..: Vozidla Stadler zvítězila v anketě mezi občany Pardubického kraje :..

Vizualizace jednopodlažní elektrické jednotky Škoda, Ostrava–Svinov, foto: Pardubický kraj/Škoda Vagonka Pardubice — České dráhy jako současný železniční regionální dopravce v Pardubickém kraji chtějí v letech 2012 a 2013 nasadit do provozu několik kusů moderních motorových vozů, na které ještě letos vypíší výběrové řízení. Financovány mají být také z Regionálního operačního programu (ROP) Severovýchod. Ten nedávno uspořádal hlasování o nejhezčí vozidlo, které by měly České dráhy pořídit. Webové ankety na stránkách kraje, kde si mohli respondenti podle fotografií vybrat svého favorita, se zúčastnilo přes 3000 občanů. Tři z respondentů odměnil cenami hejtman Pardubického kraje Radko Martínek. Zcela bez zájmu vyšel z hlasování polský výrobce PESA Bydgoszcz, jen o několik desítek hlasů více získala ostravská Škoda Vagonka. Naopak jasnými favority jsou švýcarský Stadler a německý Siemens, který se umístil v těsném závěsu za ním. Jaká vozidla se na pardubických kolejích objeví, bude záviset na podmínkách výběrového řízení a skutečných nabídkách výrobců.

Zdroj: Pardubický kraj


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 2.4.2010 (11:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu ČR Pardubický


  1 2      Zpráv na stránku:   
07.04.2010 (11:43)  
Tomáš Kraus: Který obrázek licenčního vozidla, co ukazovala Škoda v soutěži myslíš?
06.04.2010 (22:51)  
Souhlasím s M, že u cestujících hrálo velkou roli jméno výrobce: Siemens je známá dobrá firma, švýcarský výrobek bude úplně nejkvalitnější, zato ta polská věc bude určitě hrůza - aniž by většina z nich někdy polským vlakem jela, natož jednotkou PESA.
Ale co mi přijde úplně nejtypičtější je to, že všichni ukazují skutečná vozidla, a Škodovka jenom obrázky. Holt i ta licenční vozidla se musí podle Škodovky dva roky vyvíjet...
registrovaný uživatel maayaa 
04.04.2010 (0:20)  
No to je opravdu velmi hodnotná anketa,naprosto zcestný mi připadá už jen to,že je v anketě jak závislá,tak nezávislá trakce.Je i otázka,jestli by stejně uspěl Siemens s Desirem ML a nebo Stadler s něčim jako je 840(motorovej článek).Prostě je to celý srovnávání hrušek s jabkama
registrovaný uživatel M 
03.04.2010 (19:07)  
Souhlasim. Mozna mam prilis prizemni pudy, ale Fiat Multipla (treba) bych si nekoupil, ani kdyby vevnitr byly superhypersesle a vzadu vyrivka.
Je pravda, ze vlak nevlastnim, takze vzhled muze hrat roli mensi, ale holt prvni dojem a tak... Vono Borhyova zpravy taky neuvadi, protoze ma cervenej diplom z novinariny, ze...
registrovaný uživatel Luxian  mail  
03.04.2010 (13:17)  
> Tomáš Vrabec: To je teorie. Většina lidí se v případě auta stejně nakonec rozhodne podle designu. Design je jeden z nejdůležitějších faktorů.
Estetika je velkým hybatelem lidského rozhodování.
03.04.2010 (11:48)  
No tak po shlédnutí té galerie mi přijde hlasování jako zcela absurdní a irelevantní :-D

I když vezmu srování vůči autu či mobilu jako někdo pode mnou.
Pokud chci auto - tak já budu sedět uvnitř. Za jízdy se na něj nebudu dívat zvenčí, bude mi záležet na tom, abych se cítil pohodlně, aby se mi řídilo dobře. Typický příklad Land Rover Defender. Z venku krásný /subjektivně/ uvnitř sparťan. Dalo by se přirovnat k onajbartovanému Béčku. Z venku hezky, uvnitř tragédie.

Tím chci říct, že pro cestující je dle mého podstanější kultura interiéru, než to jaký má vůz/jednotka nátěr. Přece jezdíme uvnitř, nebo se pletu?
03.04.2010 (9:54)  
Podle mně je pro rozhodování podstatné, kde to bude jezdit. Když vypustíš na koridor s broušenými kolejnicemi 810 s novými sedačkami, tak je to luxus proti Desiru na trati č. 147 s vymlácenými styky a s poloměry kolem 250m.

Protože jde o vozidla na tratě zpravidla vymlácené, tak je rozhodující vypružení podvozků a tlumení hluku uvnitř vozu. V neposlední řadě jde u nás narozdíl od Němců o měrný výkon z důvodů zubatých rychlostních profilů (propadů traťové rychlosti) a značného počtu zastávek. Na tomto typu tratí jezdí v Německu výhradně Stadler (Böhmer Wald, Schwarzwald). Asi ví proč, protože to ještě obraceli každou marku dvakrát.
registrovaný uživatel aron 
02.04.2010 (19:37)  
M: A nebo kdyby u toho byla napsana cena za kus.
registrovaný uživatel M 
02.04.2010 (18:22)  
Martin S - jako ja bych to nevidel az tak negativne - kdyz si clovek kupuje auto nebo mobil nebo cokoliv, tak se mu to taky musi libit a az pak si zkusi zkusebni jizdu nebo ten mobil vezme do ruky.
Ostatne ze je nejaka slecna strasne mila a prijemna clovek taky malokdy zjisti, pokud je mu nesympaticka.
Druha vec je, ze i ten vizualni dojem je dobry si udelat z vice uhlu:-))

Timto ale nerikam, ze "pekna barva" je klicove kriterium, ale...

PS: Vysledky by mozna byly jine, kdyby se hlasovalo "anonymne", tzn. ze by soupravy byly oznacene jen jako A,B... Pocitam, ze nejen hodnotitel jak zjistil, ze neco je z Polska, tak prestal mit zajem (ackoliv fotka svycarska a polska je v podstate stejne vozidlo). Ovsem mozna to "anonymni" bylo - ale vzhledem k vysledkum se mi to nezda.
02.04.2010 (16:20)  
tak anketu i s nejakymi obrazky a informacemi jsem nasel zde:
http://www.pardubickykraj.cz/question.asp?thema=3459&item=58779&category=&previev=archiv
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko