..: Berlin-Warszava-Express brzy s novým strojem :..

185 002-3 DB, foto: BombardierBerlín - Na lince EuroCity, která spojuje několikrát denně německou a polskou metropoli, budeme zřejmě již brzy vídat lokomotivou DB řady 186. Deutsche Bahn zahájily výcvik strojvedoucích na strojích této řady a seznání s příslušnou tratí. Jako důvod tisk uvádí vysoký věk stávajících lokomotivních řad, údajný vysoký správkový stav řady 180 a brzké "propadnutí technického průkazu" (periodické prohlídky) u přidělených "ludmil". Jiné zdroje tvrdí, že DB má zájem nahradit řadu 180 právě stroji 186 i na vozebním rameni Drážďany - Děčín a dále, chybí však stále souhlas a schválení české strany.

Odjezd Berlin-Warszawa-Express z Berlin Hbf., foto: GeorgoBerlin-Warszawa-Express působí při průjezdu po berlínské Stadtbahn svébytně. Jako jeden z mála vlaků má individuální nátěr soupravy. Obvyklé bílé vozy nasazované na vlaky IC/EC mají pod okny širší modrý pruh, přerušený nápisem se jménem vlaku.

Stroje DB zajíždí za hranice na území Polska, kde se přepřahá. Dosud turnusově DB vystavuje na tyto vlaky stroje řady 180 ("bastard" ve službách DB), nebo 234 ("Ludmilla" nebo též "Ragulin"). V minulosti jezdily na tomto spoji jako vložený výkon i stroje 371 ČD. Právě toto poslední zmíněné uspořádání lze vidět denně i ve velikosti H0 na kolejišti LOXX ve 4. patře obchodního centra Alexa, cca 200 m od stanice S-Bahn Berlin-Alexanderplatz směrem na východ. Časopis Modelleisenbahner v prosincovém čísle zveřejnil snímek řady 186 v barvě bílé s modrými doplňky, tedy ve stejném odstínu jako Berlin-Warszawa-Express.

Zdroj: Modelleisenbahner 12/2008; FAB "Einsteigen, bitte" 11/2008, vlastní pozorování


stoupa Poslat mail autorovi | 14.11.2008 (15:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Německo


  1 2      Zpráv na stránku:   
14.11.2008 (17:57)  
Tady jde spíš o to, že by naše dráhy měly kývnout bez váhání na tento návrh a né doufat že to ty škodovácké střepy odedřou dalších 20 let...
registrovaný uživatel M 
14.11.2008 (17:35)  
Ne ze bych mel neco obecneho proti pouzivani prvni osoby mnozneho cisla, ale "budeme vidat"? Autor se asi nechal unest svoji aktualni pozici a zapomnel, kam to poslal:-))
registrovaný uživatel Alex Džiuba  mail  
14.11.2008 (17:10)  
Vousáč: Ale pôvodne bolo v článku to čo má napísané Trainman zošikmene, preto mu to zrejme prišlo úsmevne, lebo práveže ČD nemá so schvalovaním spoločné nič.
14.11.2008 (17:06)  
Ad Trainman:co vám ČD udělaly,že se snažíte je zesměšnit za každou cenu? Aspoň v tomto článku je napsáno,,chybí však stále souhlas a schválení české strany." O ČD ani zmínky,a jestli si myslíte,že svalování způsobilosti pro jízdu železničního hnecího vozidla je záležitostí ČD tak se silně mýlíte. Tak jako naše lokomotivy do ciziny tak i cizí lokomotivy pro naše tratě schvalují státní instituce,u nás Drážní úřad.
14.11.2008 (15:55)  
chybí však stále souhlas ČD mi přijde vcelku směšné :D
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko