..: Víkend ve znamení problémů v Pražském uzlu :..

EC 176, Nové Spojení, foto: JikPraha - Před několika hodinami se změnil čas, ručičky jsme si posunuli o hodinu zpět. Co se ovšem nezměnilo, jsou problémy v pražském železničním uzlu: po včerejší krádeži kabelů k výměnám u Masarykova nádraží, jejíž vinou vlaky na Nymburk končily jízdu ve Vysočanech, v noci došlo k požáru zabezpečovacího zařízení na Novém Spojení. Pro vlaky ve směru Hradec Králové se tak výchozí i cílovou stanicí stala Praha-Vysočany. Kolem deváté hodiny byl po novém spojení zaveden jednokolejný provoz.

Vlaky dostávají individuální rozkazy, jezdí se po zamčených výměnách, které tak nelze přestavovat. Oheň vypukl kolem půl čtvrté ráno, jeho příčiny šetří jak pracovníci SŽDC, tak i policie. Štěstím v neštěstí je slabší nedělní provoz, díky kterému nevznikají delší zpoždění. Mluvčí Správy železniční dopravní cesty zpravodajskému portálu iDNES.cz popsal probíhající práce: "Technici opravují kolektory u Hrabovky; zatím není jasné, kdy se to podaří. Nejprve musíme určit rozsah poškození, což nebude snadné." Při požáru se podle něj speklo několik kabelů dohromady, což ztěžuje práci.

451_predvest_rado, foto: Vítek_VProblémy na síti SŽDC se nevyskytovaly jen v centru metropole u hlavního nádraží - v noci ze včerejška na dnešek zhruba ve 22.50 došlo k lomu 2. traťové koleje na trati 171 z Prahy do Berouna, kterou lze považovat za hlavní tah na západ republiky. Vlaky nejprve dostávaly rozkaz „OP“ na pomalou jízdu; po vyhodnocení pracovníky zabezpečovací a sdělovací techniky, byla kolej vyloučena a ve směru Praha-Radotín – Dobřichovice se jezdilo po jedné ("nesprávné") koleji. I zde bylo ke prospěchu, že incident zasáhl víkend, kdy zpoždění vznikala jen v řádu několika minut a provoz byl slabší.

Zdroj: iDNES.cz, vlastní zjištění


Vítek_V | 26.10.2008 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Praha


  1 2 3 4 5 ... 8      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Foxx  mail  
04.11.2008 (11:49)  
Ážetďák: pokud si bereš hypotéku na nějakou větší částku, tak jednou z podmínek je uzavření životní pojistky, právě pro případ že by se ti něco stalo a nebyl si schopnej zplácet.
03.11.2008 (22:21)  
To Web: Nevím, jak to dělají, ale co vím naprosto jistě je to, že by se tam měli jít naši reformátoři školit. A pevně doufám, že Tupohlávek předsedou ODS zůstane a ODS bude v tom, co tak hezky začala, pokračovat! Protože pokud to tak bude, tak nebude mít v parlamentních volbách absolutně šanci!
03.11.2008 (22:18)  
To Sharky: myslet znamená houby vědět. Jestli považuješ za dobrou investici hypotéku, za kterou zaplatíš skoro dvojnásobek toho, co ti bylo půjčeno, tak tedy promiň... A zřejmě nepočítáš s tím, že stačí málo a skončíš jako invalida na vozíčku, nebo pod drnem. Malovat si, že ještě za 10, 15, nebo 20 let budeš zdravý a budeš mít práci je sice hezké, ale kdo ti to zaručí? A co budeš dělat, když ti to prostě nevyjde? Ono dostat infarkt, nebo mrtvici je otázka vteřiny a šance, díky stresům, kterým je dnes každý z nás nevyhnutelně vystaven, velmi reálná. Minulou středu se do mne trefil s autem také jeden takový ,,perspektivní" mudrc. Vzal si půjčku, (den před nehodou!) koupil za 130.000 ojetou Audinu a protože místo řízení ladil rádio, strefil se mi rovnou do kufru. Auto zničil (moje taky) a přestřelil mne na červenou přes křižovatku. Jen zázrakem nedošlo ke zranění. Dostal pokutu, sebrali mu řidičák, auto mu odtáhli nejspíš do šrotu, protože předek byl totálně rozbitý. Navíc to ještě neměl na sebe převedené. Takže teď bude splácet 130.000 za něco, co ani nebylo jeho a chodit pěšky. A uvědom si, že takhle, nebo i hůř, může dopadnout kdykoli kdokoli!
01.11.2008 (0:03)  
to AŽD: nevím proč píšeš ,že nechceš zadlužovat děti a podle tebe já jo. Naopak já si myslím ,že jsem udělal dobrou investici . Je pravda ,že jsem se zadlužil ale na druhou stranu ,když budu chtít byt prodat ,tak na tom ještě nejméně dvakrát tolik vydělám než jsem do toho bytu vložil. A teď mi řekni co je lepší.
registrovaný uživatel Hanys  mail  
31.10.2008 (23:43)  
Protože jenom žvaní a rejpe.
registrovaný uživatel Web 
31.10.2008 (23:15)  
Ážetďák: Hehe :-) A Lucembursko si ty peníze tiskne, nebo jakym způsobem hodlá na ty důchody vydělávat, až bude mít každej pracující na krku jednoho důchodce? To tam musej všichni pracovat aspoň na 300 procent :-) A vůbec, tak proč tam nefrčíte, země zaslíbená, tady nám chybět nebudete :-)
registrovaný uživatel Foxx  mail  
31.10.2008 (17:44)  
Ážetďák : Tvoje závěry jsou celkem pozoruhodné. Ale více méně je to směsice blábolů. Jen pro příklad. Mám kamarádku z Lucemburska a její děda je v důchodu. Bere paušál okolo 1200 Eur měsíčně. V Lucembursku jsou důchody totiž paušální, takže na něj máš nárok pokud odpracuješ určitý počet let a je pro všechny stejný. Asi by tě mohlo i zajímat že i tam ač nemají ODS přemýšlejí že onu sumu odpracovaných let budou muset zvětšit, jinak na ten jistě štědrý (V Evropě asi nej ) důchod nebudou mít.
31.10.2008 (17:01)  
To ES: Je vidět, že máš Tupohlávkovu školu. Není podstatné, kde kdo bydlí, je podstatné, že většina obyvatel celé západní Evropy, je na tom mnohem lépe, než my. Mám na mysli to, čemu se říká střední třída, tedy většinu obyvatel, kteří jsou všude jinde alespoň zámožní, kdežto u nás z ruky do huby žijící, pokud ne vyloženě chudí. A o důchodcích raději nemluvit! Asi tě překvapí, že třeba v Lucembursku činí důchod 120% nejvyšší dosažené čisté mzdy! Jenže tam ODS nevládla, nevládne a naštěstí pro ně nikdy vládnout nebude, ledaže by tam po příštích volbách emigrovali. A takhle by se dalo pokračovat ještě dlouho! Jenže je notoricky známo, že modrý hnůj slyší jen to, co se mu hodí do krámu. A moc se mi líbí, jak se po volbách otřepali a opět jedou dál v původních kolejích, jen se mnohem víc rafají o koryta. Pokud jim to vydrží ještě dva roky, budou mít hodně práce, aby se do parlamentu vůbec dostali! Bolševik udělal jednu velkou chybu: Měl pustit všechny, kterým se tu do r. 89 nelíbilo, ven. Místo aby tu teď škodili, byli by zavření v base v cizině.
31.10.2008 (16:53)  
To Sharky: Pokud si myslíš, že být zadlužen je normální a dobré, je mi tě líto. Po mě děti dluhy dědit nebudou!
registrovaný uživatel Hanys  mail  
31.10.2008 (5:52)  
Ážetďák:nevím,ale připadá mě,že nás tady malinko lakuješ.Jak sem říkal,pro tebe byla ideální doba před rokem 89.
Stále tady píšeš o jiných zemích.Nakousl si Švédsko.Když ti napíšu,že tam mám pár přáte a vím jak to tam funguje,tak napíšeš o Austrálii.
Ta Nova,to bylo dobrý.Vybral sis dobrou stanici.
Tímto uzavírám tuto nesmyslnou debatu.
  1 2 3 4 5 ... 8      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko