..: Výluka u úseku Uherské Hradiště - Staré Město :..

Opravy ve stanici Hronov zastávka, foto: lwqUherské Hradiště – V době od 18. března do června 2009 bude úplně uzavřena trať číslo 341 v úseku Uherské Hradiště - Staré Město u Uherského Hradiště. Opravu podstoupí most ve Starém Městě, který je již delší dobu ve špatném stavu. V dotčeném úseku bude zavedena náhradní autobusová doprava.

Doplňující informace o výluce

  • Vlaky Sp 1721, Sp 1723 a Sp 1725 budou ukončeny v Uherském Hradišti, vlaky Sp 1726, Sp 1728 a Sp 1730 budou výchozí z Uherského Hradiště.
  • Rychlíky a expresy do/z Luhačovic budou nahrazeny v úseku Staré Město u U.H. – Luhačovice a zpět autobusy. Ex 524 z Veselí nad Moravou do Prahy bude nahrazen na celé trati 340, tedy v úseku Veselí nad Moravou – Staré Město u U.H. autobusem
  • Os 12204 ze Starého Města u U.H. do Veselí nad Moravou bude nahrazen v celé trase autobusem.
  • R 703 z Prahy bude nahrazen v úseku Staré Město u U.H. – Veselí nad Moravou autobusem.

Z Veselí nad Moravou vyjede denně mimořádný autobusový spoj s pravidelným odjezdem ve 12:45. Ten zastaví v Uherském Ostrohu 12:52, Ostrožské Nové Vsi 12:59, Kunovicích "Škole" 13:04, Uherském Hradišti 13:15; do Starého Města u U.H. pak dorazí ve 13:27. Tento spoj po výluce jezdit nebude, proto není uveden v 1. změně jízdního řádu.

Zastávka NAD bude umístěna až na vyjímky vždy u ŽST. V Kunovicích zastaví na autobusové zástávce Kunovice "Škola", která leží u hlavní silnice nedaleko stanice.

V době výluky bude upraven jízdní řád. Změna se bude týkat především dřívějších odjezdů a všech přeprav jízdních kol a invalidů. ČD žádají větší skupiny cestujících (např. školy) o včasném nahlášení své cesty, aby mohl být připraven speciální autobus NAD.

Zdroj: České dráhy, přehled výluk


Praha hl. n. Poslat mail autorovi | 11.3.2009 (17:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Jihomoravský ČR Zlínský


06.04.2009 (18:04)  
Tyhle výluky opravdu miluju.Jsem slyšel že to má trvat maximálně 3 měsíce,ale prý ten most zhodili no to chci vidět ty 3 měsíce
registrovaný uživatel myrha  mail  
12.03.2009 (11:48)  
K diskuzi: To mi připomíná první den výluky na trati 323 mezi Veřovicemi a Valašškým Meziříčím (oprava žst. Hostašovice před několika lety). Do Veřovic přijel nedělní Sp1642 plný studentů do Brna (4xBdmtee) a na něj přijely 2 autobusy. V okamžiku, kdy veřovický výpravčí viděl, že se do nich nevlezla ani polovina cestujících nemluvil zrovna moc slušně;) Jinak to je už minulost, nevím jestli silné ročníky jsou už pryč nebo je to důsledek politiky ČD, protože v současnosti už jezdí těch lidí méně jak polovina. Tolik můj postřeh.

PS: Autobusy to tehdy točily dvakrát:)
12.03.2009 (10:49)  
Karosa: Jednoduše, čím víc vlaky jezdím, tím víc zjišťuji, že toho vím sakra málo na to, aby mě nemohlo nic překvapit...

Ale mé uvažování se ubíralo takto. Byl jsem se ptát ve výchozí stanici toho vlaku, ptal jsem se hned ten den, kdy se na vývěsce objevila výluka - 5 dní předem. No a dozvěděl jsem se, že jsem měl nahlásit větší skupinu 7 dní dopředu a výluky sledovat na webu ČD. Dobře, jsem poučen pro příště... ale přesto - myslíme si, že obyčejný cestující ( šotoušstvím absolutně nepostižený ) se týden co týden prohrabává alespoň tou vývěskou výluk, natož pak webem; nebo prostě přijde na vlak a pak "čumí jako puk"?

Každopádně zaměstnanci info centra byli milí a vstřícní, zapsali si čísla vlaků, kterými pojedem a slíbili, že zavolají na dispečink a dají o nás vědět. Víc už však udělat nemůžou, že to jsem měl přijít dřív... ale to už je docela offtopic, protože je to o úplně jiné trati než článek ;)
registrovaný uživatel karosa  mail  
12.03.2009 (9:11)  
Vranitko: A proč se na takovou věc ptáš na informacích? Předhlásit větší skupinu bys měl minimálně 2 dny předem ve stanici, kde bude výluka probíhat, aby byl čas zajistit třeba autobus navíc.
registrovaný uživatel Semík  mail  
12.03.2009 (8:51)  
Tak promiňte, že jsem se zeptal. Vím, že právě při výlukách mezi Uherským Hradištěm a Kunovicemi bývají obrovské problémy k vůli nedostatku autobusů. Moc mých přátel zažilo, že se do autobusu nevešlo a než to ten autobus otočil podruhé, tak vlak ujel a museli čekat na další. Naopak jsem v listopadu zažil výluku mezi Chebem a Plzní, kdy část cesty se jelo autobusem. Vlak 7 vágónů, 7 autobusů, obsazenost vlaku kolem 30%.
2 Jozka: Kde najdu sčítání? Jinak ty rychlíky podle mého vlastního pozorování bývají z Uh. Brodu docela slušně zaplněný.
registrovaný uživatel karosa  mail  
12.03.2009 (8:07)  
Semík? A máš ten pocit, že v případě většího zpoždění rychlíků do Luhačovic, kdy obrací už ve Starém Městě, ta náhradní 810+ 010, která jede ve zbylém úseku STM-Luhačovice, má stejnou kapacitu 304 míst, jako kmenová souprava? Nebo by mělo být spíš určujícím to, kolik lidí jezdí průměrně v tom kterém úseku? Navíc, většina těch autobusú jezdí na těch výlukách místo např. čekání mezi spoji svých linek, popř. i údržby, která se může udělat později, protože každý dopravce má skutečně jen tolik autobusů, kolik nezbytně potřebuje, a nebude platit pojistky a další poplatky za autobusy, které mu budou většinou stát na dvoře a čekat, kdyby snad někde někdo něco chěl odvézt.
12.03.2009 (7:55)  
Jo tak na tohle jsem se byl dokonce ptát na ČD INFO - pojedu teď výlukovým autobusem o víkendu se skupinou dětí. A paní v informacích mi řekla, že i při NAD se zajišťuje tolik míst, kolik bylo v původní soupravě.

Asi jiný kraj jiný mrav - mě čeká výluka na trati 160 - mezi Chomutov a Kryry. Tak jsem zvědav.

edit: to jsem zvědav dvakrát, protože když jsem se teď díval na řazení vlaku, tak souprava má 248 míst - to by muselo jet hodně autobusů :D
registrovaný uživatel Jozka 
12.03.2009 (0:08)  
Semík: Mrknu na sčítaní a vidím :-) Myslíš, že 304 míst je v úseku Luhačovice - St. Město plně využito?
registrovaný uživatel brqo 
11.03.2009 (23:08)  
Semík: Spíše jde o počet autobusů, které jsou v danou dobu k dispozici. Ne každý autobusový dopravce má garáž plnou nevyužívaných vozů, které čekají, aby hromadně nahradily celou vlakovou soupravu. Aby autobus vydělával, musí jezdit co nejvíce.
registrovaný uživatel Semík  mail  
11.03.2009 (21:38)  
Mám dotaz. Na základě čeho se určuje počet autobusů na jeden vlak, když třeba Ex Mojmír má z Luhačovic 304 míst a většinou bývá nahrazován 2 autobusy, které dají maximálně 90 míst. Neměl by být poměr 2 autobusy na 1 vůz, než půlka autobusu na 1 vagón?

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko