zahájení nominací: pondělí 1. února 2010.
  • Ukončení nominací: neděle 14. února 2010, 23:59 h.
  • Zahájení hlasování: pondělí 15. února 2010.
  • Ukončení hlasování: neděle 28. února 2010, 23:59 h.
  • Vyhlášení výsledků: neprodleně po zpracování.

Autoři fotografií jsou žádáni, aby své fotografie, které budou v soutěži úspěšné a umístí se na výherních pozicích, ponechali v galerii po dobu její existence. Děkujeme vám a těšíme se na vaše nominace.


Redakce ŽelPage Poslat mail autorovi | 1.2.2010 (0:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


04.02.2010 (22:33)  
Lhůtník... zajimave slovo :oD

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko