..: Akce o víkendu 30.-31.10.2004- doplněno :..
Nostalgie - Ačkoliv v tomto podzimním období již nebývá mnoho zvláštních jízd s historickými vlaky, tento víkend jich je několik.
Volební vlak ČSSD s parní lokomotivou 433.002 jezdí již od dnešního dne až do neděle po celém Královéhradeckém kraji. V neděli navíc Železniční muzeum v Jaroměři pořádá výstavu salónních vozů včetně jízdy výletního parního vlaku.
Na dvou místech se můžete vydat po stopách zrušených tratí. V sobotu 30.10. pořádá Klub železničních cestovatelů pochod po zrušené trati Litvínov - Horní Jiřetín. Po oba víkendové dny pak Klub přátel lokálky Česká Kamennice - Kamenický Šenov pořádá jízdu s historickým motorovým vozem M131.1441 a pochod po trati Česká Kamenice - Prácheň.
Další jízda zvláštního vlaku s parní lokomotivou 423.041 se koná na trati Valašské Meziříčí - Kroměříž při příležitosti slavnostního otevření nové železniční zastávky Jankovice. Podrobnosti na webu JRtrain.
Pro modeláře je tu pak Den otevřených dveří ve Stanici techniků při DDM hl.m. Prahy (Pod Juliskou 2a, Praha 6), kdy železniční a tramvajoví modeláři zde představí svá kolejiště s modely.
Další modeláčská výstava probíhá ode dneška až do neděle v areálu depa Liberec, kterou pořádá KŽM Liberec Informace naleznete také v kalendáři akcí na webu JRtrain.

JRtrain Poslat mail autorovi | 28.10.2004 (12:38)
Související zprávyopen/close
Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko