..: Vlak ČD Yetti bude lyžaře vozit i letos :..

Spěšný vlak z Českých Budějovic do Linze, foto: Michal Demčila (ŽelPage)Lipno — Speciální vlak pod názvem ČD Yetti, spojující lyžařské středisko u Lipna s Táborem, Veselím nad Lužnicí a Českými Budějovicemi, vyjede i tuto zimu. Po tratích 195, 196 a 220 bude vypravován od soboty 19. prosince až do konce března 2010 každou sobotu a ve dny pracovního klidu, tedy o nedělích a státem uznávaných svátcích, kromě 1. ledna. Jeho cesta malebnou krajinou podhůří Šumavy okolo Vltavy z Tábora potrvá zhruba 3 hodiny. Pro zájemce připravily dráhy také slevový voucher, díky kterému dostanou slevu na celodenní skipas.

Po příjezdu vlaku na lipenské nádraží lze využít navazujícího skibusu až k dolní stanici nové čtyřsedačkové lanovky. Zpět se vlak vydá po příjezdu skibusu v 17:10, přičemž do Tábora dorazí ve 20:32 oproti chybně uváděnému času v tiskové zprávě ČD. Lyžaři ze středních Čech se do Skiareálu Lipno dostanou vlakem IC 101 Anton Bruckner s přestupem ve stanici Rybník. Při cestě zpět bude vlak ČD Yetti navazovat v Českých Budějovicích na R 890 Šumava.

Od 19. prosince 2009 do 28. března 2010 obdrží každý cestující při nákupu jízdenky SoNe+ ve variantě za 150 Kč, platící v osobních a spěšných vlacích, dva vouchery, po jejichž předložení ve skiareálu obdrží slevu na celodenní permanentku. Hodí se připomenout, že na jednu jízdenku SoNe+ mohou cestovat dva dospělí se třemi dětmi do 15 let a lze na ni cestovat celý den vlaky uvedených kategorií včetně spoje ČD Yetti. Jízdenka SoNe+ platná i na rychlíkové spoje (např. z Prahy) stojí 450 korun. Dále je možné využít i doklady RegioNet za 300 Kč, na který lze cestovat až v 5členné skupině. Přičemž i v těchto případech lze uplatnit zmiňovanou slevu na koupi skipasu.

Zdroj: České dráhy


Dominik Jaroš | 19.12.2009 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu ČR Jihočeský


registrovaný uživatel strejcekms  mail  
30.12.2009 (10:02)  
a že tu neni žádný komentář co????

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko