..: 671 ZSSK: Další informace :..

Jednotka 671 ZSSK, foto: ŠkodaSlovensko - V aktuálním čísle časopisu Škodovák bylo zveřejněno několik nových informací ohledně jednotek řady 671, jenž bude ostravská Škoda Vagonka dodávat slovenskému národnímu dopravci, který si jich objednal 10 kusů. Mezi informacemi nechybí nejen harmonogram dodávek, ale také popis technických změn a inovací, které tyto jednotky dostanou oproti dosud vyráběným jednotkám řady 471 pro ČD a 575 pro LG (Litevské železnice).

Jednotky mají být dodány do 47 měsíců od podepsání smlouvy. Ta byla byla uzavřena 30. prosince 2008 a mimo jiné obsahuje i termín dodání prvního kusu slovenským ZSSK. První vůz řady 671 by se tak měl na slovenských kolejích objevit do 18 měsíců.

Interiér jednotky 671 ZSSK, foto: ŠkodaMezi největší inovační prvky oproti starším typům řad 471 a 575 bude zcela nový řídicí systém z produkce Škody Transportation. Výrazných změn se dočká stanoviště strojvedoucího, kde bude nainstalován nově řešený řídicí pult. Mezi další výbavu lze zařadit vnitřní kamerový systém, kterým jsou již osazeny jednotky 575 dodávané do Litvy. Interiér bude kompletně řešen jako druhá vozová třída s místem pro 307 sedících cestujících, na rozdíl od jednotek řady 471, které jezdí pod hlavičkou Českých drah a disponují první třídou v horním patře hnacího vozu.

Podle Ivo Gurňáka, sales area managera Škoda Vagonka by měla být do konce letošního roku v Ostravě připravena první jednotka z desetikusové série. Tu pak čeká instalace a zprovoznění trakčního a řídícího systému v Plzni. Následovat budou nezbytné zkoušky jízdních vlastností na zkušebním okruhu v Cerhenicích a slovenských tratích. Pokud vše půjde dle plánů, první jednotka by měla být na Slovensko předána v polovině roku 2010.

Zdroj: Škodovák


JiříK. | 11.2.2009 (16:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Slovensko (celé)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
11.02.2009 (16:58)  
Pokud budou jezdit "kolem Tater" jak píšou ve Škodovákovi, budou osazeny pískovačem? Tuším, že 471 je nemá.
registrovaný uživatel rk_kn.  mail  
11.02.2009 (16:36)  
Zišli by sa aj ďalšie , na trate okolo Bratislavy, N. Zámkov, smerom na sever, juh, západ a východ !
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko