..: Pro kanadská víza do Vídně na eTiket, radí České dráhy :..

Pendolino u Poříčan Praha/Vídeň — Obyvatelé České republiky, kteří žádají o kanadská víza, mohou zvolit několik způsobů podání žádosti. Nejrychlejší je učinit tak osobně ve Vídni na ambasádě. České dráhy pro tyto zájemce připravily na měsíc srpen nabídku „eTiket VÍZA“. Národní dopravce se společně s Velvyslanectvím Kanady v České republice a Rakouskými spolkovými drahami (ÖBB) dohodli na této nabídce, kterou začnou nabízet od pondělí 3. srpna 2009. Jedná se o jednodenní jízdenku Praha - Vídeň a zpět spoji SuperCity Pendolino za konečnou cenu 35 eur. Platnost jízdenky bude uznána potvrzením na kanadském velvyslanectví ve Vídni.

„eTiket VÍZA“ budou zatím v prodeji od 3.8. do 31.8. 2009 každý všední den. Cestující do Vídně ráno odcestují spojem SC 15 Smetana s odjezdem z Prahy hl.n. v 5:57. Zpět do Prahy pojedou spojem SC 16 Antonín Dvořák s odjezdem z Vídně v 15:58. Pro každý všední den bude přichystán kontingent 20 zpátečních jízdenek. Ty v sobě zahrnují i povinnou rezervaci. Zakoupit „eTiket VÍZA“ lze pouze prostřednictvím eShopu Českých drah nebo telefonicky na lince TeleTiket.

Podmínky pro jízdenky „eTiket VÍZA“

  • Jízdenku je možné zakoupit pouze jako jednodenní zpáteční
  • Jízdenky jsou prodávány pouze na pracovní dny — a to v období od 3.8. do 31.8. 2009
  • Cena zpáteční jízdenky zahrnuje rezervaci pro cestu tam i zpět
  • Prodej zpátečních jízdenek probíhá v předprodeji nejpozději 3 dny před uskutečněním cesty nebo do vyprodání kontingentu 20 míst na den
  • Jízdenky platí pouze ve vybraných spojích SC 15 / SC 16
  • Jízdenky je možné zakoupit výhradně v elektronickém obchodě ČD nebo přes službu TeleTiket
  • Jízdenky platí jen ve 2. třídě
  • Během jedné transakce je možné zakoupit maximálně 5 ks jízdenek
  • Podmínkou využití jízdenky eTiket VÍZA je opatření této jízdenky razítkem kanadského velvyslanectví ve Vídni — a to na každé z předložených jízdenek. Razítko bude ověřováno personálem při cestě zpět
  • Pro reklamace a návratky platí zvláštní podmínky, v platnosti jsou také podmínky pro mezinárodní elektronické jízdenky eTiket

Kde zažádat o vízum

Kanadská ambasáda se nachází na adrese Laurenzerberg 2 (viz mapa), poblíž stanice metra Schwedenplatz (U1, U4). Pro dopravu na místo použijte linku U1 ze stanice Südtiroler Platz, která je pěšky nebo tramvají dostupná přímo z nádraží Wien Südbahnhof, popř. se dopravte na stanici Wien-Mitte/Landstrasse vlaky Schnellbahn a odtud linkou metra U4 do stejné stanice. Standardní lístek na jednu jízdu MHD stojí 1,80 eur, 24hodinový pak 5,70 eur. Automaty obsahují také menu v českém jazyce.

Kromě osobního podání žádostí, které je nejrychlejší cestou pro jeho získání, je také možné poslat žádost, pas, fotografii a poplatek poštou či kurýrem, pověřit vyřízením jinou osobu (rodinný příslušník, kamarád) — není nutná osobní přítomnost, vložit žádost do sběrného boxu na pražském pracovišti Kanadského velvyslanectví nebo využít služeb některých cestovních kanceláří. Všechny podrobnosti uvádí na svých stránkách kanadská vláda.

Zdroj: České dráhy, Wiener Linien, Kanadská ambasáda ve Vídni, FAQ kanadské vlády k vízům pro občany ČR


Aleš Macura | 3.8.2009 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Rakousko


  1 2 3 4 5 ... 7      Zpráv na stránku:   
07.08.2009 (21:32)  
M : Vlade, kolega Zikmund tak nejak vsechno hodnoti podle toho, co sam, kdysi, zazil. Treba kdyz popisoval, jak probihaji sluzebni cesty (ze to ve vsech pripadech musi byt "povinne" nejnizsi mozna cena). Ze by to nekde mohlo byt jinak, tak to si vubec nepripousti

Na to jste příšel jak ? Nevkládejte svoje fantazie do úst (klávesnice) jiným.
registrovaný uživatel M 
05.08.2009 (23:21)  
A? Ses napul Kanadan? Nemelo by tohle srat spis Kanadany? A mas strach, ze CD se timto Kanade zavazaly a Kanada je ted bude vydirat?
registrovaný uživatel SzKT  mail  
05.08.2009 (15:14)  
Busman: Zlatá slova! Jsou dráhy, které sice mají méně marketingu (a když už mají je třeba dost úsměvný- MÁV, HŽ...), zato více pracují na zkvalitnění dopravy- holt nikdy není na všechno.
A v tomhle případě mi nejvíc vadí, že ten marketing "využívá" (či spíše zneužívá) jiných subjektů, kteří s tím a) nemají nic společného nebo b) zařídil to stát bez valného přičinění ČD. Kde je pravda netuším: z článku se jí dobrat nelze. Pokud by to bylo něco takového, jak bylo v dubnu, tak to to přejdu mlčením: prostě další pokus naplnit pendolína, pro mě nezajímavý. Vadí mi zatažení velvyslanectví jiného státu do marketingu ČD.
registrovaný uživatel M 
05.08.2009 (13:08)  
Busman - nojono, mam aji svetly chvilky:-)
registrovaný uživatel Busman 
05.08.2009 (12:17)  
SYN:

No právě, z toho PR ČD mi jde hlava kolem. Na marketing maj rozpočet půl miliardy ročně, za to by každým rokem bylo 7 Desir/Stadlerů nebo jiných renomovaných jednotek na úrovni doby. Pak by žádný marketing nebyl skorem ani potřeba! A to před nedávnem tu ten hodný pán z ČD vyprávěl cosi o tom, že na jednotky přes Březnici nemaj cash;-)
registrovaný uživatel SYN 
05.08.2009 (9:26)  
Busman, M: tak ano, když jsme se nakonec shodli že s e-tiketem VÍZA žádná výhoda ani přednost při vyřizování na zastupitelství souviset nemůže tak pak by asi opravdu bývalo bylo jednodušší prostě jen navýšit kontingent e-tiketů (klidně i jen na vybrané spoje) a bylo by to stejné... ale to by pak nebylo žádné PR ne? :-)
registrovaný uživatel Busman 
05.08.2009 (7:54)  
M:
Přesně tak, výjimečně s Váma musím souhlasit. Proti e-tiketu jde o slevu 3 EUR. Razítkový cirkus za 80 Kč. Nestačilo jen navýšit kontingent e-tiketů? Od samého začátku tu nepíšu nic jinýho, furt to samé dokola, akorát jinými slovy...
registrovaný uživatel M 
04.08.2009 (20:03)  
No, trochu to k te zeleznici vratim. Hlavni pointa tehle tiskove zpravy trochu unikla - ano, prvni dva dny byly na ambasade pomerne fronty, bylo tam hodne lidi. Jak je to ale nyni? Porad tam jezdi tolik lidi, ackoliv osobni ucast neni podminkou? Aneb, ma ta nabidka aji nejakou sanci na uspech? Samozrejme nemyslim, ze i kdyby se viza musely vyrizovat vyhradne osobne, tak by se vycepralo vsech 30 listku, ted uz vubec ne. Timhle nechci rict, ze tahle nabidka je spatna (nebo snad ze ji snad musime proverovat:-)

Padlo zde, ze je to 35 euro nebo vzduch (mysleno pro CD). Tohle ale trosku predpokalda, ze nekdo tuhle nabidku vyuzije a pro viza si pojede mimodek:-) Rovnice muze stat i jinak - je to 35 misto 38, resp. nevim kolika za plne jizdne. Spis si totiz myslim, ze kdo pojede pro viza vlakem, tak se pro vlak nerozhodne kvuli cene.
Ale to je jen takova moje myslenka:-)
04.08.2009 (19:21)  
No nechci to otáčet úplně mimo železnici, ale obávám se, že nebude dlouho trvat a minimálně Praha se dočká krajně problematických ghett po vzoru Paříže a pod. Jestli za to ty zrušené hraniční kontroly stojí, si musí zodpovědět každý sám.
registrovaný uživatel SzKT  mail  
04.08.2009 (18:37)  
Michal Janko: Nic nebrání, aby EU (vystupující v tomto segmentu mezinárodního práva jako svrchovaný stát) zavedla víza, uzná-li to za vhodné. Od doby vstupu do schengenského prostoru není ČR v oblasti vízové politiky vnímána jako stát, ovšem je to asi tak jediný zápor, který účast v tomto prostoru s sebou nese. Osobně radši budu jezdit do Vídně pro kanadská víza, než abych musel v jednom kuse na kdejaké nesmyslné evropské hranici podstupovat kontrolu dokladů kdykoliv chci navštívit naše španělské, slovinské, švédské atd. spoluobčany. Spíš je problém, že EU by se měla stát plnohodnotným státem se vším všudy, protože pak by další státy musely zavádět víza celé EU, nikoliv jen jednomu členskému státu. A bylo by po problému...
  1 2 3 4 5 ... 7      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko