..: Aktualizace: Rekonstrukce mostu přes Dyji v Břeclavi začíná :..

Břeclav Břeclav - Kvůli výměně kolejí na železničním mostě přes řeku Dyji v Břeclavi přestanou od dnešního dne jezdit osobní vlaky ve směru Valtice a Vídeň. Rekonstrukce mostu je součástí celkové rekonstrukce železničního uzlu Břeclav za 2,7 miliardy korun a měl by být opraven do roku 2010. Osobní vlaky budou po dobu výluky nahrazeny autobusy. Vlaků vyšší kvality se stavba dotkne jen ve třech dnech, z Břeclavi pojedou přes Devínskou Novou Ves na Slovensku, odkud budou pokračovat do Vídně.

Trať v úseku Břeclav - Valtice bude zcela uzavřena od 4. do 17. března a poté od 20. května do 5. června. Autobusy budou zastavovat kromě obou železničních stanic také v Poštorné u kostela a ve Valticích u Besedního domu. Regionální mluvčí ČD Kateřina Šubová říká, že ve směru na Vídeň potrvá výluka bez přestávky od 4. března do 5. června. Omezení se ale týká pouze osobních vlaků. NAD bude zavedena mezi Břeclaví a rakouským Bernhardsthalem.

Doplnění: Omezení v dálkové dopravě

Na základně upřesnění informací tiskovým odborem ČD uvádíme přesná výluková opatření pro dálkovou dopravu. Vlaků Euro- a SuperCity se stavební práce dotknou ve 3 dnech – 10. a 17. března a 11. června – a to pouze ve vyhrazených časových úsecích.

  • EC 71 ukončí jízdu ve stanici Břeclav, cestující do Vídně budou muset mimořádně přestoupovat do vlaku EC 131, tím dojet do Devínské Nové Vsi a zde použít vlak REX 2517.
  • SC 15 z Břeclavi pojede odklonovou trasou do Devínské Nové Vsi, kde bude ukončen, cestující pokračující dále do rakouské metropole opět přesednou do dalšího vlaku, ER 2519.
  • EC 73 a EC 103 pojedou taktéž odklonem do Devínské Nové Vsi, odkud budou dále pokračovat v trase Marchegg – Vídeň. Mezi Břeclaví a Vídní nebude umožněn nástup a výstup.
  • EC 104 ve směru Varšava bude trasován podobně, z Vídně přes Marchegg a Devínskou Novou Ves. I zde nebude umožněn nástup a výstup cestujících.
  • EC 172 bude mimořádně výchozí ze stanice Břeclav, ze které odjede v pravidelném čase. Pro cestující z Rakouska bude vypraven zvláštní vlak z Vídně, s odjezdem v 9.58, do Devínské Nové Vsi, kde je plánován přestup do spoje SC 14. Ten z Břeclavi pojede ve své pravidelné časové poloze, přičemž bude mimořádně zastavovat v České Třebové a Kolíně. Svou jízdu však ukončí ve stanici Praha-Holešovice, kde bude zajištěn přestup do vlaku EC 172 ve směru Berlín a Hamburg. Pro cestující, kteří budou chtít z Vídně odjet v čase pravidelného odjezdu zmiňovaného vlaku SC 14, bude opět zajištěn zvláštní vlak s odjezdem do Devínské Nové Vsi v 10.58. Tam je naplánován přestup na mimořádně zastavující vlak EC 170.

Pro cestující, kteří budou chtít z Vídně odjet v těchto dnech měli počítat se zhruba hodinovým zpožděním.

Zdroj: České noviny, ČD – Výluky, České dráhy


Adys Poslat mail autorovi | 6.3.2009 (16:43)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Jihomoravský


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel comar 
09.03.2009 (0:46)  
MZ: zhotoviteli je to jedno, ten dela to za co dostane zaplacene (teda aspon by mel). Provozovateli drahy by to uplne jedno byt nemelo, protoze cestujici jsou zakaznici jeho zakaznika a tim padem zdroj prijmu.

V tomto pripade je to docela prkotina. Ale obecne by se mely stavby planovat tak, aby to melo co nejmensi negativni dopad na cestujici.
08.03.2009 (14:34)  
Vít Špinka : nechápu, co je jednak zhotoviteli díla, který má zhotovit dílo ve stanoveném (dohodnutém) termínu (s provozovatelem dráhy = zákazníkem) a provozovateli dráhy, u něhož se výluka objednává, do cestujících (nebo nějakého rakouského resp. jakéhokoli kalendáře). Když prostě ze síťového grafu (plánu postupu prací) vyplyne, že v konkrétní kalendářní den se bude vyžadovat výluka, tak se prostě výluka objedná. Harmonogram stavby se připravuje s výrazným časovým předstihem a pracovnící stavební firmy se vůbec nezajímají o svátky v okolních zemích. Práce nebudou stát jen proto, že je v sousedním státě svátek. Jsem přesvědčený, že na stavbě se pojede "durch" i v případě českých svátků, Velikonoce nevyjímaje.
Cestujícím je změna jízdního řádu oznámena s výrazným časovým předstihem, dopravní řád drah stanoví dokonce jen 15 denní předstih, takže cestující (i v Rakousku) se tomu mohou přizpůsobit.
07.03.2009 (20:48)  
Miroslav Zikmund: no, bývá dobrým nápadem volit termíny výluk tak, aby zasáhly co nejméně cestujících. A v případě tratě do Rakouska není od věci se podívat i do rakouského kalendáře, že.
07.03.2009 (19:08)  
Vít Špinka : zhotovitel díla, objednávající výluky u provozovatele dráhy, patrně na základě "síťového grafu" postupu prací při zhotovování díla ... Ono má nějaké datum nebo prodloužený víkend či církevní svátek (zejména v zahraničí) vliv na stavební práce ? Datum jako datum, snad s výjimkou 24.12.

Robo : v zásadě nelze vyloučit, že některá SDC má v inventárním stavu nějakou "klasickou" lokomotivu.
registrovaný uživatel Robo 
06.03.2009 (23:06)  
Mibe: U vás vlastnia SŽDC nejaké HDV pre klasickú prevádzku ? Asi ťažko. Tak sa už konečne naučte, že ŽSR nie je dopravca.
06.03.2009 (22:22)  
Kdo asi vymýšlel ta data nepřetržitých výluk? 10. a 17.3. jsou obyčejná úterý, ale ten čvrtek 11.6. je v Rakousku začátek prodlouženého víkendu (Fronleichman, tj. Boží tělo).
registrovaný uživatel Alex Džiuba  mail  
06.03.2009 (18:55)  
Môžem vám ako domorodec zodpovedne prehlásiť že to "A" je krátke. Konečne tu bude rušno, asi sa vychytím čo-to aj pofotiť.
06.03.2009 (18:43)  
mouka: Mezi Bořím Lesem a Valticemi se nebude dít nic, ale v Bořím Lese bude vyloučeno břeclavské záhlaví.
dopisovatel nebo člen ŽP mouka  mail  
06.03.2009 (18:33)  
Co se bude dít mezi Bořím Lesem a Valticemi, že i tam bude výluka?
06.03.2009 (17:35)  
Kája : já mám stejný názor, ale v kursbuchu ŽSR v přehledu stanic na straně 27 (jak KUBU 2006-07, tak 2007-08, i 2009-08) je to ovšem s Devínská ... V kursbuchové tabulce je to s krátkým. V českém kursbuchu 841 je s dlouhým ...
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko