..: Brněnské referendum již za 11 dní :..
Brněnské referendum - Již za 11 dní se v Brně uskuteční referendum, ve kterém budou brněnští občané rozhodovat zda zachovat současné hlavní nádraží ve stávající poloze, nebo jej odsunout o osm set metrů jižněji. Vše definitivně rozhodne referendum, pokud se ho zúčastní alespoň polovina brněnských voličů.
Brněnská radnice stále informuje jen o svých plánech na odsun a o možnosti zachování se nezmiňuje a tvrdí, že všechny odborné studie hovoří pro odsun nádraží. To se samozřejmě nelíbí členům Koalice Nádraží v centru.
Plán radnice odsunout nádraží má ale překážky.
Velká rána přišla, když vicepremiér Martin Jahn v Brně informoval, že stát si financování přesunu nádraží nemůže dovolit, což nahrává variantě modernizace ve stávající stopě, která by vyšla levněji. To vyvolalo řadu reakcí a jednu velmi zajímavou pro Koalici Nádraží v centru. Objevily se dvě studie, které doporučují rekonstruovat nádraží v současné poloze. Magistrát však tvrdí, že o těchto studiích nic neví - jsou to studie z roku 2001, které si nechalo zhotovit Ministerstvo dopravy a spojů.

Karel Chýla Poslat mail autorovi | 28.9.2004 (21:53)
Související zprávyopen/close
Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko