..: Nová sekce fotogalerie: Historické fotografie :..

Vážení přátelé, uživatelé galerie, nemáte náhodou ve svých archivech zajímavé historické fotografie? Můžete se o ně podělit s námi! Pro skeny starých snímků byla vytvořena nová sekce fotogalerie - > Ostatní témata > Historické fotografie.

Naše galerie je známá svými nároky na technickou úroveň snímku. Tu však skeny starých fotek splní jen málokdy. Proto budou správci na tyto fotografie klást menší požadavky. Přesto bude autor upozorňován na aspekty editace, které jsou proveditelné i na skenu. Připomínáme, že vkladatel nese zodpovědnost za to, že je autorem, či má od původního autora svolení k vložení.

Těšíme se na Vaše snímky a věříme, že sklidí úspěch.


Chary Poslat mail autorovi | 9.2.2009 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


10.02.2009 (16:13)  
Historické fotografie budou mít v galerii vlastní složku bez rozlištění typu vozidla a trakce. Nacházet se bude v zde:

http://www.zelpage.cz/fotogalerie/ostatni/
registrovaný uživatel zdenda 
10.02.2009 (15:23)  
Ještě jednou do toho trochu zašťourám. Historické fotky najdu ve fotogalerii, kde budou mít další sekci, jako jsou Elektrické lokomotivy, Motorové lokomotivy atd. nebo někde jinde?
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
09.02.2009 (19:51)  
Co je to historická fotka?

Papoušek na akci v Lužné focený vloni? To sotva, to je šotodivadlo.
Peršing na tři roky starý fotce na rameni, kde jezdí dodnes? Ani.

Gorila v polomáčeném z roku 199x na Vysočině? To už ano. Turnovské depo plné trojkových brejlovců? Kde jsou ty doby, co je odvál čas.

Nechci stanovovat, že je to časově vše přesně od 9.2.2001 a dřív. To takle nejde. Berme historickou fotku jako snímek, který dnes už nepořídíme, buď proto, že daná řada v dané podobě už prostě nejezdí - viz třeba právě ty polomáčené gorily, které dojezdily kdy? 2001? - ale zároveň se nejedná o dva tři roky starou fotku a určitě ne pseudoretro dva roky staré. Bardoty a banány na krkonošských rychlíkách už také nejezdí, ale zase to není tak dávno. Lega se skleníkama do Kouřimi jedzily, když jsem já byl ještě takle malej.

Ale ano, pokud musíme číslům učinit zadost, pak 2000 a starší, pod 2004 dle situace :-)
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
09.02.2009 (18:47)  
PRO UPŘESNĚNÍ II., JELIKOŽ JE TO NEJSPÍŠ NUTNÉ: Galerie historických skenů jest stejně doplňkovou ve vztahu ke galerii jako celku, jako třeba kategorie MV 810. Netočí se to jen kolem ní. A protože někteří zdejší nechápou bez několikanásobného opakování, dodávám, že...nijak neznevažuju funkci nové kategorie, jen reaguju na možná přehnané očekávání změny kvalitní galerie ŽP v přehled skenů kinofilmů za předchozích 150 let.
registrovaný uživatel zdenda 
09.02.2009 (16:07)  
novou kategorii vítám, nicméně asi by bylo potřeba ji trochu lépe specifikovat, tedy do jakého roku se jedná o historickou fotku, případně, jaké vozidlo na fotce může být a také jaké jsou nároky na kvalitu (kompoziční a technickou)...na jedné straně pak člověk bude vědět, co lze od galerie čekat a ti, kteří budou fotky vkládat, budou vědět, co se od nich požaduje...vím, že je to začátek, ale už od začátku je třeba to mít promyšlené a dát to najevo.
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
09.02.2009 (13:07)  
mazuták: Vzhledem k předpokládanému zastoupení snímků v této kategorii, jakožto i celkové přesile zbývajících kategorií, je všem jasné, že tato nově vzniklá "kapitola" je a bude brána jako okrajová, nejvýše doplňková...nadále tedy budou ve zdejší galerii prioritně snímky technicky vybroušené, splňující požadavky správců galerie. Pakliže jsi posledních pár let zaspal, zdejší fotky pochází stále častějí od fotografů, nikoli šotoušů. Toliko k poznámce o umělcích.

PRO UPŘESNĚNÍ: Nijak neznevažuju funkci nové kategorie, jen reaguju na možná přehnané očekávání změny kvalitní galerie ŽP v přehled skenů kinofilmů za předchozích 150 let.
09.02.2009 (10:12)  
Není to tu přímo napsané, ale asi by to zaznít mělo.
Fotky vkládejte zde (historické fotky jsou poslední kategorie v seznamu).
http://www.zelpage.cz/admin/add_photo.php
Fotky zaslané emailem nemůžeme akceptovat.
Děkujeme!
09.02.2009 (9:43)  
Ano už se na tuto galerii velmi těším jak už jsem kdysi psal toto není stránka pro umělce ale pro příznivce železnic a všeho co se kolem ní dějě no a staré foto to může být lahůdka.
09.02.2009 (9:27)  
Do kterého roku je fotografie historická? Může to být i ode mně?

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko