..: ČD na vyžádání vymění In-karty s nefunkční e-peněženkou :..

Ilustrační obrázekPraha - V průběhu týdne začaly České dráhy prostřednictvím e-mailů a specializovaných webových stránek informovat držitele In-karet, vyrobených v rámci první produkční série, o možných problémech při pokusu o aktivaci služby Elektronická peněženka. Karty vydané před listopadem 2006 (sériové číslo přibližně do 1 486 000) totiž nejsou pro tuto aplikaci připraveny, čímž svým držitelům znemožňují "železniční kredit" využívat. Má-li zákazník s jednou z těchto karet zájem o využívání elektronické peněženky, může svou In-kartu reklamovat ve všech prodejních místech se systémem UNIPOK. V takovém případě bude do 21 dní bezplatně vydán duplikát karty. Do té doby mohou klienti i nadále využívat svou původní kartu. Při žádosti o výměnu je ovšem dobré pamatovat, že nově vydávané karty už nenesou logo programu SphereCard, a nelze je tedy využít pro získání výhod u smluvních partnerů.

Zdroj: České dráhy


Juraj Kováč Poslat mail autorovi Ohodnotit na Flattru | 12.9.2008 (11:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
17.09.2008 (19:06)  
Ad duvera k pravnikovi - uvedom si, ze vsichni pravnici si mysli, ze maji pravdu, ale jenom polovina z nich sve pripady vyhraje - tj. zas az tak uplne pravdu nemaji...

A pokud jde o to, ze jsi nikde nenapsal, ze ridic neni povinen prijmout bankovku, tak priste ty svoje prispevky pis i s nejakym dovysvetlenim - viz prispevek 16/9 18:56, kde pises doslova: Z toho mi vyplývá, že řidiž má právo cestujícího s velkou částkou nevzít

Takze tady jsi napsal, ze ridic MA PRAVO nevzit cestujiciho s velkou bankovkou - nechci byt hnidopich, ale vyznam teto vety je snad stejny, jako "ridic NENI POVINEN vzit (cestujiciho s) velkou bankovkou.
A potom dnes v 12:45 jsi to poprel a napsal, ze jsi nikde netvrdil, ze ridic neni povinen - jinymi slovy tvrdis, ze ridic JE povinen vzit tu bankovku.
Tak si vyber kamo - jednou reknes NE, podruhe reknes ANO...

Jestli teda momentalne zastavas nazor, ze ridic tu bankovku prijmout musi, tak tim popiras to, co ti poradil ten tvuj pravnik...
registrovaný uživatel sAd 
17.09.2008 (14:36)  
waszyn: Ano, to se stát může (viz nynější ekonomická situace v USA, kdy si nos nabil velký počet lidí, včetně věhlasných ekonomů). Ovšem s tím nic nenaděláme. Odborníky potřebovat budeme vždycky, ať už jde o právníky, lékáře, farmaceuty, strojaře a další a další.
registrovaný uživatel waszyn 
17.09.2008 (13:15)  
Předpoklad, že člověk, který má vystudován daný obor a nějakou dobu se jím úspěšně živí, je člověk na pravém místě, kterému lze důvěřovat je mírně řečeno dosti naivní a přeji ti, aby sis jednou, pokud se tímto pravidlem živíš ve všech oblastech svého života, nenabil nos:)
registrovaný uživatel sAd 
17.09.2008 (12:45)  
M: Nikde, opakuji, nikde jsem nenapsal, že řidič není povinen přijmout bankovku. Tím reaguji na obě vaše poslední poznámky. Přečtěte si to ještě jednou.
Ad důvěra k právníkovi: To si ze mě děláte srandu? Nebo co tím vlastně chcete říct? Vždy jsem totiž předpokládal, že člověk, který má vystudován daný obor a nějakou dobu se jím úspěšně živí, je člověk na pravém místě, kterému lze důvěřovat.
Opět jste mi ukázal, že si překrucujete pravdu dle sebe a nemá smysl se s vámi o ničem bavit. K vašemu jménu si přidávám i pozici právníka. Ende.
registrovaný uživatel M 
16.09.2008 (23:27)  
Jinak to shrnu trosku - na dvou radcich sAd napsal tohle:
-mel jsem pravdu (tj. zakon mu neprikazuje prijmout bankovku)
-neni to koser (ja osobne to ctu jako: zakon mu prikazuje prijmout bankovku a pokud ji ridic neprijme, tak tento zakon porusuje)

Musim ale uznat, ze jsi hlava - za svuj "nazor" prezentujes obe dve mozne varianty a tim se zastitis proti tomu, ze kdyz ti nekdo reknes, ze meles nesmysle, tak mas moznost rict, ze jsi mel pravdu:-)
Jsi jako "analytici" v mediich, kteri jeden den predpovidaji rust koruny, druhy den jeji pokles a za tyden reknou, ze koruna sla presne podle toho, co predvidali:-)))
registrovaný uživatel M 
16.09.2008 (23:03)  
sAde, kdyz ti reknu, ze je dobra doba nakupovat Yeny, tak je koupis? Jsem ekonom... Jestli ne, tak nevidim duvod, proc bys mel (nebo nedej boze ja) verit tomu pravnikovi...

tenzor - trefna poznamka. Podobne by se nemelo cekat trebas na skolku nebo druzinu (nedej boze skautiky s baglama atd). sAd (a jeho kamos Sokol) to vysvetlili jasne - kdo zdrzuje, nejede:-))
registrovaný uživatel sAd 
16.09.2008 (20:17)  
tenzor: Souhlasím, že to není košer. Já jsem reagoval pouze na to, že mě M napadal za to, že jsem měl pravdu, zcela bezdůvodně.
registrovaný uživatel tenzor 
16.09.2008 (20:13)  
sAd: protože uvedený postup by byl ad a/ nápadným obcházením povinnosti vzít bankovku, ad b/ diskriminační (nejen vůči tomu člověkovi s bankovkou nebo zmíněnému důchodci ale teoreticky i všem, kteří by neměli přesně odpočítané jízdné v ruce - pokud je myšleno zdržení způsobené tím že by řidič musel shánět peníze nazpět, to je problém dopravce), tedy protizákonný. Přepravní řády musí být v souladu se zákony ČR, pokud ne, jsou příslušná ustanovení neplatná a pochybuju že by vyhráli případný soud. BTW, s tím důchodcem by to navíc bylo slušné sousto pro bulvár (přece jen člověka s 5ti tisícovkou tady moc lidí litovat nebude a někteří mu budou vyhození z autobusu škodolibě přát) a nedej bože, aby něco takového prosáklo k úředníkům EU :).
registrovaný uživatel sAd 
16.09.2008 (19:52)  
tenzor: To s tím zdržením v zákoně vůbec být nemusí a proč by taky mělo. To si stanovují jednotliví dopravci.
Ad důchodce: Bohužel ano. To je na posouzení řidiče.
Ad zákon: No podle toho vyjádření jsem to pochopil tak, že řidič neodmítá bankovku, nýbrž odmítá případné zdržení.
Celkově. Spousta zákonů u nás je nejdnoznačná a záleží na výkladu. Jak už jsem psal. Já právník nejsem a nejsem tudíž schopen to rozebírat.
registrovaný uživatel tenzor 
16.09.2008 (19:02)  
sAd: a to má oporu v jakém zákoně?
Na základě stejné logiky by mohl nevzít důchodce, kterému trvá 20 vteřin než se dobelhá po schůdcích k řidiči. Způsobí zpoždění, ne? :)
A i kdyby tohle bylo nějakým záhadným způsobem zakotveno v našem právním řádu, je naprostý nesmysl, aby to nějak ošetřovalo povinnost vzít bankovku. Jeden zákon nemůže rušit platnost druhého!
Já mám teda jen vysokoškolskou zkoušku z dvousemestrálního práva, tj. jsem skoro laik, ale to vyjádření, i s ohledem na to, že v ČR lze překroutit spousta věcí všelijak, mi připadá s prominutím jako nehorázná hovadina.
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko