..: Aktualizováno: Nové reklamní lokomotivy na českých kolejích :..

363.086 EURO, čelo, foto: RailReklam Praha – Na začátku byla "Duhová energie" — 151.001 byla první reklamní lokomotivou na českých kolejích a pamatují si ji snad všichni fandové drážní dopravy. Její dynamický a atraktivní reklamní nátěr uměl oslovit. Po ní přišla série strojů s blesky, reprezentující skupinu ČEZ; pak šestice strojů pro Poštovní spořitelnu, reprezentanti EC/IC vlaků Českých drah, ČD pro Vás/Grand Express, řetězce stánků RELAY, Českého olympijského výboru, nadace Pomozte dětem nebo spolku asociace českých zoologických zahrad. Za mnohými z těchto nátěrů stojí reklamní agentura RailReklam, která před několika dny dokončila a zanedlouho oficiálně představí hned dva nové přírůstky do rodiny reklamních strojů: lokomotivy 363.086 DKV Plzeň a 749.039 DKV Praha, které již v následujících dnech v provozu proředí relativně unifikovanou flotilu hnacích vozidel Českých drah. Kdy a kde je poprvé uvidíme?

"Čtěte týdeník EURO!"

363.086 s reklamou Poštovní spořitelny, foto: Andrew33Ať už jste čtenáři týdeníku EURO či nikoliv, nový reklamní stroj, propagující toto periodikum, nepřehlédnete. Plzeňská lokomotiva 363.086, která ještě donedávna reprezentovala barvy Poštovní spořitelny (viz. ilustrační snímek), získala v přerovském DPOV nový slušivý červený kabát s příslušnými polepy. Na návrhu se podílely agentury EuroRSCG a RailReklam, lak měla na starosti firma Konting, polepy pak instalovala samotná RailReklam. Podle plánu by měla 086 nastoupit do pravidelného turnusu toto úterý, kdy do Prahy přijede s R 636 a následně odveze R 645. Mezitím by měla být na hlavním nádraží slavnostně pokřtěna a představena veřejnosti. V provozu bychom ji měli potkávat minimálně v následujících třech letech. Představu, jak bude EURO-lokomotiva vypadat, si můžete udělat z nákresu a několika snímků.

Nákres lokomotivy 363.086 EURO, foto: RailReklam 363.086 EURO, detail bočnice, foto: RailReklam 363.086 EURO, celkový pohled, foto: RailReklam

Je to modro–žluté a nemá to pantograf…

749.039 v barvách AŽD, nákres, foto: AŽD / RailReklam Aktualizováno 15:35. Reklamním ESem výčet novinek nekončí: podle dostupných informací získá svého reklamního reprezentanta také firma AŽD. Neoficiální informace mluvily o nasazení do provozu už poslední květnovou neděli, ale svou oficiální premiéru si odbude až v následujících týdnech; dokončení polepů se plánuje v tomto týdnu. Co je ale již známo? Jak můžete vidět z nákresu, lokomotiva 749.039, kterou bychom měli potkávat zejména na březnických rychlících, ponese modrý nátěr se žlutou střechou. Jedním z prvních výkonů by měla být i jízda v čele zvláštního vlaku u příležitosti ukončení stavby "Racionalizace trati Zdice - Protivín" koncem června tohoto roku. Stejně jako EURO-lokomotiva, i sestra v barvách AŽD získala svůj nový barevný kabát na tři roky.

Poznamenejme, že volba dieselové lokomotivy pro aplikaci celoplošné reklamy je účelná a zároveň poměrně unikátní; u nás se jedná o první dieselelektrickou reklamní lokomotivu, v Evropě se také dává přednost elektrické trakci pro reklamní účely.

Zdroj: RailReklam, AŽD, ŽelPage; foto/grafika: RailReklam, Andrew33; námět: (S)keeve


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 1.6.2009 (15:37)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
01.06.2009 (12:32)  
Myslím, že by některým autorům neškodilo občas zapomenout na ego a kouknout se na "konkurenční" stránky....na K-reportu se reklamní nátěr 749.039 probírá (a podotýkám, že se najdou i dobře informovaní diskutující) už několik týdnů...
01.06.2009 (12:18)  
Je otázkou, proč byla zvolena zrovna starší řada dieselové lokomotivy; u nás se jedná o první motorovou reklamní lokomotivu a v Evropě se také dává přednost elektrické trakci pro aplikaci reklamních nátěrů.

Co třeba zkusit se zamyslet nad tím, po jaké trati bude raklamní 749.039 jezdit a jak to souvisí s na ní propagovanou firmou AŽD? Anebo je lepší na oslavu dálkového řízení tratě Zdice - Protivín namalovat reklamu AŽD na eso jezdící z Břeclavi do Přerova jen proto, že v nejsvětější Evropě dávají přednost reklamám na elektrických lokomotivách?
01.06.2009 (12:17)  
749.039: proč byla zvolena zrovna starší řada. Kolem Prahy jsou teď zamračené dost vidět a zajíždějí s rychlíkama až do Budějovic, takže podle mě je to rozumná volba. Banglády moc vidět nejsou a brejlovce v Praze nemáme. 039 byla vybrána prý proto, že je motorově spolehlivá a tak by měla co nejvíc jezdit. Mluví se o tom že stejný reklamní nátěr dostane ještě 749.102 ale co je na tom pravdy netuším.
Pro představu jak lokomotiva vypadá foto: http://img177.imageshack.us/img177/7199/obraz021z.jpg (foceno mobilem pouze) Lokomotiva je ještě bez reklamních log.
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko