..: Německo řeší případy dětí vykázaných průvodčími z vlaku :..

Lübeck Hbf Německo - Společnost Deutsche Bahn řeší už čtvrtý zaznamenaný případ v tomto měsíci, kdy průvodčí bezohledně vykázal dítě z vlaku. Například dvanáctiletou cestující, která si zapomněla průkazku na slevu, průvodčí okamžitě vysadil, přestože už byla tma a spolucestující se nabízel, že za ni uhradí jízdné. S těžkým violoncellem šla 5 km pěšky. Ještě krutější byl jeho braniborský kolega, který vysadil třináctiletou dívku 40 kilometrů od domova, když si zapomněla peníze a doklady, a nenechal ji ani zavolat ze svého mobilního telefonu.

Udělat to přitom ani jeden z nich neměl, těhotné ženy a nezletilé průvodčí z vlaku vykazovat nesmějí. První průvodčí byl za svůj přestupek suspendován, druhého vyšetřuje policie, avšak zatím se zdá, že žádné důsledky nevyvodí. Na problém se přišlo, když si rodiče první dívky stěžovali u vedení drah; krátce po nich se objevily i další případy.

České dráhy ústy svého tiskového mluvčího ujišťují, že by v takovém případě postupovaly citlivěji a rozhodně by nenechaly nezletilé dítě na opuštěném místě bez možnosti kontaktu. Jiným problémem ale je, že tento princip řada nezletilých, zejména v severních Čechách, zneužívá.

zdroj: iDNES


NIcKON Poslat mail autorovi | 21.11.2008 (11:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Německo


  1 2 3 4 5 ... 10      Zpráv na stránku:   
31.12.2008 (10:41)  
Takové děti by měly být předány policii hned v nejbližší stanici. Po té odvezeni do vězení alespoň na měsíc. Po měsíci budou mít vyhazov ze školy jistý za absence. tím by pak bylo možno stíhat i rodiče že nezajistili docházku dítěte do školy. Pak přemístění dítěte do vhodného výchovného ústavu. Copak nemáme dost ústavů pro mladší 15 let? Zřídili se přinejmenším 2. od těch 12 - 13 je tam snad převychovají nebo pak půjdou rovnou do kriminálu.
25.11.2008 (7:48)  
Ale psal jsi, že jeli na černo a to, že je průvodčí vyhodil bylo správně. Na černo jeli, na tom druhém se neshodnem.
registrovaný uživatel M 
24.11.2008 (23:24)  
Ne, nestalo. Ja se ale na zadne predpisy neodvolaval a o pruvodcim nic nepsal.
24.11.2008 (23:13)  
M: Ano, ale i kdyby neměla žádnou platnou jízdenku, jak píše tvůj zdroj, tak měla být přivolána policie, nebo jí měl vysadit v nejbližší vhodně obsazené stanici. Jak jsem psal, jel jsem na černo jednou a klidně mě mohl vysadit v Rokycanech, mohla tam na mě čekat policie a neřek bych ani buu. Ale tady pořád řešíme nezletilé osoby a to měl řešit jinak. Jednak s ohledem na věk, jednak s ohledem na předpisy.

V článku je mimo jiné napsáno: "Hier kann Sie wohl von Glück sprechen, dass er sie nicht schon während der Fahrt rausgeworfen hat, oder?"

A co tohle?
Die Bahn hat reagiert: Die Zugbegleiterin wurde nach ihrer Suspendierung versetzt und darf keine Fahrscheine mehr in einem Zug kontrollieren.

Den Zugbegleiter aus dem aktuellen Fall droht ebenfalls ein Disziplinarverfahren, auch er wurde sofort vom Dienst suspendiert.

Staatsanwaltschaft prüft strafrechtliche Relevanz
Die Polizei erwägt Anzeige gegen den Schaffner. “Wir prüfen von Amts wegen, ob wir eine Anzeige stellen”, verkündete am Montag ein Polizeisprecher.


Stalo by se to, kdyby to, co uvedení zaměstnanci udělali, bylo v souladu s předpisy, na které se tady taky spousta lidí odvolává?
registrovaný uživatel stoupa  mail  
24.11.2008 (14:33)  
2 M:

... no, ono to v Nemecku bylo skoro vsude, tisku, radiu, televizi. Z toho dovozuji, ze (svedkové) urcite neslo o "Závadovou" mladez. Tu je mozna dalsi jádro pudla - vykazovat bez milosti ty, kdo maji´"spolecensky závadové chování". Jakousi náhodou se to i zde lehce tocí kolem kopané ...
registrovaný uživatel M 
24.11.2008 (13:47)  
Blesk urcite ne. Vetsinou to byva v Bildu:-)
24.11.2008 (11:48)  
takovych problemu je v Německu vice ale tam se to udrzi a ne ze to hned ma blesk na titulni strane....
24.11.2008 (11:15)  
pantograf-fantóm drah:
Nikdo tu přeci nechce černé pasažéry tolerovat, ale nakládat s nimi tak, jak je vhodné s ohledem na situaci (dítě, tma) a předpisy. Tedy dítě vysadit na obsazené stanici, kde už personál či policie zjistí jeho bydliště, aby bylo možné vymáhat pokutu + přirážku. Dítě dostane lekci, dráhy dostanou zaplaceno a případní uchyláci po ztemnělé cestě domů mají útrum.
24.11.2008 (9:32)  
pantograf-fantóm drah: Naprosto s Vámi souhlasím!!! Ale když řeknete A, zkuste říct i B. To "B" by se týkalo o průvodčích neplnících své povinnosti, reagujících na dotazy cestujících s kyselým xichtem... Je jich jen menšina? Ano, stejně jako černých pasažérů. Ale zatočil bych s nimi podobně.
Ale musím uznat, že před pár dny jsem měl ve večerním rychlíku z Přerova do Brna opačnou zkušenost - mladý průvodčí překypoval ochotou a aktivitou mi pomoct pro případ, že do Brna přijedeme se zpožděním (způsobené rozhodnutím dispečera čekat v Přerově na zpožděné IC, z kterého nakonec nikdo nepřestoupil :-P).
24.11.2008 (9:16)  
S černými pasažéry by nemělo být nakládáno jako s chudáčky. Buď ať zaplatí pokutu, nebo táhnou. On totiž lidský rod trpí jednou nemocí - zdarmatózou. Dospělo to tak daleko, že se průvodčí v dvoupatrových vlacíh schovávají, musejí předstírat, že jdou dolů, a pak rychle vyrazit za tím, který se přesouvá z horního patra do již zkontrolovaného vagónu. Ćerní pasažéři jsou tak drzí, že na průvodčího machrují slovy: "Tak to tam máte mít napsaný, dokdy to platí", "Eště nidko mě nikdy tak nena... jako vy", nebo dokonce když milostivě doplácejí, hodí minci na zem a řeknou: "Já sem vám to podal." Ještě jsem neviděl, že by se někdo průvodčího v takovém případě mimo mě zastal.
Černí pasažéři jsou zrovna ti, kdo vyrábějí zpoždění vlaku, protože někdy to trvá je vyhodit. Nedávno jel nějaký člověk "do Neratovic" tak, že v Kralupech sedl na Elefána na Ústí, kde je osmkrát zvenku a osmnáctkrát zevnitř napsáno, kam to jede. Do Nearatovic pokud vím není ani elektrifikace. Než by zaplatil (měl jen něco na PID), hádal se, že pojede druhou stranou Labe přes Lovosice (to nejde) nebo přes Ústí. Když jsem se snažil pomoci průvodčímu tak, že jsem ukázal černému pasažérovi v jízdím řádu, že už se tamtudy takle večer nejspíš nedostane, bylo na jeho mladé oči málo světla. Nakonec se prokazoval průkazkou, na níž byl krátkovlasý a oholen, takže to vůbec nemusel být on. Myslím, že je nutno vyměnit fotografii na dokladech v případě nárůstu plnovousu. Ukázat občanku nechtěl údajně proto, že jsem byl nablízku já a mohl bych zahlédnout jeho osobní údaje. Nějaké to další dahadování zbrdilo vlak celkem asi o šestnáct minut.
NETOLEROVAT černé pasažéry je určitě v zájmu nás všech. Pokud bychom zavírali oči, skončí to tak, že si nahoře řeknou: Vždyť ne té které trati nikdo nejezdí, zrušme na ní provoz...
  1 2 3 4 5 ... 10      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko