..: Smolný den na trati 231: srážka vlaku s traktorem a krádež kabelů :..

Lysá nad LabemPraha, Lysá nad Labem - Dnes v odpoledních hodinách došlo k další krádeži kabeláže. V tomto případě u výměn v obvodu stanice Praha Masarykovo nádraží. Tím došlo ke značnému narušení vlakové dopravy. A to především ve směru do Vysočan na trati 231 a dále na Nymburk. Vlaky byly operativně ukončeny právě ve stanici Praha-Vysočany, odkud cestující pro další cestu mohli použít prostředky pražské MHD. Výluka provozu z Vysočan na Masarykovo nádraží z důvodu oprav potrvá dle odhadů SŽDC do 8. hodiny večerní.

Smolnému večeru neunikla ani dálková doprava. Rychlík 795 směřující z Prahy do Letohradu se na přejezdu mezi Lysou nad Labem a Čelákovicemi srazil s traktorem, přičemž následně vykolejil. Přejezd, nacházející se na stejné trati byl vybaven světelnou a zvukovou signalizací. Při incidentu nedošlo k žádnému zranění. Dle Zdeňka Neusara z Drážní inspekce byl provoz po nehodě v 15.40 zastaven. Informace nám podal i jeden z uživatelů, podle něj byl provoz zastaven na obou traťových kolejích i v 16.35, čemuž odpovídá i zavedení NAD. Rychlíky jezdí odklonem přes Poříčany se zastavením v Praze Libni po trati 011.

Námět: uživatel R950

Zdroj: iDNES.cz [1], [2]


Vítek_V | 25.10.2008 (18:41)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Praha ČR Středočeský


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
29.10.2008 (15:32)  
To Honza: Ono dřív bývalo dobrým zvykem, že se kabely zahrabávaly 80 cm hluboko (pod kolejemi 150 cm) a po zahrabání se terén upravil tak, aby nebylo na první pohled zřejmé, kde bylo kopáno. Jenže to bylo náročné na pracovní sílu a tudíž drahé, takže teď se hodí na úroveň povrchu plastové žlábky a kabely se do nich položí. To je potom radost krást!!! A také se krade, jak vidno. Policajtů je málo (V Praze jich chybí 6 000) a s limity benzinokilometrů na služební vozidla jsou prakticky imobilní, takže než někam dorazí, je dílo dokonáno a zloději dávno za kopečky! A lepší to nebude.
27.10.2008 (8:38)  
Dale Cooper : jsem velmi rád, že jsem vám zpříjemnil nedělní večer. Smích je kořením života. Tato "úsměvná" větička je totiž právně nenapadnutelným zdůvodněním šmejdění policistů ve výkupnách surovin nebo podobných zařízeních ... takže v nich nepotřebují žádná povolení k prohlídce, resp. kontrolují, zda vykupující dodržuje povinnost evidovat osoby, od nichž vykoupil ...
26.10.2008 (19:46)  
Milý pane Zimunde, samozřejmě vím že zákon o odpadech neřeší pravomoce policie.
A Vaším tvrzením že "Policie pátrá po věcech pocházejících z trestné činnosti." jste mne opravdu pobavil; dlouho jsem se tak nezasmál...
26.10.2008 (15:47)  
Dale Cooper : zákon o odpadech neřeší pravomoci policie. To řeší zákon o policii. Stejně tak policie kontroluje bazary apod. Policie pátrá po věcech pocházejících z trestné činnosti.
registrovaný uživatel Web 
26.10.2008 (14:59)  
Natix: Ale tyhle kontroly se určitě dějí už teď, jenže co ta inspekce asi tak zjistí? Že to tam dal někdo na falešnej průkaz. A to samé to bude i s povinností vybírate jenom od právnických osob.

Vy ste nikdy nebyl ve sběrně? Já jo a když sem tahal občanku, tak mi bylo sděleno "v poho, já to nějak napíšu"...
26.10.2008 (14:49)  
S těmi sběrnami, nevím nevím... Policajti nemůžou vtrhnout do sběrny a kontrolovat co tam kdo prodal. To myslím že ani zákon o odpadech neřeší. Domnívám se, že bylo-li vyřčeno A (zákon o odpadech) mělo být vyřčeno i B (posílení pravomoci policie v tomto směru; v jiných směrech se tak v "tichosti" děje)... B však vyřčeno nebylo.
26.10.2008 (12:58)  
Natix : tohle právo má policie ČR, ohendá takhle odhalili zlodejíčka z řad zaměstnanců SŽDC s.o., který "drobné kolejivo" odvezl do sběrny. Policie podle záznamu výkupčího v knize zjistila, kdo to "prodal" a s klepety si pro něj přišla.
Bohužel "reformy" policie vedou k odchodu policistů, takže taková situace, že u sběrny bude stát ošuntělé auto, v něm v civilu policista s plackou a každého, kdo tam přijde prověří, odkud "sběr" pochází a pokud to nebude "košer", tak bude sběratel zadržen, odvezen a obviněn z trestného činu "zatajení nálezu" není možná. Za hodinku auto zmizí a objeví se jiné.
Pokud totiž někdo "najde" kanálový poklop v obci, tak je povinen ho odevzdat jako nález, nikoli odtáhnout jej do výkupny kovů.

Na lapky, kteří se chtějí dostat do kriminálu coby sanatoria by bylo léčením definování "vyjimečného trestu" nikoli jako trestu nevyjímečné délky, ale například samotka se stravou ve formě suchého chleba, tvrdý pracovní režim, kupříkladu ruční roztloukání kamene na drobný štěrk po dobu 8 hodin denně se 30 minutovou přestávkou na jídlo a oddech po 4 hodinách práce, zákaz nákupu čehokoli jiného než hygienických potřeb, zákaz návštěv apod., žádná TV, žádné čtení atd.
Ve středověku se zločinci posílali na galeje ... bohužel dnes tento výchovný nástroj není, tím spíše v Česku, které svoji námořní flotilu nemá.
registrovaný uživatel Natix  mail  
26.10.2008 (12:25)  
Dale Cooper:
A co kdyby se začaly praktikovat kontroly typu přijde inspekce, koukne na hromadu kabelů nebo kolejnic a majiteli sběrny, ukažte mi od tohoto výkupní doklad?
registrovaný uživatel numo 
26.10.2008 (11:06)  
Dale Cooper: neviem ako presne je ten zakon formulovany a ake moznosti cesky pravny system ponuka, ale je taky velky problem aby s 50 kg kablov prisiel do zberne agent provokater, hoci priamo zamestnanec zeleznic? Ono staci aby sa nadkriticky pocet prevadzkovatelov zberni zacal bat...
26.10.2008 (10:49)  
Jj..zloději kovů jsou strašná pakáž. Když jim k tomu SŽDC dává příležitost, není se čemu divit ;-). Mají si provizorní uložení kabelů pohlídat (např. bezpečnostní agenturou).
Doufám, že kraje a min. dopravy bude tato zpoždění započítávat do případných pokut ČD, aby to poté ČD mohly vymáhat po SŽDC. Protože je to chyba SŽDC, že dává příležitost k těmto zlodějinám.
Chjo :-(.

Alespoň ta reorganizace ČD na ČD, ČD Cargo a SŽDC byla k něčemu-může se jednoduše veřejnosti ukázat na viníka (krom toho zloděje).
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko